ABD'nin boru hattı devi siber saldırıda çöktü

ABD’de enerji boru hattını işleten en büyük şirketlerden biri, siber güvenlik saldırısının ardından tüm boru hattı operasyonlarını geçici olarak durdurmak zorunda kaldı.
ABD'nin boru hattı devi siber saldırıda çöktü

Colonial Pipeline yaptığı açıklamada, saldırının Cuma günü gerçekleştiğini ve bazı bilgi teknolojisi sistemlerini de etkilediğini bildirdi.

Şirket Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük rafine ürün hattına sahip şirketlerden biri.

Şirket, Teksas ve New Jersey arasında 8 bin 851 km’den fazla uzanan bir boru hattı sistemi aracılığıyla günlük 100 milyon galondan fazla yakıtın taşınmasını sağlıyor.

Georgia eyaletindeki Alpharetta şehrinde bulunan şirket, saldırının niteliğini ve kapsamını araştırmak için dışarıdan bir siber güvenlik firması kiraladığını, ayrıca kolluk kuvvetleri ve federal kurumlarla temasa geçtiğini söyledi.

Şirket yaptığı açıklamada “Şu anda, birincil odak noktamız, hizmetimizin güvenli ve verimli bir şekilde eski haline getirilmesi. Bu süreç halihazırda devam ediyor" dedi.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ve amacı henüz bilinmiyor.

Biden yönetimi siber saldırılara karşı tetikte

Biden yönetiminin Siber Güvenlik ve Gelişmekte Olan Teknolojiden Sorumlu Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Anne Neuberger, hükümetin elektrik tesislerinin, su bölgelerinin ve diğer kritik endüstrilerin potansiyel olarak zararlı siber saldırılara karşı korunması için çaba harcadıklarını söylemişti.

ABD yönetimi kontrol sistemlerinin, kötü niyetli siber faaliyetleri tespit etmek ve engellemek için gerekli teknolojiye sahip olması için çalışıyor.