81 ilden 50 bine yakın öğrenci Konya'ya gelecek! 'Selçuk Üniversitesi, öğrencini düşün'

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin Selçuk Üniversitesi’nin Senatosu Bahar Dönemi sınavlarını yüzyüze yapma kararı almasına tepki gösterdi.
81 ilden 50 bine yakın öğrenci Konya'ya gelecek! 'Selçuk Üniversitesi, öğrencini düşün'

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, Selçuk Üniversitesi’nin Senatosu Bahar Dönemi sınavlarını yüzyüze yapma kararı almasına tepki gösterdi.

Metin; “11 Marttan beri fedakarlıklarla yürüttüğümüz corona salgını ile mücadeleye büyük zarar verecek bu kararın tashihi zorunluluktur. Üniversiteler, ülkeye yön veren vizyon belirleyen kurumlardır. Araştırma üniversitesi olmak için çaba harcayan Selçuk Üniversitemizden inovatif, örneklik oluşturacak ölçme-değerlendirme sistemleri önerileri beklerken ilkel, yeni normal ile çelişen ve toplum sağlığını hiçe sayan bir sınav sistemini öğrencilere dayatması Üniversitemizin saygınlığına ve itibarına halel getirmiştir. Aralarında İstanbul Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, sayabileceğim onlarca üniversite bu sınavları corona pandemisi ile mücadele konseptinin gereği olarak uzaktan online sınav, proje, ödev gibi tekniklerle yaparken corona pandemisi açısından fevkalede riskli bir il olan Konya’mızda Selçuk Üniversitesinin yüzyüze sınav Yapma kararının hangi saikle alındığını anlamak mümkün değildir. Sayıları birkaç bini geçmeyen yurt dışından getirilen ve karantinaya alınan yurttaşlarımızın şehir için ne büyük bir risk oluşturduğu hepimizin bilgisi dahilindedir. 81 ilimizden 50 bine yakın öğrencinin 45 gün Konya’mızda zorunlu ikamete tabi tutulması corona pandemisi açısından büyük bir risk üretecektir. Bu riskin niye üretildiğinin Konya kamuoyuna izahı gerekir. Konya bunu hak etmiyor.” dedi.

senol-metin-004.jpg