Adana'da taksi şoförünün bıçaklanarak öldürülmesi

Merkez Sarıçam ilçesinde taksi şoförünü bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan özel güvenlik görevlisi hakkında müebbet ve 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı- İddianamede şüphelinin, ayrıldığı nişanlısını kaçırma planı yaptığı, bindiği
Adana'da taksi şoförünün bıçaklanarak öldürülmesi

ADANA (AA) - Adana'da taksi şoförünü bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan özel güvenlik görevlisi hakkında müebbet ve 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Sarıçam ilçesi Çiçekli Mahallesi'nde 3 Ocak’ta bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan taksi şoförü Yaşar Özgan’ın (58) katil zanlısı olarak tutuklanan özel güvenlik görevlisi Fuat Demirdelen (37) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, Demirdelen hakkında "kasten öldürme, silahla yağmaya teşebbüs, silahla birden fazla kişiyi tehdit ve ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından müebbet ve 23 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame, değerlendirme sonucunda kabul edildi.

Sanık Demirdelen'in 2016 yılında N.A. ile nişanlandığı ancak maddi sorunlar nedeniyle bir süre sonra ayrıldıkları belirtilen iddianamede, Demirdelen'in eski nişanlısını kaçırmayı planladığı, çalıştığı apartmanın yöneticisinin otomobiliyle evine gidip tüfek ve 3 tabancasının bulunduğu çantayı aldığı bildirildi.

- Otoparktaki araçları kundakladığı iddiası

İş yerine dönen Demirdelen'in sinirlenip apartmanın elektriğini keserek, yöneticinin bulunduğu kattaki kiler ve otoparktaki araçları üzerilerine tiner dökerek yaktığı öne sürülen iddianamede, sanığın apartman yöneticisinin aracıyla eski nişanlısının evine giderken kaza yaptığı, ardından da içinde silahlar olan çantayı alıp taksiye bindiği, daha sonra bu taksiden de inip maktul Özgan'ın aracına bindiği ifade edildi.

Taksinin arka koltuğuna oturan Demirdelen'in sürücü Özgan'a olay yerine geldiklerinde "Araban bana lazım, sen burada in, ben sana başka bir araba gönderirim." dediği ileri sürülen iddianamede, olay anına ilişkin şu tespitlere yer verildi:

"Taksici Yaşar, 'Ne arabasını vermesi kardeşim.' demesi üzerine araçtan inmek istedi. Fuat, sol eli ile taksiciyi omuzundan tutup inmesini engelledi. Cebinden çıkarttığı bıçağı taksicinin sağ arka tarafından boynuna doğru birden fazla salladı. Taksicinin hareketsiz kalması üzerine araçtan inip, taksiciyi yolun karşı tarafındaki şarampole sürükleyerek bıraktı. Taksiyi çalıştıramayınca çantasını alıp bahçeye doğru giderken karşılaştığı N.Ş. ve A.A'nın araçtan inecekleri sırada silahını göstererek her ikisini de uzaklaştırdı.

Portakal bahçesinden kaçmaya çalışırken havadan bulunduğu yer tespit edilip, özel harekat polislerince yakalandı."

Çantasında 3 tabanca, bir uzun namlulu silah, 4 bıçak, bir balta, bir kelepçe, çelik yelek, kask, 4 dizlik, 10 havai fişek ve atış rampası ile çok sayıda mermi bulunan Demirdelen, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: