AB Nijer misyonunun görev süresini uzattı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Sahra bölgesindeki Nijer merkezli terörle ve örgütlü suçlarla mücadele amaçlı sivil misyonunun (EUCAP Sahel Niger)...
AB Nijer misyonunun görev süresini uzattı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Sahra bölgesindeki Nijer merkezli terörle ve örgütlü suçlarla mücadele amaçlı sivil misyonunun (EUCAP Sahel Niger) görev süresini 30 Eylül 2020'ye kadar uzatma kararı aldı.

AB içişleri bakanlarını Brüksel'de bir araya getiren Genel İşler Konseyi Toplantısı'ndan EUCAP Sahel Niger misyonunun görev süresinin 2 yıl uzatılması kararı çıktı.

Toplantıda aynı zamanda 1 Ekim 2018- 30 Eylül 2020 tarihleri arasında misyonunun bütçesinin 64,4 milyon avro olması kararlaştırıldı.

Nijer hükümetinin talebi üzerine 2012'de başlatılan misyon kapsamında AB üyelerinden askeri ve sivil uzmanlar, güvenlik stratejisini uygulamada Nijer makamlarına danışmanlık yapıyor. Misyon, bölge ülkeleri Nijer, Mali ve Moritanya'ya terörle ve örgütlü suçlarla mücadelede bölgesel koordinasyona ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesine destek veriyor.

Karargahı Nijer'in başkenti Niamey'de olan misyonun başkanlığını Frank Van der Mueren yürütüyor.


Kaynak: