Acemi Konya milletvekiline Cevdet Yılmaz’dan ders niteliğinde cevap

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplamasını istediği 5 ayrı bakanlığı ilgilendiren soru önergesine Cevdet Yılmaz’ın cevabı ders niteliğinde oldu.
Acemi Konya milletvekiline Cevdet Yılmaz’dan ders niteliğinde cevap

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi listesinden Konya’dan milletvekili seçilen Ali Yüksel, onlarca soruyu bir araya topladığı soru önergesi gündeme düştü. 75 yaşındaki Konya Milletvekili Yüksel, TBMM kurulduğundan bu yana görülmemiş bir soru önergesi sundu. Her sorunun detaylarıyla belirtilerek ilgili bakanlıklara sorulması gerekirken, Yüksel ise farklı bir metot uyguladı. Yüksel, 10’dan fazla soru ve 5 ayrı bakanlığı ilgilendiren soruları tek seferde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplamasını istediğini belirterek Soru önergesi sundu.

YILMAZ: BAKANLIKLARI İLGİLENDİREN SORULAR BAKANLIKLAR TARAFINDAN CEVAPLANDIRILMAKTADIR

İlk kez milletvekili olmanın heyecanı yaşayan Ali Yüksel’e Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz’ın cevabı adeta ders niteliğinde oldu. Yılmaz, kendilerini ilgilendiren konulara cevap verildiğini bakanlıkları ilgilendiren konulara da bakanlıkların cevap verdiğini kanunları hatırlatarak cevap gönderdi. Cevdet Yılmaz tarafından Ali Yüksel’e verilen cevap tam metni şu şekilde oldu:

Anayasanın 98 inci maddesi uyarınca Başkanlığınızca tarafıma gönderilen yazılı son önergelerinden, Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşların görev alanına giren konulara ilişkin önergeler cevaplandırılmaktadır. 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca bakanlıkların görev ve yetki alanına giren önergeler bakanlıklar tarafından cevaplandırılmaktadır. Bu itibarla, Konya Milletvekili Sayın Ali YÜKSEL tarafından verilen 7/7526 esas numaralı yazılı soru önergesinde bahsi geçen hususlar başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıkların görev ve yetki alanına girmektedir. Bilgilerini ve gereğini arz ederim.

Milletvekili Yüksel’in tek soru önergesinde birçok bakanlıkça ilgili onlarca konuyu yanlış kişiye sorma metodu kamuoyu tarafından “Acemilik” olarak yorumlandı.

 Editör