Abdullah Ağralı: Konya sağlık alanında ciddi bir ivme kazandı

Konya'nın AK Parti hükümeti döneminde sağlık alanında ciddi bir ivme kazandığını söyleyen Milletvekili Abdullah Ağralı, "Konya'mıza 2002-2022 yılları arasında toplam 4 Milyar 968 milyon TL sağlık yatırımı yaptık” dedi. Vatandaşın AK Parti'ye güvendiğini söyleyen Ağralı, gelecek kaygısı yaşamak istemeyen insanların tekrar istikrardan yana olacağını belirtti.
Abdullah Ağralı: Konya sağlık alanında ciddi bir ivme kazandı

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Abdullah Ağralı, seçim çalışmaları kapsamında Karatay ilçesi Başak Mahallesinde saha çalışmaları gerçekleştirdi. Yoğun bir şekilde saha çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatan Abdullah Ağralı, "Ramazan dolayısıyla biraz bu ayın ruhuna uygun bir seçim kampanyası yürüttük ama Ramazan'ın bitimiyle beraber yoğun bir şekilde sahadayız. Konya'nın tüm ilçeleri ve Konya merkez olmak üzere çalışıyoruz. Sahada gördüğümüz görüntü çok net. Vatandaş kararını vermiş. Bu seçim ülkemizin geleceğiyle ilgili yüzyılın seçimi. O açıdan bu seçim gelecekle ilgili kaygı yaşamak istemeyen insanların tekrar güven ve istikrardan yana durduğunu görmek bizi mutlu ediyor." dedi.

abdullah-agrali-konya-saglik-alaninda-ciddi-bir-ivme-kazandi-2.jpg

'KONYA SAĞDUYULU BİR KENTTİR'

Konya'nın AK Parti'ye her zaman en güçlü şekilde destek verdiğini söyleyen Abdullah Ağralı, "Konya irfan kentidir. Konya sağduyulu bir kenttir. Muhalefet listelerine baktığımızda geçmişte AK Parti'de olup da CHP listelerinde yer alan arkadaşları da görüyoruz. Bu konuda yine Hacıveyiszade Hazretlerinin tarihi sözünü söylemek lazım. CHP kalaysız bakır bir kaba benzer, içine gireni zehirler. Konya her zaman bu irfanı korumuştur. Konya AK Parti'ye en güçlü desteği vermiştir. Yine inşallah en güçlü desteği vereceğine inanıyoruz. Bu vesileyle 2 Mayıs'ta yapacağımız büyük mitinge de Konyalı hemşerilerimizi davet ediyoruz. İnşallah Konya en güçlü desteğini 2 Mayıs'ta meydanda, 14 Mayıs'ta da sandıkta gösterecektir” diye konuştu.

abdullah-agrali-konya-saglik-alaninda-ciddi-bir-ivme-kazandi-3.jpg

KONYA'YA SAĞLIKTA 4 MİLYAR TL'NİN ÜZERİNDE YATIRIM

Geçmişte kamu kuruluşlarında hekimlik yapan ve sağlık kuruluşlarında üyeliği bulunan Abdullah Ağralı, AK Parti hükümeti döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından Konya'ya kazandırılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Konya'nın sağlık alanında ciddi bir ivme kaydettiğini vurgulayan Ağralı, "Konya'mıza 2002-2022 yılları arasında toplam 4 Milyar 968 milyon TL sağlık yatırımı yaptık. Şehrimizde 2022 yılı itibariyle 20 bin 693 sağlık personeli görev yapıyor. Şehrimizde yer alan 32 hastanede 8 bin 929 yatak bulunuyor. Özellikle pandemi sürecinde yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayısını da hızla artırdık. Şehrimizdeki bu ünitelerde toplamda bin 576 yoğun bakım yatağı hizmet veriyor. Ayrıca şehrimizde 725 aile hekimimiz hizmet veriyor. Konya'mızda 2002 yılında 12 adet bulunan 112 acil istasyonu sayısını 2022 itibariyle 86'ya, 31 adet bulunan 112 acil ambulans sayısını da 31'den 127'ye yükselttik. Bu rakamlar da gösteriyor ki, şehrimize sağlık alanında da ciddi yatırımlar yaptık" ifadelerini kullandı.

Etiketler :