"81 vilayet meydanlara yürüdü fakat Konya bir başka"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçarslan Şehir Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin konuların yanısıra Konya'yla ilgili övgü dolu sözler söyledi...
"81 vilayet meydanlara yürüdü fakat Konya bir başka"

Konya'nın bir başka olduğunu ifade eden Erdoğan'ın Konya'yla ilgili ifadeleri şöyle:

'Meydanlara' dediğimizde, 'ölümüne' dediğimizde benim aziz milletim meydanlara yürüdü, 81 vilayette yürüdü fakat buKonya bir başka. Şu anda elektrikler kesiliyor yine meydana, su kesiliyor yine meydana. Komut bekleyin, evelallah biz biliyoruz Konya'nın yüreğinin nasıl olduğunu, biliyoruz ve evelallah, inşallah Selçuklu'nun başkentinden Kılıçarslan'ın miğferinin ve oklarının yer aldığı bu meydandan başka bir şey çıkmaz evelallah. 'Herkes meydana' dendiği zaman er meydanına evelallah yine koşarız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce, 9 Ağustos 2014'de Konya'ya yaptığı ziyaretinde hep birlikte dua ettiklerini anımsatarak, aradan geçen 2 yılın ardından o duaya ne kadar ihtiyaçlarının olunduğunu pek çok sınamayla gördüklerini bildirdi. Erdoğan, tüm Türkiye'nin yüz milyonlarca mazlumun duası ve desteği ile bugünlere geldiğini çok iyi bildiğinin altını çizdi.