Abdülaziz Türksoylu: Ligimiz bu şekilde devam etmemelidir

Konyaspor Kulüp Doktoru Abdülaziz Türksoylu, takımdaki son gelişmeler ve koronavirüs dolayısıyla çıkan erteleme kararı hakkında açıklamalarda bulundu.
Abdülaziz Türksoylu: Ligimiz bu şekilde devam etmemelidir

Konyaspor Kulüp Doktoru Abdülaziz Türksoylu, takımdaki son gelişmeler ve koronavirüs dolayısıyla çıkan erteleme kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Virüsün hızla yayıldığını ve tedbiri elden bırakmamak gerektiğini dile getiren Türksoylu, “Koronavirüs hızla yayıldığı için birtakım önlemler almakta fayda var. Bu dönemde toplanmak tüm sporcularımıza, personellerimize risk teşkil eder. Çünkü bu virüs çok hızlı yayılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun vereceği kararı bekliyoruz. Nasıl bir karar alınacak, ne zaman ligler başlayacak bunun beklentisindeyiz. O yüzden şu anda perşembeye kadar toplanmamız ertelendi. Hızlı test kitleri ne zaman gelir şu anda bir bilgimiz yok. Beklentimiz bu testlerin 2-3 gün içinde gelmesi yönündedir. Fakat net değil. Eğer test yaptığımızda pozitif çıkan oyuncumuz olursa onları aramızdan ayırarak devam edeceğiz. Şuanda takımımızda bir bulguya rastlanmadı. Oyuncularımız kendilerini izole etmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

‘TESTLERİN HASTANEDE OLMASI RİSK TAŞIR’

Futbolcuların koronavirüs testlerinin hastanede yapılmasının riskli olacağını kaydeden Abdülaziz Türksoylu, “Sağlık bakanlığı testleri gerçekleştirecek. Bu konuda bizim imkanımız yok. Tüm kulüpler için bu durum geçerlidir. Özel laboratuvar tarafından yapılacak testlerin sonucunu bekleyeceğiz. Bu testlerin hastanelerde yapılması da riskli olacak. Bu testler geldikten sonra hastaneyle iletişime geçip bir sistem belirleyeceğiz. Hangi hastane olacak onu da henüz bilmiyoruz. Ekibimizi ve personelimizi riske sokmak istemiyoruz. Sporun temelinde sağlık vardır. Bu noktada sorun yaşatacak şeylerden kaçınıyoruz. Eğer ki ligler için şuanda devam kararı çıkarsa bu da sorun olur. Oyuncularımızın fiziksel olarak hazır olduklarını, devam etmek istediklerini düşünmüyorum. Herkes hem antrenmanda hem de maçlarda panik halinde olacak. Birisi öksürdüğünde herkes uzaklaşacak. Şüpheyle yaklaşacak. Psikolojik olarak iyi olmayacaklarını düşünüyorum. Ligin devam etmesi kesinlikle risklidir. Ya iptal edilmeli, ya da tecil edilmelidir. Birkaç hafta sonra hasta sayısı pik noktasına gelebilir. Şuanda en önemlisi herkesin evde kalması yönündedir. Katı kararlarla insanların evde kalması söylenmelidir. Bu durumun başka yolu yok. Kişisel fikrim en az 3 hafta sokağa çıkma yasağı verilmelidir” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ