71 yıllık çınar imam hatipler

Türkiye’de eğitim sisteminin lokomotifi olan İmam hatip okulları 71. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Uygulanan yasaklar, kısıtlamalar ve engellemelere rağmen, mezunlarının ve mensuplarının çabalarıyla zor günleri aşan ve bugünlerde yeniden zirvelere yükselen imam hatip okulları, son yıllarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiriyor.
71 yıllık çınar imam hatipler

71 yıllık bir geçmişe sahip olan imam hatip okulları, 1951 yılından bugüne kadar sürekli kendini yeniledi ve geliştirdi. Anadolu imam hatip liselerinin kurulması ve okullarda yabancı dil eğitimi verilmesinin ardından 2014 yılında başlayan Program Çeşitliliği imam hatip okullarını birçok alanda gözde eğitim kurumları haline getirdi. Bu bağlamda bilim ve medeniyet tarihimizdeki öncülerin izini geleceğe taşımak isteyenler için Fen ve Sosyal Bilimler Programı, her alanda ülkemizin dünya ile iletişimini sağlamak için 9 farklı dilde Yabancı Dil Hazırlık Programı, milli teknoloji hamlesinde yer almak isteyen gençler için Teknoloji Programı uygulanıyor. Kültür ve sanat alanında zevk-i selim bireylerin yetişmesi için Müsiki ile Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Programı, din hizmetleri alanını tercih edecekler için İlahiyat Odaklı Hafızlık Programı, ilgi duyduğu spor dalında yetişmek isteyen gençler için Spor Programı devam ediyor. Müslüman ülkeler arasında güçlü bağları kuracak neferlerin yetiştiği bir kardeşlik projesi olan Uluslararası İmam Hatip Okulları da bu çeşitlilikteki kurumlardan biri olarak eğitim hayatını sürdürüyor.

onemli-1.jpg

BAŞARI GRAFİĞİ YÜKSELİŞTE

Ülkemizde özgürlüklerin kısıtlandığı dönemlerde, eğitim gören gençlerimiz başta olmak üzere mezunlarının ve mensuplarının çabalarıyla zor günleri aşan ve bugünlerde yeniden zirvelere yükselen imam hatip okulları son yıllarda elde ettikleri başarılarla sıkça adından söz ettiriyor. Son dönemlerde imam hatip öğrencileri LGS ve YKS sınavlarındaki başarıları, TÜBİTAK yarışmaları ve TEKNOFEST'te aldıkları derecelerle konuşuluyor. 2021 YKS sınavında ilk 100'de 42 imam hatip öğrencisi bulunurken, ilk binde ise imam hatipler 387 dereceyle yerini aldı. TEKNOFEST 2021 finallerinde de Anadolu'nun dört bir yanındaki okullardan 93 takım yarıştı. 15 okuldan 17 takım ilk üçe girdi, teşvik ödülü ve özel ödülün sahibi oldu.

imam-hatip-lisesi.jpg

2022’DE DE BAŞARISINI SÜRDÜRDÜ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), üniversiteye hazırlık ve kariyer planlama sürecinde yapılan çalışmalarla Anadolu imam hatip liseleri bu yılki Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2022-YKS) ilk 100'de 57, ilk 1000'de 436, ilk 10 binde 3 bin 567, ilk 20 binde 6 bin 997, ilk 100 binde 37 bin 887 derece elde etti. 2021'de 38 ilde 387, 2022'de ise 43 ilde 436 derece kazanıldı.

arif-bagci.jpeg

“İMAM HATİPLİLER TÜRKİYE’NİN GURURU”

İmam hatiplerin, dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin göz bebeği olduğunu vurgulayan Önder Konya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, “Temeli ihlas ve samimiyetle atılmış, harcı gözyaşı ve mücadeleyle yoğrulmuş, gönlü ve ameli güzel insanların her daim derdi ve davası olmuş İmam Hatip Okullarımızın 71. yılını kutluyoruz. Yakın siyasi tarihimizde türlü badireler atlatan, çeşitli sıkıntılar kendisine reva görülen, öz yurdunda öksüz iklimler yaşayan ancak tarihin hiçbir döneminde devletine ve milletine sırtını dönmeyen İmam Hatip Okullarımız dün olduğu gibi bugün de milletimizin göz bebeği olmaya ve hayır dualarında olmaya devam edecektir” dedi.

imam-hatiplerin-kurucusu-mahmut-celalettin-okten.jpg

“İMAM HATİPLER LOKOMOTİF OLMAYA DEVAM EDİYOR”

İmam hatiplerin, Türkiye’nin lokomotifi olma yolunda emin adımlarla ilerlemediğini belirten Bağcı, “2016 yılından itibaren 13-17 Ekim tarihleri “İmam Hatip Okulları Haftası” olarak kutlanan ve aziz milletimizin samimiyetle sahip çıktığı, özveriyle desteklediği okullarımız özgün ve çeşitlendirilmiş eğitim müfredatıyla yeniden ülkemizin eğitim lokomotifi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemizin milli ve manevi değerlerle yetişmiş gençlerimizi geleceğe hazırlamak, onların hayata pozitif pencerelerden bakabilecek mutlu nesiller, ailesine, vatanına ve insanlık âlemine faydalı birey olarak yetişebilmeleri için İmam Hatip okullarımız dün olduğu gibi bugün de üzerlerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmeye devam edecektir. Bu vesileyle İmam Hatip Okullarımızın 71. yılını kutluyor, kuruluşundan bugüne kadar İmam Hatip okullarının ülkemizde yeniden açılması için ömrünü bu kutlu davaya vakfetmiş başta İmam Hatiplerin banisi Celalettin Ökten ve Konya’da bu kutlu davanın bayraktarlığını yapmış Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocamız olmak üzere bu davaya hizmet etmiş ve ahirete irtihal eden tüm gönüldaşlarımıza rahmet hayatta olanlara ise Rabbimden sağlık sıhhat ve afiyet niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.

onemli-5.jpg

onemli-4.jpg

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir