Afrin girişindeki son köy de alındı!
Afrin'in girişindeki Kibar köyünün yanı sıra Kastel Keçik, Kara Tepe, Halidiye, Culbul ve Kane Kauer köyleri teröristlerden temizlendi.
Bölgedeki Anadolu Ajansı muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Kara Tepe ve Kastel Keçik köyleri ile Afrin ilçe merkezine bağlı Halidiye, Culbul köyleri ve Cinderes beldesine bağlı Kane Kauer köyünü terörden arındırdı.
Son olarak Afrin'in kuzeydoğu girişindeki Kibar köyü teröristlerden alındı. Burası, Afrin şehir merkezi ile Zeytin Dalı birliklerinin arasında teröristlerin kontrol ettiği son köydü.
TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 141'i köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 177 bölgeyi kontrolüne aldı.
YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.
TSK: 3291 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bu sabah yaptığı açıklamada, 51. gününe girilen Zeytin Dalı Harekâtı'nda şimdiye kadar 3 bin 291 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Afrin merkeze adım adım...
Mehmetçik ve ÖSO savaşçıları, dün 23 köyü PKK’dan temizleyerek Afrin’e ulaştı. İlçeye kuzey ve doğudan bakan tüm noktaları ele geçiren birlikler merkeze girmek için emir bekliyor.
Edinilen bilgilere göre, Afrin’e meskûn mahal operasyonu hemen başlamayacak. Cinderes’te olduğu gibi Afrin önce her yandan kuşatılacak. TSK, Afrin merkezden sivillerin çıkışı için koridor açacak. Sivillerin çıkmasından sonra ise merkeze yönelik meskûn mahal operasyonu başlayacak.
Diğer yandan da, teröristlerden kurtarılan yerlerdeki halkla Zeytin Dalı Harekâtı'nı yürüten birliklerin kaynaşması dikkat çekiyor.Anadolu Ajansı, bir ÖSO mensubunun dün teröristlerden arındırılan Kafr Rum köyünde yaşlı ve yürümekte güçlük çeken kadını sırtında taşımasının fotoğraflarını servis etti.