Acar: Ayakkabıyı ayakkabıcıdan alın!

Konya Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhammet Acar ve Yönetim Kurulu Üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi.
Acar: Ayakkabıyı  ayakkabıcıdan alın!

Konya Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhammet Acar ve Yönetim Kurulu Üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi. 11 Ocak 2022 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı ile göreve geldiklerini ifade eden Acar, “Bizler; seçim yapılmadan önce, aylarca esnafımızla, Ayakkabıcılar Odası üyeleri ile birebir görüşmeler, istişareler yaptık. Ayakkabı sektörünün sorunlarını ve sıkıntılarını ele aldık. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu çerçevesinde bu sorunların nasıl çözülebileceğini, idarecilerin çözümler için nasıl katkı sağlayabileceğini, neler yapması gerektiği konuları üzerine fikir alışverişleri yaptık” dedi.

‘ARTIK ÇALIŞMA ZAMANI’

Ayakkabı ve deri ürünlerinin zincir marketlerde satışının yasaklanması konusunda Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Acar, “Esnafımıza yapılacak faydalı çalışmaların neler olduğunu, önceliklerin ne olması gerektiği üzerine çalışmalar yaptık. Böylece yol haritası ve gidilecek istikameti belirledik. Sahada esnafımızı ziyaret ederken hazırladığımız broşürleri dağıttık. Seçimin ertesi gününden itibaren sahalara geri dönerek; “Söylenecek söz bitmiştir, Artık Çalışma Zamanı" diyerek birebir esnafımızla görüşmeye başladık. Ayakkabıcılar Sanayi içinde ulaşım sorunu ile ilgili Konya Minibüsçüler Odası Başkanı ve yetkilileri ile görüştük. Zincir marketlerde ayakkabı ve deri ürünlerinin satışının yasaklanması konusunda hem gazetelerde, hem de TV kanallarında yazılı ve görsel anlatımlar yaptık. Hem perakendeci esnafımızın hem de imalatçı esnafımızın zarar görmeyeceği şekilde bu düzenlemenin yapılması gerektiğini dile getirdik. Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan'ın da gayretleriyle taslak metinde ayakkabı ve deri ürünlerinin zincir marketlerde satışının yasaklanması hükmünün taslak metin olan kanun maddesi içinde yer aldığı Ticaret Bakanlığı yetkilileri tarafından ifade edilmiştir. Bu esnafımız için büyük bir başarıdır” ifadelerini kullandı. 

ayakkabiyi-ayakkabicidan-alin-2.JPG