AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Sivas Valisi Gül, oylamaya katılarak 3 fotoğraf için oy kullandı - Vali Gül: - "Tüm samimiyetimle söylüyorum, her fotoğraf birbirinden güzel. Burada hiç şüphesiz AA muhabirlerinin katkıları çok büyük. Zor şartlarda çektikleri fotoğrafları oyluyoruz"
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Gül, AA tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylaması için seçkideki AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları tek tek inceledi.

Vali Gül, "Haber" kategorisinde, Kayhan Özer imzasını taşıyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan'ın Novi Pazar kentindeki Boşnak Milli Konseyini ziyaretinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan kız çocuğuyla çekilen "Erdoğan sevgisi" isimli fotoğrafa oy verdi. "Yaşam" kategorisinde Zekeriya Karadavut'un "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" eserini oylayan Gül'ün, "Spor" kategorisinde ise tercihi Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraf oldu.

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasını beğendiğini ve katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Gül, "Tüm samimiyetimle söylüyorum, her fotoğraf birbirinden güzel. Burada hiç şüphesiz AA muhabirlerinin katkıları çok büyük. Zor şartlarda çektikleri fotoğrafları oyluyoruz." dedi.

Her fotoğrafın kendi nazarında oylamada birinci seçildiğini dile getiren Gül, "Üç kategoride 3 fotoğraf seçtik. Hem geçmişi hatırlıyoruz, yıl içinde olan olayları hem de fotoğrafların sadeliğini, duruluğunu görmüş oluyoruz. Emeği geçen, başta fotoğrafları çeken muhabir kardeşlerimiz olmak üzere, AA'nın her kademesindeki çalışanına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Oyladığı fotoğraflar hakkında da değerlendirmede bulunan Vali Gül, "Çocuğun Sayın Cumhurbaşkanımızla olan fotoğrafında her ikisinin de samimiyeti... Çocuğun gözlerinin içi gülüyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın o sadeliği, doğallığı yansıyor, çok samimi geldi. Spor kategorisinde ise ampute takımımızın başarılı bir sonucu oldu, onu oyladık. Yaşam kategorisinde ise özelikle köpeğin protez takılarak yürütülmesi, hayvanlara verilen değer, gerçekten etkileyiciydi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: