Afgan yönetmen Karimi'den Türkiye'ye teşekkür
Türkiye'nin gönderdiği tahliye uçağıyla Afganistan'dan çıkış yapan Afgan Yönetmen ve Film Yapımcısı Sahraa Karimi, kendisiyle birlikte 11 kişilik ailesinin de tahliye edildiğini açıklayarak, Türkiye ve Ukrayna'ya teşekkür etti.
ABD öncülüğünde NATO güçlerinin Afganistan'dan çekilmesiyle eş zamanlı olarak Taliban ülkenin kontrolünü ele geçirmişti.
35 yaşındaki Afgan sinemacı Sahraa Karimi, Instagram hesabından paylaştığı videoyla Taliban'ın girdiği Kabil sokaklarındaki olağanüstü havayı yansıtarak, "Taliban şehre girdi ve biz kaçıyoruz. Herkes korkuyor" demişti.
"BİZİ ÖLDÜRMEYE GELİYORLAR"
Sahra Karimi, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Taliban Kabil'i kuşattı. Biraz para çekmek için bankaya gidecektim, kapatmışlar ve tahliye etmişlerdi. Bunun yaşandığına hâlâ inanamıyorum, bunu kimi yaptı. Lütfen bizim için dua edin. Tekrar çağrı yapıyorum: Bu büyük dünyanın insanları, lütfen sessiz kalmayın. Bizi öldürmeye geliyorlar." sözleriyle tüm dünyada konuşulmuştu.
KARİMİ'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
Türkiye’nin gönderdiği tahliye uçağıyla Afganistan’dan çıkış yapan Afgan Yönetmen ve Film Yapımcısı Sahraa Karimi, kendisiyle birlikte 11 kişilik ailesinin de tahliye edildiğini açıklayarak, Türkiye ve Ukrayna’ya teşekkür etti.
#SlovakFilmAndTVAcademy, (Wanda Hyricova),
#Ukrain_Government (President office and Ministry of Foreign Affairs) #Turkish_Government (Turkish Embassy) #EmbassyOfSlovakiaInIran
All together helped me to get out of Kabul,they also saved other 11person.I am #alive and safe. pic.twitter.com/gtvoRLr7wH— Sahraa Karimi/ صحرا كريمي (@sahraakarimi) August 17, 2021