ABD Başkanı Biden: Ne kadar sürerse sürsün, savaşmaya değer

ABD Başkanı Biden, Kiev'de yaptığı konuşmada Ukrayna'ya mesaj vererek, "Ne kadar sürerse sürsün, (Rusya'ya karşı özgürlük) uğruna savaşmaya değer" dedi.
ABD Başkanı Biden: Ne kadar sürerse sürsün, savaşmaya değer

ABD Başkanı Biden, Kiev’de Zelenskiy ile görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümünün hemen öncesinde Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Biden, Polonya ziyareti öncesinde sürpriz bir şekilde Ukrayna'nın başkenti Kiev’e geldi.

Ukrayna medyasına göre, Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Aziz Michael Kilisesi'nde bir araya geldi. Biden ve Zelenskiy, kiliseden birlikte çıkarken şehirde aynı anda sirenler çaldı.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından Biden'ın ziyaretine ilişkin yaptığı fotoğraflı paylaşımda, "Biden, Kiev'e hoş geldiniz. Sizin ziyaretiniz bütün Ukraynalılar için çok önemli destek göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Yerel medyaya göre, Biden, Zelenskiy ile Mihayilov Meydanı'nda savaşta ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.

Her iki lider, Ukrayna Devlet Başkanlığına ait Mariyinskiy Sarayı'nda bir araya gelirken Biden'ı, Zelenskiy ve eşi Olena Zelenska birlikte karşıladı.

Rusya-Ukrayna savaşı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla geçen yıl 24 Şubat'ta başlamıştı.

Biden'ın, 20-22 Şubat'ta Polonya’ya ziyaret gerçekleştireceği açıklanmıştı.

ABD Başkanı Biden, Kiev'de yaptığı konuşmada Ukrayna'ya mesaj vererek, "Ne kadar sürerse sürsün, (Rusya'ya karşı özgürlük) uğruna savaşmaya değer" dedi.

abd-baskani-biden-kievde.jpg

Zelenskiy: “Bugünkü (Biden ile) görüşmeler çok önemli ve belirleyiciydi”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile çok verimli ve önemli görüşmeler yaptıklarını belirterek, bunun sonuçlarının savaş alanını etkileyeceğini kaydetti.

Zelenskiy, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Ukrayna’yı zor bir dönem beklediğini belirten Zelenskiy, ancak ülkesinin ABD ve diğer müttefik ülkelerin desteğiyle “tarihi başarıyı” elde edeceğini dile getirdi.

Başkan Zelenskiy, “Bugünkü (Biden ile) görüşmeler çok verimli, çok önemli ve çok belirleyiciydi, sonuçları kesinlikle savaş alanını etkileyecektir." dedi.

Biden’ın Ukrayna ziyaretinin Ukrayna-ABD arasındaki ilişkilerin tarihinde çok önemli olduğunun altını çizen Zelenskiy, "Çünkü bu dönem, devletimizin kendi özgürlüğü, tüm Avrupalıların özgürlüğü ve özgür dünyanın tüm insanları için mücadele ettiği en zor dönemdir." ifadesini kullandı.

Volodimir Zelenskiy, Biden ile görüşmesinde, uzun menzilli silahlar ve Ukrayna’ya tedarik edilebilecek diğer silahlar konularını da müzakere ettiklerini aktardı.

ABD’nin Ukrayna’ya M1 Abrams tankları sağlama kararının tank koalisyonunun temelini attığını kaydeden Zelenskiy, “Hava savunması konusundaki ilerleme, tarihsel olarak önemlidir ve bu Patriotlar şehirlerimizin koruması için önemli. Bu, gerçekten temel bir destek.” diye konuştu.

Etiketler :