Abdullah Ağralı: 'Hastanelerimiz hazır, hiçbir ekipman eksiğimiz yok, paniğe yer yok’

Abdullah Ağralı: 'Hastanelerimiz hazır, hiçbir ekipman eksiğimiz yok, paniğe yer yok’

Korona virüs salgınına karşı, Konya’daki tüm hastanelerin hazırlıklı hale getirildiğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, “Umre yolcularımızı şehrimizde misafir ediyoruz. Sağlık durumları ve moralleri iyi seviyede. Konya’da bir tanı koyulursa eğer, hastalarımız Eski Numune Hastanesi’nde tedaviye alınacak. Konya her türlü senaryoya hazır. Gerekirse Şehir Hastanesi’ni bile kullanıma açarız. Hem yoğun bakım yatağı açısından hem de diğer ekipmanlar açısından çok iyi seviyedeyiz” dedi. 

abdullah-agrali.jpg

Türkiye’nin, Korona Virüs (Covid-19) salgınına karşı ulusal düzeyde ciddi bir mücadele içerisinde olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, “Malumunuz bu virüsün ortalama kuluçka süresi 14 gün olduğu için, yapılan bu işlemler; Türkiye’de bir salgın olduğu için değil, salgını önlemeye yönelik tedbirlerdir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın azami sabır ve dikkat göstermeleri lazım. Bizim ferdi olarak dikkat etmemiz gereken konu, Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarıdır. El ve mekan hijyeni, kalabalıktan uzak durmak ve selamlaşmada tokalaşma işini bir süre askıya almak. Bakanlığımızın uyarılarını dikkate almak zorundayız. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, vatandaşlarımızın seyahatlerini bir süre için askıya almaları. Çünkü bu hastalık seyahatle yayılıyor. Bu dönemde olabildiğinde evimizde ve iş yerimizde vakit geçirelim. Eğer bunu yapmazsak, bütün mücadelemizi boşa çıkarırız. Bazı basit ihmaller bütün çalışmaları boşa çıkartabilir. Bir vakanın yüzlerce insanı enfekte etme ihtimali var” dedi.

panige-yer-yok-4.jpg

“7 VATANDAŞIMIZI BAŞKA SEBEPLERLE HASTANEYE KALDIRDIK”

Konya’daki yurtlarda misafir edilen Umre yolcuları hakkında değerlendirme yapan Ağralı, “Umrecilerimizin uçaktan itibaren kontrolleri yapıldı. Misafirlerimizin genel durumları şuanda çok çok iyi. Belirlenen ciddi bir sağlık sorunu yok. 7 vatandaşımızı hastaneye kaldırdık. Bu vatandaşlarımız Korona şüphesiyle değil, başka sebeplerle hastanelere kaldırıldı. Bir vatandaşımızda kalça kırığı var, diğer bir vatandaşımızda beyin kanaması var, yani başka hastalıkların tedavisiyle ilgili bir süreç var. Korona Virüsü ile ilgili en ufak bir şüphe yok. Diğer vatandaşlarımız yurtlara yerleştirildi.

Misafirlerimizin moralleri iyi seviyede. Durumu çok sakin karşılayanlar olduğu gibi, garipseyenler, tepki gösterenler, bize bir şey olmaz diyenler oldu. Bu durum, toplum sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken bir husus olduğu için katı bir uygulama var. Misafirlerimizin, konforlu bir ortamda bütün ihtiyaçları karşılanacak bir şekilde sabırla 14 gün tamamlanacak. Umre ziyaretlerimizi ve benzer programlarımızı bir süreliğine erteleyelim. Bu süreci en az hasarla atlatacağız inşallah” dedi.

panige-yer-yok-1.jpg

UMRE YOLCULARI NEDEN KONYA’DA AĞIRLANIYOR?

Umre yolcularının neden Konya’da ağırlandığına cevap veren Ağralı, “Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğümüzde bir toplantı gerçekleştirdik. Konya’nın için hem yol haritası hem de hazırlıkları gözden geçirmiş olduk. Kamuoyunda da merak ediliyor Konya’nın neden tercih edildiği. Konya hem sağlık altyapısı açısından hem de yurt potansiyeli açısından önemli bir seviyede olduğu için tercih edildi. Konya için başka bir Umre kafilesi beklemiyoruz. Zaten dün itibarıyla Konya’daki yurtlarda boş yataklarımız dolduktan sonra yeni kafileler Kayseri’ye aktarıldı. Şuan için Konya yeni bir misafir almayacak” şeklinde konuştu.

KORONA VİRÜS ŞÜPHELİLERİ ESKİ NUMUNE HASTANESİ’NE ALINACAK

Konya’da Korona Virüs şüphesiyle tanı koyulan hastaların Eski Numune Hastanesi’nde tedaviye alınacağını ifade eden Ağralı, “Bizim bir avantajımız var. Yazır yerleşkesindeki Eski Numune Hastanesi’nin yeri boş. Orayı çok hızlı bir şekilde hazır hale getirdik. Şuanda da eksikler hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Hastalarımızı bundan sonraki süreçte orada kabul edeceğiz. Diğer sağlık kuruluşlarımızdaki normal işleyişi aksatmayacağız. Diğer hastanelerimizi, işleyişi engelleyecek olan panik havasından koruyacağız. Konyalı vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar” dedi.

“KONYA HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIR”

Konya’da Korona Virüs şüphesiyle ilgili tedavi sürecini şuanda ağırlıklı olarak Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yürüttüğünü belirten Ağralı, “Yazır yerleşkesindeki Eski Numune Hastanesi de Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni destekliyor. Fakat Konya’daki tüm hastaneleri olağanüstü bir duruma hazırlıklı hale getiriyoruz. İhtiyaç durumunda hem yoğun bakım yatağı açısından hem de diğer hasta yatakları açısından her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Ağırlıklı olarak Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi kontrolünde, Yazır yerleşkesindeki Eski Numune Hastanesi’ni duruma hazır hale getirdik” diye belirtti.

“GEREKİRSE ŞEHİR HASTANESİ’Nİ BİLE KULLANIRIZ”

İtalya’da karşılaşılan hasta yatağı ve solunum cihazı sıkıntısına yönelik olarak Konya’nın her türlü önlemi aldığını belirten Ağralı, Konya’nın hasta yatağı ve solunum cihazı tedariki noktasında iyi seviyede olduğunu ifade etti. Türkiye’nin, hasta başına düşen yatak kapasitesi bakımında Avrupa’nın çok üzerinde bir seviyede olduğunu vurgulayan Ağralı, “İl Sağlık Müdürlüğü’nde yaptığımız toplantıda bu konuyu da ele aldık. Özellikle nefes darlığı, solunum sıkıntısıyla ilgili cihaz ve ekipman rezervlerimizi gözden geçirdik. Şuanda her türlü hazırlığımız var. Yoğun bakım sıkıntımız yok. Ülke ve şehir olarak ciddi bir hastayla karşılaşmadık ama en kötü senaryoya karşı da hazırlıklarımız tamam. İhtiyaç halinde de Konya’nın bütün potansiyelini kullanırız. Buna Şehir Hastanesi de dahil” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN UYARILARINI DİKKATE ALALIM”

Konyalılara seslenen Ağralı, “Bugüne kadar süreç çok başarılı ve soğukkanlılıkla yürütüldü, bundan sonra da paniklemeden, küresel soruna hem bireysel hem de ulusal manada katkı vermemiz lazım. Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı ve sık sık gündeme getirdiği tavsiyeleri mutlaka uygulamamız lazım. Bu mikrop havada gezen bir mikrop değil, bundan sonraki süreçte de bir vatandaşımızın hasta olması tüm Konya’nın hasta olması anlamına gelmez. Temas olmadıktan sonra salgın olma ihtimali yok. Birebir temastan kaçınmak ve dikkat etmek lazım” dedi.

“12 UÇAK İLE 2210 VATANDAŞIMIZ BELİRLENEN YURTLARA YERLEŞTİRİLDİ”

Öte yandan, Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nde Coranavirüs ( COVID-19 ) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkan ve yardımcıları ile merkez hastanelerin başhekimleri katıldı. Toplantıda özellikle Umre vazifesinden dönerek Konya’da bulunan yurtlarda karantina altına alınan vatandaşlarla ilgili yapılan planlamalar değerlendirildi. Yapılan açıklamada, “Dün gece den itibaren  12 uçak ile 2210 vatandaşımız belirlenen yurtlara yerleştirildi, genel sağlık taramaları tamamlanıp gözetim altında tutulmaktadırlar, periyodik kontrolleri uzman sağlık ekiplerimiz tarafından düzenli takip edilmektedir” denildi.

•SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ