AA'nın 98. kuruluş yıl dönümü

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Gümrükçü, NATO nezdinde Daimi Temsilcisi Ceylan ve AB nezdinde Daimi Temsilcisi Kaymakcı, AA'nın 98. kuruluş yıl dönümünü kutladı
AA'nın 98. kuruluş yıl dönümü

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) kurumları ve NATO'nun bulunduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de görev yapan Türk büyükelçiler Anadolu Ajansı'nın 98. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

AA muhabirine açıklama yapan Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, 6 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin dahi açılmasından önce kurulan ve Kurtuluş Savaşı dahil Cumhuriyet tarihinin her aşamasına tanıklık eden Anadolu Ajansı’nın 98. kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirtti.

Gümrükçü, "Zaman içinde mesleki birikimi ve gelenekleri ile modern teknolojileri başarıyla birleştiren ve günümüzün hızla değişen haber dünyasında ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla güvenilen ve aranan bir marka haline gelen Türkiye’nin gururu Anadolu Ajansı’nın dünyanın dört bir yanında büyük bir özveriyle görev yapan tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin NATO nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Fatih Ceylan da tarihi Türkiye Cumhuriyeti ve Kurtuluş Savaşı ile adeta özdeş olan, Ulu Önder Atatürk’ün miras bıraktığı Anadolu Ajansı’nın 98. kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutladı.

Anadolu Ajansı'nın gerek halkın bilgilendirilmesi gerek Türkiye'deki gelişmelerden dünya kamuoylarının en geniş şekilde haberdar edilmesi konusunda değerli hizmetler vermeye devam ettiğini aktaran Ceylan, " Ajans, 66 yıldır üyesi olduğumuz NATO ittifakının faaliyetlerine dair halkımızın doğru bilgi sahibi olmasına da ciddi katkı sağlamaktadır. Bu hizmetlerde emeği geçen tüm Anadolu Ajansı çalışanlarına bu vesileyle samimi teşekkürlerimi sunar, başarılı çalışmalarının sürmesini dilerim.” değerlendirmesinde bulundu.

- "Hızlı ve doğru haber peşinde koşan çalışanlarını kutluyorum"

Türkiye'nin AB nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise Anadolu Ajansı'nın, Anadolu'nun ve Türkiye'nin Avrupa'da da gözü, kulağı ve dili olmaya devam ettiğini belirtti.

Kaymakcı, "AA’nın haberlerinin AB basınında da giderek daha fazla kaynak gösterilmesinden ve AB sürecimizle ilgili gelişmeler ve bilgilerin Türkiye'ye AA ile doğru bir şekilde aktarılmasından gurur duyuyoruz. 98. yıl dönümünde AA'yı ve Bağdat'tan Brüksel'e hızlı ve doğru haber heyecanı peşinde koşan tüm çalışanlarını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: