Afganistan'ın Kandahar vilayetinde kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıkıldı

KABİL (AA) - Afganistan'da yaşanan kuraklık nedeniyle ülkenin güneyindeki Kandahar vilayetinde binlerce kişinin katılımıyla namaz kılındı ve yağmur...
Afganistan'ın Kandahar vilayetinde kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıkıldı

KABİL (AA) - Afganistan'da yaşanan kuraklık nedeniyle ülkenin güneyindeki Kandahar vilayetinde binlerce kişinin katılımıyla namaz kılındı ve yağmur duası edildi.

Kandahar vilayetinde yaklaşık 15 bin kişi İdgah Camii'nde toplanarak, bu yıl yeterli yağmur yağmaması nedeniyle namaz kılıp dua etti.

Taliban'a bağlı medreselerden birinde müdür olan Mevlevi Hafız Hikmetullah AA muhabirine yaptığı açıklamada, yer altı ve barajlardaki suların da azaldığını bu durumdan çiftçilerin daha fazla zarar gördüğünü söyledi.

Hikmetullah, "Kandahar halkının özellikle de çiftçilerin kuraklık nedeniyle bir endişesi yoktu. Ancak bu yıl kuraklığın ciddi işaretleri bulunuyor. Bu yıl halk ve çiftçiler ciddi bir kuraklıkla baş etmek zorunda." dedi.

- Afganistan kuraklıkla boğuşuyor

Büyük bölümü çorak, ormansız ve dağlık arazilerden oluşan Afganistan, savaş, istikrarsızlık ve fakirlik gibi sorunların yanı sıra kuraklıkla da boğuşuyor.

Yetersiz yağış nedeniyle yer altı ve barajlardaki suların azalması nedeniyle çiftçiler tarım yapmakta zorlanıyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Afganistan'da akut gıda güvensizliği ile yüzleşen insan sayısının en az 18,8 milyon olduğunu ve bunun yıl sonuna kadar 22,8 milyona yükselmesinin beklendiğini açıklamıştı.

Kaynak:

Etiketler :