Adana Demirspor deplasmanda kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Demir Grup Sivasspor, Adana Demirspor'u konuk etti. Adana Demirspor mücadeleden 2-1 galip ayrılan taraf oldu.
Adana Demirspor deplasmanda kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Sivasspor, Yeni Malatya Stadı'nda konuk ettiği Adana Demirspor'a 2-1 mağlup oldu.

Bu sonuçla 18 puanda kalan Sivasspor 16. sırada düşme hattında bulunurken 37 puana yükselen Adana Demirspor maç fazlasıyla 4. sırada kendine yer buldu.

Adana Demirspor deplasmanda kazandı

MAÇTAN DAKİKALAR

5'inci dakikada Ali Şaşal'ın uzun pasıyla sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Yatabare taç çizgisi önünden ortaya doğru taşıdığı topu Charisis'e gönderdi. Charisis, ceza yayının solundan yakın köşeye doğru sert vurdu, yerden giden topu kaleci Ertaç kornere çeldi.

6'ncı dakikada Semih'in orta alanda sağ kanada uzun pasıyla savunma arkasına sarkan Svensson, çaprazdan içeri sokuldu. Son çizgiye inmeden ortaya çevirmek istediği top savunmadan sekip tekrar Svensson'a çarptı, top auta gitti.

9'uncu dakikada orta alanda kaptığı top sonrası sol kanattan hızla atağa çıkan Charisis'ten pası alan Gradel, çaprazdan içeri sokuldu ve kale alanına inerken yakın köşeye yerden vurdu. Kaleci Ertaç üzerine doğru gelen topu iki hamlede kontrol etti.

16'ncı dakikada Belhanda'nın orta alanda sol kanada derinlemesine pasıyla savunma arkasına sarkan Onyekuru, ceza sahası çaprazından sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Uzak direğe doğru yerden giden topu Ali Şaşal kontrol etti.

41'inci dakikada orta alanda topla buluşan Ndiaye, sol kanttan içeriye doğru hareketlendi ve kendisini durdurmaya çalışan Keita'yı geçerek pasını verdi. Emre Akbaba, penaltı noktasının sağından yakın direğin dibine doğru vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

47'nci dakikada Alaaddin'den pası alan Yatabare penaltı noktası üzerinden vuruşunu yaptı, son anda araya giren Mert Çetin topu kornere gönderdi.

56'ncı dakikada Adana Demirspor'un sağ kanattan Belhanda'yla kullandığı kornerde arka direkteki Ndiaye'nin kafayla içeri çevirdiği topu kale alanı içindeki Akintola yakın mesafeden yine kafayla tamamladı: 0-2.

60'ıncı dakikada Erdoğan'ın penaltı noktasına doğru yerden çevirdiği topa Cofie gelişine vurdu, top uzak direğin dibinden auta çıktı.

63'üncü dakikada Max Gradel'in sol kanattan kullandığı kornerde kale alanı önünde iyi yükselen Cofie kafa vuruşunu yaptı, yerden seken topu uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-2.

68'inci dakikada Gradel ceza yayı solundan sağ ayağıyla kaleyi denedi, top uzak direğin yanından auta çıktı.

Karşılaşmanın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca maç Adana Demirspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Adana Demirspor deplasmanda kazandı

STAT: Yeni Malatya

HAKEMLER: Burak Pakkan, Volkan Ahmet Narinç, Kamil Çetin

DEMİR GRUP SİVASSPOR: Ali - Alaaddin (Dk. 90+3 Camara), Caner, Goutas, Uğur, Charisis, Cofie, Keita (Dk. 89 Ahmed Musa), Gradel, Yatabare, Erdoğan (Dk. 89 Angielski)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç - Svensson, Mert (Dk. 80 Manev), Semih, Rodrigues, Ndiaye, Stambouli, Akintola, Belhanda, Onyekuru (Dk. 90+1 Bjarnason), Emre (Dk. 71 Gökhan)

GOLLER: Dk. 63 Cofie (Sivasspor), Dk. 41 Emre, Dk. 56 Akintola (Adana Demirspor)

SARI KART: Mert, Stambouli (Adana Demirspor)

Rıza Çalımbay: Kaybettiğimiz için üzgünüz

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Malatya'da oynadıkları Adana Demirspor maçını kaybettikleri için üzgün olduklarını söyleyerek karşılaşmanın ikinci yarısı oynanan oyundan memnun olduğunu ifade etti.

Sivasspor-Adana Demirspor karşılaşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kendilerine bu hafta statlarını açan Malatyaspor camiasına teşekkür ederek stadın oyun için mükemmel olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ilk yarısında istedikleri gibi oynayamadıklarını ancak rakibe de pozisyon vermediklerini belirten Çalımbay, "İlk yarı sadece bir tane karambol pozisyon oldu onda da golü yedik. Ama ikinci yarı çok farklı çıktık, çok çok iyi oynadık, pozisyonlarda yakaladık ama atamadık. Bir tane gol atabildik, yediğimiz gol çok kötü. Yani bizim yemememiz gereken bir goldü ölü toptan kornerden bir gol yedik. Bundan önceki Kayserispor maçında da aynısını yemiştik. Arkadaşlarımıza özellikle söylemiştik kornerlere dikkat edelim diye ama maalesef aynı şekilde gol yedik. Bunun için üzgünüz" şeklinde konuştu.

Takımda eksiğin çok olduğunu bununda kendilerini etkilediğini ifade eden Çalımbay, "Gerçekten 7-8 tane eksik vardı, bunların hepsi birleştiği zaman istediğiniz şeyler maalesef olmuyor, ama her şeye rağmen maçın ikinci yarısı bize umut veren bir oyun oldu" şeklinde konuştu.

Vincenzo Montella: "Gurur verici bir galibiyet"

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Sivasspor karşısında sonuna kadar getirdikleri bir maçtan galibiyeti almalarının gurur verici bir galibiyet olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Adana Demirspor, Sivasspor'u 2-1 mağlup etti. Müsabakanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, takımda eksiklikleri olmalarına rağmen iyi bir oyun sergileyip galibiyet almalarının kendileri için gurur verici olduğunu kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısına baktıklarında teknik anlamda çok iyi oynadıklarını belirten Montella, "İkinci yarıda biraz daha rekabet ortamındaki korumamız gereken performansımızı artırmamız gerektiğini düşünüyorum. Aslında ilk yarıda biraz daha fazla gol atabilirdik. İkinci yarıda komple başka bir maça dönüştü. Konsantrasyonumuz biraz düştü. Sıkıntıya düşmeye başlamıştık ki buna rağmen 3-1'i de yakalayabilirdik. Arada giden bir skordu. Sonuna kadar getirdiğimiz bir maçtı ve galibiyeti aldık. Gurur verici bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Emre Akbaba ve Belhanda ikilisiyle devam etmemiz lazım"

Bir gazetecinin "Bundan sonra maçlarda Emre Akbaba ve Belhanda gibi iki oyun kurucuyla mı başlayacaksınız" sorusuna da Montella, "Bizim için çok değerli futbolcular. Şu ana kadar bunu sahada gösterdiler zaten. Şunu da söylemek lazım biraz farklı pozisyonda oynuyorlar. İkisi de çok değerli oyuncular. Forvetimiz olduğunda değişikliğe gidilebilir ama şu an için yok böyle devam etmemiz lazım" yanıtını verdi.

Etiketler :