AB yeni sanayi stratejisini açıkladı

AB Komisyonunun yeni sanayi stratejisi, 2050'ye kadar karbon salınımlarının sıfıra indirilmesini ve Avrupalı şirketlerle sert rekabet eden devlet destekli Çinli şirketlerle mücadeleyi hedefliyor- AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis:- "Avrup
AB yeni sanayi stratejisini açıkladı

BERLİN (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, devlet destekli Çin merkezli şirketlerle mücadeleyi de içine alarak birlik ​​şirketlerinin küresel rekabetçiliğini artırmayı amaçlayan "yeni sanayi stratejisini” açıkladı.

Komisyonun yeni sanayi stratejinin tanıtımı için Brüksel’de basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Avrupalı ​​şirketlerin sert bir küresel rekabet ortamında faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Avrupalı şirketlerin eşit şartlarda rekabet edebilmeleri gerektiği açıktır. Bu, hem tek pazarda hem de yurt dışında haksız rekabet kurallarıyla mücadele etmek anlamına geliyor.” ifadesini kullandı.

Komisyonun yeni stratejisi, 27 ülkeli bloğun rekabet kurallarını yenilerken, fikri mülkiyet haklarının çalınmasına karşı, Avrupa Birliği'nde faaliyette bulunan ve Avrupalı şirketlerle sert rekabet eden devlet destekli Çin şirketleriyle mücadeleyi de içine alıyor.

Söz konusu sanayi stratejisinin hedefinde yoğun enerji gerektiren endüstrilerin karbondan arındırılması, sürdürülebilir ve akıllı hareketlilik endüstrinin geliştirilmesi ve enerji verimliliğini artırılması da yer alıyor. Yeni stratejide 2050 yılına kadar blokun net sera gazı emisyonlarını sıfıra indirmesi de hedef alınıyor.

Ayrıca, Komisyonun yeni sanayi stratejisi, Avrupalı şirketlerin potansiyel rakiplerine daha az bağımlı hale getirmeyi hedeflerken, bu şirketlerin iklim değişikliğini ve dijital geçişi yönetmeyi destekleme sözü de veriyor.

Avrupalı şirketlerin, küresel rakiplerle rekabet etmesine yardımcı olmayı da hedefleyen yeni strateji, özellikle Asya'dan devlet destekli şirketlerin haksız rekabetine karşı mücadeleyi amaçlıyor.

AB Komisyonu, yeni stratejide kobalt gibi kritik ham maddeler için bir eylem planı ve Avrupa'nın endüstriyel ve stratejik özerkliğini güvence altına almak için yeni bir ilaç stratejisini de açıkladı.

Kaynak: