Açıldığı günden bu yana Konya’da herkesin gözdesi oldu

Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan ve Konya’nın en güzel kütüphanelerinden biri olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi açıldığı ilk günden bu güne kadar talep patlaması yaşıyor.
Açıldığı günden bu yana Konya’da herkesin gözdesi oldu

Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'ne kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor. Açıldığı günden bu yana yoğun başvuru alan kütüphane, çatısına kurulan GES panelleriyle hem kendi enerjisini kendisi üretiyor hem de etrafına enerji saçıyor.

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-7.jpg

Farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı anda hizmet alabileceği yapısıyla öne çıkan kütüphane sosyal, kültürel ve eğitim programları ile de öğrencilerin kariyer yaşamlarına da destek olacak nitelikte tasarlandı. İlk günden bu yana öğrencilerden büyük ilgi gören Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ne akademisyenler de yoğun ilgi gösteriyor.

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-2.jpg

KİTABA ULAŞIM KOLAY!

kitaba ulaşımın çok kolay olduğu Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde, birinci katta kütüphane yer alıyor. Çocuk kütüphanesindeki kitaplarla birlikte 50 binden fazla kitap okurlarını bekliyor. 10 binden fazla kitaba sahip olan çocuk kütüphanesinin aynı sıra, ilkokul öğrencileri çocuk kütüphanesinden yararlanabiliyor.

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-6.jpg

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki kişilerin yararlanabileceği kitapların sayısı dikkat çekiyor. Bulamadıkları ya da fiyatları çok yüksek olan kitaplar da orada yer alıyor. Toplamda 60 kişilik bir çalışma alanı olan kütüphane bölümünde dört tane de dörder kişilik grup çalışma odaları yer alıyor. Renkli ve siyah beyaz fotokopi çıkarma imkanının da olduğu kütüphane de okuyuculara ait iki tane de bilgisayar bulunuyor. Bilgisayarlarda tarama yapılarak; hangi kitabın, hangi rafta, hangi numarada olduğu çok rahatlıkla öğrenilebiliyor.

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-1.jpg

PEK ÇOK FİZİKİ İMKANA SAHİP

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, çatısına kurulan GES ile kendi enerjisini üretiyor. Pek çok fiziki imkana sahip olan kütüphanenin, ikinci katında 50’şer kişilik iki tane toplantı salonu, bir tane de 246 kişilik konferans salonu yer alıyor. Bu salonlar toplantılara, öğrenci topluluklarına periyodik şeklide haftalık ya da dilekçe karşılığında tahsis edilebiliyor.

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-8.jpg

Üçüncü katta ise tamamen çalışma alanı yer alıyor. 6 grup çalışma odasının bulunduğu katta, bir tane de çizim atölyesi yer alıyor. Kütüphane yetkililerinden alınan bilgiye göre, okulların sergi yapma amaçlı talebi halinde bir tahsis gerçekleştirilebiliyor.

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-4.jpg

GENÇLERE YÖNELİK ETKİNLİKLER DE OLUYOR

Gençlere yönelik etkinlikler de düzenlenen kütüphanede üye olmak isteyenlere kişiye özel çipli kart veriliyor. Anlık fotoğraf çekiliyor ve anlık olarak iki dakika içerisinde kütüphane kartı teslim ediliyor. Kartların turnikelere entegre edilmesiyle de üyeler bütün hizmetlerden yararlanmaya başlıyor. Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde okur- yazar buluşmaları gibi pek çok etkinliğin yaplması planlanırken, online olarak kitap okuma yarışması düzenlenmesi de hedefleniyor.

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-3.jpg

7’DEN 70’E HERKESE HİZMET VERİLİYOR

Kütüphanede yer alan kafeterya ile öğrenciler dışarıya çıkmadan da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Karagöz- Hacivat, Nasrettin Hoca’nın sahnelenmesi gibi etkinliklerin düzenlendiği kütüphanede anaokulu öğrencileri de randevu sistemiyle hizmetlerden faydalanabiliyor.

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-5.jpg

Çocuklara yönelik yüz boyama etkinliği başta olmak üzere tiyatro, masal saati gibi pek çok çalışma yürütülüyor. Ayrıca Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde yer alan oyun salonu ise gençlerin gözdelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Oyun salonunda bulunan bilardo, playstation, dart, satranç gibi oyunlar da verilen hizmetler arasında.

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-9.jpg

konya-bosna-yeni-nesil-sehir-kutuphanesi-10.jpg

 Muhabir
Etiketler :