AEÜ'de yetim çocuklar iftarı

AEÜ'de yetim çocuklar iftarı

Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ)yetim çocuklara iftar yemeği verildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Rektörlük, Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Fatma Bacı Sevgi Evlerinde kalan yetim çocuklar ile Kırşehir Merkez, Kaman ve Mucur ilçelerindeki yetim çocuklar için iftar programı düzenledi denildi.

Üniversitenin Bağbaşı Yerleşkesi Öğrenci Yemekhanesinde verilen yemeğe Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil ile çok sayıda yetim çocuk ve yakınları katıldı.

Çocuklarla yakından ilgilenen Rektör Karakaya, yaptığı konuşmada ramazanda en huzurlu iftarlardan bir tanesini yaşadığını belirtti. Çocukların yüzlerinin gülmesinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Karakaya, bunun için her zaman onların yanlarında olacaklarını kaydetti.

İftar sonrasında üniversitede İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ile koordineli çalışan Kırşehir'deki bir yardım kuruluşu tarafından düzenlenen etkinlikte, çeşitli yarışmalara katılan ve oyunlar oynayarak neşeli bir akşam geçiren çocuklara üniversite yönetimi çeşitli hediyeler verdi.