90 metrekareden 36 bin metrekareye

AKKO Makina'nın 5. Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi yoğun katılımla açıldı. 46 yıl önce 90 metrekarelik alanda hizmete başladıklarını söyleyen AKKO Makine Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karakuş, yeni yerleşkelerinin 36 bin metrekarelik alanda 320 kişilik ekiple hizmet vereceğini söyledi.
90 metrekareden 36 bin metrekareye

Türkiye’deki tek yerli özel kesici uç üreticisi olan AKKO Makina yeni yerleşmesini hizmete açtı. Konya’da 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete sunulan ve 36 bin metrekare alana sahip olan dev tesisin açılışına; AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanvekili Veli Tekelioğlu, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, iş, sanayi, kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

1-akko-makina-yonetim-kurulu-baskani-abdullah-karakus.jpg

90 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

46 yıl önce kurdukları AKKO Makina firmalarının bugün 90 ülkeye ihracat yapan büyük bir sanayi kuruluşu haline geldiğini anlatan AKKO Makina Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karakuş, “1976 yılında meslek hayatımıza başladık. Bizler AKKO ailesi olarak 1986 yılında 90 metrekarelik bir atölyede ikinci el universal proma tezgahıyla ülkemizin ve şehrimizin istihdamına, üretimine ve ihracatına katkıda bulunmak amacıyla çıktığımız bu yolda bugün 36 bin metrekarelik yerleşkemizde 320 kişilik kocaman bir aile olarak gururu ve mutluluğu yaşıyoruz. Bugünlere ulaşmak hiç de kolay olmadı. Ülkemizin özellikle son 46 yılına yakından şahitlik etmiş bir sanayi kuruluşu, bir ustası ve bir ferdi olarak şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki yönetim kadromuzla, çalışma arkadaşlarımızla, müşterilerimizle birlikte zor zamanlardan geçtik. Hamdolsun akıllı ve entegre tesisimizle 90 ülkeye ihracat yapan büyük bir sanayi kuruluşu haline geldik. Geldiğimiz bu noktada bu günleri ve daha fazlasını hayal ettiğimizi bunun da birtakım çalışmanın sonucu olduğunu vurgulamak isterim. Bugünlere gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

a.jpg

TEKNOLOJİ VE AR-GE’YE ÖNEM VERİYOR

AKKO Makina olarak ileri teknoloji kullandıklarını ve araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiklerini dile getiren Abdullah Karakuş, “Yaklaşık 46 yıllık tarihimizde bizi bu noktaya getiren kurum kültürümüzü geliştirmek için tüm azmiyle inşa etmeye devam ettiğimiz Anadolu geleneklerine has yönetim sistemimizdir. AKKO Makine her geçen gün değişen teknoloji koşullarına uygun olarak yaptığı yatırımların, çalışmalarının kişisel gelişimlerine verdiği önemin araştırma, geliştirme, tasarım geliştirme ve ürün geliştirme süreçlerine gösterdiği hassasiyetlerin sonucunda bugünlere gelmiş ve büyümeye sizlerin verdiği destekle devam edecektir. Kurduğumuz ilk günden bu yana kadar ürün ve hizmet kalitesiyle daima müşteri memnuniyetini ön planda tutan, vizyonumuzu müşterilerimizi bir çözüm ortağı olarak kabul edip her zaman çağı yakalamaya gayret eden yönetim anlayışımız bizleri markalaştırdı ve ürettiğimiz kesici takımlar bugün 90 ülkede kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

b.jpg

10 BİNİ AŞKIN ÜRÜN ÇEŞİDİ BULUNUYOR

Firmaları bünyesinde 10 bini aşkın ürün çeşidi bulunduğunu vurgulayan Abdullah Karakuş, “Biliyoruz bu şehre, bu ülkeye, bu topraklara borçluyuz. Bu borcu ödememiz lazım. Bu borcumuzu geleceğimizin sigortası yönetimimizle doğaya saygılı üretimle daha çok ihracatla, daha fazla istihdamla ve katma değer üreterek ödemek istiyoruz. Türkiye’deki tek yerli özel kesici uç üreticisi olarak, 10 bini aşkın ürün çeşidimizi, dünya pazarlarına bugün değerli misafirlerimizin teşrifleriyle açtığımız bu fabrikamızdan ulaştırmaya devam edeceğiz. Hedefimiz; AKKO logolu ürünleri tüm dünyanın kullanımına sunmaktır. Bunu da üreticisiyle, tedarikçisiyle hep birlikte başaracağız. Her zaman söylediğim gibi, üretim gibi ciddi bir iş yapacaksak, üründe kusursuzluğu taahhüt eden her şeye yatırım yapmak gerekir. Hamdolsun ki tüm bunları başarmak için gereken kurum kültürüne ve birbirinden eşsiz dostlarımızın desteğine sahibiz” diyerek sözlerini tamamladı.

3-musiad-konya-sube-baskani-mehmet-hilmi-kagnici.jpg

‘TEKNOLOJİK VE İHRACATA YÖNELİK ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYAN’

AKKO Makina firmasının teknolojiye ve ihracata yönelik çalışmalarını takdir ettiklerini söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, “Böyle bir tesisi bizlere kazandırdığınız için AKKO ailesine teşekkür ediyorum. Teknolojik bağımsızlığını kazanmayan, kendi milli sanayisini kuramayan ülkeler asla tam bağımsızlığa da ulaşamazlar. Bu konuda AKKO firmasının tamamen teknolojik, tamamen ihracata yönelik çalışmalarını takdirle karşılıyorum. AKKO firmasının istihdama, yatırıma, ihracata yönelik faaliyetlerini yanında sosyal faaliyetlerle de ülkemize yaptığı katkılar gerçekten takdire şayan. Hep beraber olalım diye hep söylüyoruz. Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu hep vurguluyoruz. Bu birlik ve beraberlik sayesinde AKKO firmasının bugünlere gelmesinin tüm sanayicilerimize ve iş adamlarımıza örnek olmasını dileyerek bugünlere getiren başta Abdullah ağabeyime, MÜSİAD Başkan Yardımcım Ömer Kardeşime, Ahmet, Mustafa ve Soner kardeşlerime ve bu firmayı bugünlere taşıyan bütün çalışma arkadaşlarına sonsuz teşekkür ediyorum. AKKO Makine ailesi bu ülkeye olan borcunu ödedi ama lütfen alacaklı olsun” dedi.

4-konya-sanayi-odasi-baskanvekili-veli-tekelioglu.jpg

‘HEM ÜLKEMİZE HEM DE DÜNYAYA HİZMET EDECEK’

Konya Sanayi Odası Başkanvekili Veli Tekelioğlu, “Organize Sanayi Bölgesi’nin 5. genişleme bölgesindeyiz. 7 milyon metrekare alana sahip. 165 parselimizin hepsini tahsis ettik. Buraya güzel bir çalışma ortamı hazırladık. Şimdi böyle güzel bir müesseseyi hep beraber açıyoruz. Bu işletme, hem ülkemize hem de bütün dünyaya hizmet edecek. Araştırma geliştirme faaliyetlerini kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Bu konuda AKKO Makina’da bu çalışmalar derinlemesine yapılıyor. Ayrıca teknik altyapıyı hazırlamamız gerekiyor, bununla ilgili de ciddi çalışmalar yapılıyor. Bütün bu maddeleri gerçekleştirebilmemiz için eğitimli insan sermayesine ihtiyacımız var. Eğitimli hem çalışanlar hem yöneticiler olacak. Bizim ilkokuldan başlayarak çocuklarımızı mesleki eğitime yönlendirmemiz gerekiyor. Yükseköğretimde de bilime, ilime sahip insanları yetiştirmemiz gerekiyor. Ülkemizin ciddi bir genç nüfusu var. Bu nüfusa sahip çıkamazsak bizi ciddi tehlikeler bekliyor. Hep beraber hep birlikte bu zihniyete sahip çıkıp, bunun arkasında durmamız gerektiğine inanıyorum. AKKO Makina ailesine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

5-tobb-baskan-yardimcisi-ve-konya-ticaret-odasi-baskani-selcuk-ozturk.jpg

‘BU HİKAYE, KONYA’NIN HİKAYESİ’

AKKO Makina Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karakuş’un hikayesinin Konya’nın hikayesi olduğunu dile getiren TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Bu açılışlar bizleri mutlu ediyor. Abdullah ağabeyin hikayesi, aslında Konya’nın hikayesi. Bazen köydeki bir tarlanın satılmasıyla, bazen eşten dosttan alınan küçük borçlarla kurulan küçük işletmelerin çalışarak, gayret ederek, Hakk’ın desteğiyle zaman içinde önce imalatın büyümesi daha sonra kurumsal yapıya kavuşması, ihracatın artması daha sonra da çok modern, teknolojik tesisin oluşması büyümenin açıklamasıdır. Dışarıdan yatırım alarak değil de kendi içerisindeki büyümeyi göstermiştir. AKKO ailesinin hikayesi, Konya başarısının da hikayesidir. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

2-ak-parti-konya-il-baskani-hasan-angi.jpg

‘AKKO MAKİNA, DAHA DA BÜYÜMEYE HAZIR’

AKKO Makina’nın daha da büyümeye hazır olduğunu vurgulayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Bu milletin mayasında olan değerler, bazen emekleyerek ama bir müddet sonra koşmaya başlayıp bu ülkeyi kalkındıran gelişmelerdir. Yarım asra yakın bir emek var. İmalatın olduğu yerde mutlaka kesici uç olmak zorunda. Yıllarca bu ülkeye kullanılmış olarak gelen kesici uçlar imalatta kullanılıyordu. Hem maddi imkanlar yenisini almaya el vermiyordu hem de ithalatta sıkıntılar vardı. Bugün bakıyoruz hem ülkemizin ihtiyacını karşılayan hem de dünyaya sunan AKKO Makina büyüdü, kalkındı, daha da büyümeye hazır. Rabbim kolaylık versin. Şahsınızda tüm aileye ve bu müesseseye emek vermiş herkese teşekkür ediyoruz. Dünyada şu anda büyük bir zorluk yaşıyoruz. Ülkemizin bu zorluktan kolay çıkacağını ve yeni kurulacak sistemde daha etkin olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

c.jpg

d.jpg

e.jpg

f.jpg

g.jpg

h.jpg

akko-fotolar-24.jpg

i.jpg