Açta açıkta bırakmıyor! Aylık 1250 liraya varan destek

Kış mevsimi ihtiyaç sahiplerini hem ısınmada hem giyimde hem de gıdada zorluyor. Bu noktada Konya Valiliği öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor.
Açta açıkta bırakmıyor! Aylık 1250 liraya varan destek

Konya Valiliği her alanda ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Konya Valiliğinden alınan bilgilere göre; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca; ihtiyaç sahibi hanelere, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünden bedelsiz olarak temin edilen kömürün ulaştırılması şeklinde yakacak yardımı yapılıyor. Kaymakamlıklar tarafından alınan başvurular İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Mütevelli Heyetince değerlendirmek suretiyle muhtaçlık kararı onaylanan hanelere ortalama bin kilogram kömür yardımı olarak veriliyor.

manset-2.jpg

‘YILLIK 900 TL VE 2 BİN 500 TL ARASINDA YARDIM YAPILIYOR’

Konya Valiliği şu bilgilere yer verdi: “‘Doğalgaz Tüketim Destek Programı; e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan evinde doğalgaz aboneliği bulunan Türk vatandaşlarından SYD Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler faydalanmaktadır. Tutarlar bölgenin iklim koşullarına göre hane başı 2022 yılı için yıllık 900 TL ila 2 bin 500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Elektrik Tüketim Desteği Programı; 3294 ve 2022 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler faydalanabilmektedirler.

‘HANEDEKİ ÇOCUK SAYISINA GÖRE YARDIM YAPILIYOR’

Elektrik tüketim desteği programı kapsamında hanedeki çocuk sayısına göre yardımlar yapıldığını belirten valilik yetkilisi, “Bu yıl ocak ayından itibaren 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovat (130 TL), 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovat (173 TL), 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovat (216 TL), 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovat (260 TL) karşılığı tutarınca PTT aracılığı ile ödenen elektrik faturalarda nakdi destek sağlanır. Türkiye Aile Destek Programı; e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk vatandaşlarından SYD Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler belirlenmektedir. Hanedeki çocuk sayısına göre destek miktarı aylık 850-Bin 250 TL arasında verilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

manset-1.jpg

‘YAPILAN DİĞER DÜZENLİ YARDIMLAR’

Bu yardım kalemlerinin dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca; yapılan diğer düzenli yardımlar hakkında da şu bilgilere yer verildi: “Doğum Yardımı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardımı, Öksüz ve Yetim Yardımı, Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Asker Çocuğu Yardımı, Afet-Acil Durum Yardımları, Vefat Yardımı, 2022 sayılı yasa kapsamında Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Yaşlı ve Engelli Bakım Projeleri (Vefa Projeleri), Şartlı Sağlık Yardımları (Sağlık ve Gebelik), Şartlı Eğitim Yardımları, Katılım Payı Ödemeleri, Kronik Hastalık Yardımı, Silikozis Hastalarına Yapılan Ödemeler, Kronik Hastalara Elektrik Tüketim Desteği gibi düzenli yardım programlarında uygulanmaktadır.”

BAŞVURULAR E-DEVLETTEN OLUYOR

Konya valiliği yetkilisi ihtiyaç sahiplerinin nasıl yardım başvurusunda bulunacağına dair bilgiler de verdi, Bu bilgilere göre; Belirtilenlerin dışında Ramazan ve Kurban bayramlarından önce gıda yardımları, eğitim dönemi başında eğitim materyali yardımı, ihtiyacı olan hanelere barınma yardımları, evi olmayan vatandaşlarımıza sosyal konut yardımları, gibi düzenli olmayan yardımlarda yapılıyor. Belirtilen yardımlara ihtiyaç sahipleri ikamet ettikleri kaymakamlıklar bünyesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat edebilmekte ayrıca e- devlet kapısı üzerinden elektronik başvuru da yapılabiliyor.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :