AFAD, Hatay'daki depremde son durumu açıkladı

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 5.8 olan 90 artçı meydana geldiğini; 18'i ağır olmak üzere 294 kişinin yaralandığını, 6 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.
AFAD, Hatay'daki depremde son durumu açıkladı

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Hatay Defne'de dün saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtilerek, "Ardından en büyüğü 5.8 olan 90 artçı meydana gelmiştir. Depremle ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 54 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. Bu ihbarların 44'ünde olumsuz bir durum olmadığı anlaşılmıştır. Gelen ihbarlar doğrultusunda, bölgede AFAD'ın Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın ve Uşak'tan il müdürlüğü ekipleri, 112 acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK'lar arama kurtarma çalışmalarına katılmıştır" denildi.

Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimi'nden (SAKOM) alınan bilgiler doğrultusunda, "18'i ağır olmak üzere 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Son depremden dolayı tedirgin olan vatandaşlarımız için gece boyunca 6 bin çadır bölgeye gönderilmiştir. Çadır sevkiyatı, gün boyunca hava ve kara yoluyla devam edecektir" açıklaması yapıldı.

Etiketler :