Abartılı yurt ve barınma sorunu yok

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) Genel Başkanı Ahmet Baydar, ülke gündeminde birkaç haftadır yer alan yurt ve barınma sorunuyla ilgili bilgi kirliliği olduğunu savundu.
Abartılı yurt ve  barınma sorunu yok

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) Genel Başkanı Ahmet Baydar, ülke gündeminde birkaç haftadır yer alan yurt ve barınma sorunuyla ilgili bilgi kirliliği olduğunu savundu. Abartılı yurt ve barınma sorunu olmadığını kaydeden Baydar, ''Ülkemizde bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer verildiği şekliyle abartılı bir yurt ve barınma sorunu yoktur. Ülke genelinde öğrencilerin açıkta kaldığı, barınma sorunu yaşadığı, yurt bulamadığı gibi ifadeler abartılı ve maksadı aşan ifadelerdir. Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır kapalı olan özel yurtlar hizmet vermek üzere tüm önlemlerini alarak kapılarını öğrencilere açmıştır" dedi.

'ÖZEL YURTLAR FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPAMAZ'

Baydar, enflasyon ortalamasına göre fiyat artışlarının belirlendiğine değinerek, şunları kaydetti: ''Özel yurtlar fahiş fiyat artışı yapamazlar çünkü bağlı oldukları yönetmeliğe göre yılda bir defa mayıs ayı yıllık enflasyon ortalaması oranında fiyat artışı yapabilirler. Bu fiyat artışını da devlete bildirmek durumundadırlar. Ülkemizde bir yurt ve barınma sorunu yoktur.” TÜYİSEN Başkanı Baydar, öğrencilerin kaçak işletilen apart, stüdyo daire ve evlerden uzak tutulmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

baydar-abartili-yurt-ve-barinma-sorunu-yok-1.jpg