ABD tarihinde bir ilk!

Ülke tarihinde bir ilke imza atan ABD Balkanı Joe Biden, General Motors işçilerinin grevini ziyaret etti. Megafonla yaptığı konuşmada işçilere destek veren Biden, işçilerin yüzde 40 oranında maaş zammı alması gerektiğini belirtti.
ABD tarihinde bir ilk!

ABD’de otomotiv işçilerinin grevi yayılmaya başladı. Ülkedeki üç otomotiv tekeli Ford, General Motors (GM) ve Stellantis, işçilerin ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine dair talepleri kabul etmedi. Bunun üzerine 13 bin işçinin grevine parça dağıtım merkezlerindeki 5 bin işçi daha katıldı.

ABD Başkan Joe Biden, Birleşik Otomotiv İşçileri (UAW) sendikasına üye General Motors işçilerinin grevine destek ziyaretinde bulundu. VOA Türkçe'nin haberine göre büyük otomotiv firmalarının fabrikalarının bulunduğu Michigan eyaletine Air Force One uçağıyla giden Biden'ı havaalanında UAW sendikasının başkanı Shawn Fain karşıladı.

BİDEN: İŞÇİLER YÜZDE 40 ORANINDA ZAM ALMALI

Fain grevci işçilerin yanına giden Biden'a da başkanlık limuzininde eşlik etti. Biden ve Fain, Detroit'in batısındaki bir banliyöde bulunan General Motors oto yedek parça dağıtım deposuna gitti. Biden, UAW üyesi işçilerin yüzde 40 oranında maaş zammı alması gerektiğini belirtti.

ABD TARİHİNDE BİR İLK

ABD başkanlık ve çalışma hayatı tarihi uzmanları, görev başındaki bir başkanın devam eden bir greve destek vermesinin geçmişte örneği olduğunu hatırlamadıklarını, Franklin D. Roosevelt ve Harry Truman gibi sendika destekçisi başkanlar döneminde bile böyle bir duruma rastlanmadığını söylüyor.

Etiketler :