Açık Liseye geçiş kaldırıldı mı?

Açık Lise kayıt yenileme tarihleri açıklandı mı?" sorusunun yanıtı araştırılmaya devam ediyor.
Açık Liseye geçiş kaldırıldı mı?

Açık Lise kayıt yenileme tarihleri açıklandı mı?" sorusunun yanıtı araştırılmaya devam ediyor. Açık Lise kayıt yenileme ne zaman başlıyor 2023?" sorusunun cevabı araştırılmaya devam ediyor. Açıköğretim Lisesi (AÖL) kayıtlarının ne zaman yapılacağı, lise eğitimine açık lise üzerinden devam eden öğrenciler tarafından sorgulanıyor. İşte, Açık Lise kayıtları son durum!

2023-2024 AÇIK ÖĞRETİM LİSE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB tarafından AÖL yeni dönem kayıt tarihlerine dair henüz bir resmi duyuru yapılmadı. Yeni dönem AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lise 2023-2024 takviminin belli olması ile netlik kazanacak.

AÇIK LİSEYE GEÇİŞ KALDIRILDI MI?

Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik çerçevesinde, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.

GEÇİŞ OLMAYACAK MI?

Orta öğrenim süresince hazırlık sınıfı hariç sınıf tekrarı en fazla bir defa yapılacak. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılacak.

.

Etiketler :