A Milli Takım Konya'da resmi maça çıkacak!

A Milli Futbol Takımımızın Euro 2024 Elemelerinde oynayacağı Letonya müsabakası Konya'da oynanacak. Daha önce Adana'da oynanacağı duyurulan karşılaşmanın, Yeni Adana Stadı'nın zemin probleminden ötürü Konya'ya alındığı öğrenildi.
A Milli Takım Konya'da resmi maça çıkacak!

A Milli Futbol Takımımızın 15 Ekim 2023'te oynayacağı Letonya karşılaşmasının Yeni Adana Stadı'nda oynanacağı duyurulmuştu. Yapılan incelemeler sonucunda Yeni Adana Stadı'nın zemin problemi olduğu için karşılaşmanın Konya'da oynanmasına karar verildiği öğrenildi.

KONYA 7 KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Konya, A Milli Futbol Takımımıza 6'sı resmi olmak üzere toplam 7 maçta ev sahipliği yaptı. Ay yıldızlılarımız, bu maçlardan 3 galibiyet ve 3 beraberlik alırken 1 müsabakadan da yenilgiyle ayrıldı. İlk kez 3 Eylül 2015 tarihinde 2016 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Letonya maçını Konya'da oynayan A Millilerimiz bu karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı. Daha sonra 6 Eylül 2015'te bu kez Hollanda'yı Konya'da konuk eden Ay Yıldızlılarımız bu maçı 3-0 gibi farklı bir skorla kazanmayı başarmıştı. A Milli Takımımız, 13 Ekim 2015 tarihinde ise İzlanda'yı Konya'da konuk etmiş ve Selçuk İnan'ın tarihi frikik golü sonrası maçı 1-0 kazanarak adını Euro 2016 Gruplarına yazdırmıştı.

milli-takim-konya-4.jpg

FRANSA'YA KARŞI İLK GALİBİYET KONYA'DA GELDİ

Bir sonraki maçında Dünya Kupası elemelerinde 6 Ekim 2016 tarihinde Konya'da Ukrayna'yı konuk eden A Milli Futbol Takımımız, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı. 17 Kasım'da ise 2018-19 UEFA Uluslar Ligi Müsabakasında İsveç'i ağırlayan Ay Yıldızlılarımız, bu maçtan 1-0'lık yenilgiyle ayrılarak Konya'daki ilk mağlubiyetini almıştı. Tarihler 8 Haziran 2019'u gösterdiğinde Türkiye'nin rakibi bu kez Fransa oldu. A Millilerimiz 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde konuk ettiği Fransa'yı Konya'da 2-0 yenmeyi başarmıştı. Bu sonuçla milli takımımız tarihinde ilk kez Fransa'yı yenmiş oldu.

milli-takim-konya-haberi-3.jpg

SON MAÇINI KAYBETTİ

A Milli Takımımız, Konya'da son maçına 29 Mart 2022 tarihinde çıktı. Ay Yıldızlılarımız, hazırlık maçında İtalya'yı ağırladığı müsabakadan 3-2 yenilgiyle ayrılmıştı.

Etiketler :