Adana'daki FETÖ/PDY davası

Haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılan eski polis ve öğretmen 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi
Adana'daki FETÖ/PDY davası

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olmak suçundan eski polis ve öğretmen 10 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Burhan Kürbüz, Uğur Akbaş ve Sami Karabulut ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada ilk olarak esas hakkındaki değerlendirmesini sunan cumhuriyet savcısı, tutuksuz yargılanan A.O, F.Ö, H.A, T.E.K, Y.K. ve tutuklu sanıklar Burhan Kürbüz, Uğur Akbaş ile Sami Karabulut'un "silahlı terör örgütüne üye olma", L.E'nin ise "örgüte yardım etmek" suçundan cezalandırılması, M.N'nin de delil yetersizliğinden beraatine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Savcı, mütalaasında ayrıca hükümle birlikte tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mütalaaya karşı savunması alınan sanık Kürbüz, hakkındaki tanık beyanlarını kabul etmedi.

FETÖ ile ilgisi bulunmadığını iddia eden Kürbüz, "FETÖ'nün büyük bölge eyalet muhasebecisi değilim. Örgütsel sorumluluğum yoktur. Mütalaaya karşı ayrıntılı savunma yapmak istiyorum. Tahliyemi talep ederim." dedi.

Sanık H.A. da örgütün sohbet toplantılarına katılmadığını ve hakkındaki tanık beyanlarının asılsız olduğu öne sürdü. H.A, beraatine karar verilmesini istedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek, mütalaaya karşı ayrıntılı savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, esasa ilişkin savunma yapılması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: