Ağaoğlu'ndan Ünal Karaman açıklaması

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, takımın durumu ve kulüpte yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Ağaoğlu'ndan Ünal Karaman açıklaması

Ndiaye ve kulübüyle prensip anlaşmasına vardıklarını belirten Ağaoğlu, oyuncuyu yarın KAP'a bildireceklerini söyledi. 

Takımın durumunu da değerlendiren Ağaoğlu "Ligin genelini değerlendirdiğimiz zaman 3.lük Trabzonspor için bir başarı mı, buna bakmalıyız. Liderliğin ve şampiyonluğun dışındaki tüm sonuçlar Trabzonspor için başarı sayılmaz. Sakatlıklar, şanssız puan kayıpları oldu. Daha iyi olamaz mıydı, daha iyi de olurdu ama daha sıkıntılı sonuçlarla da karşılaşabilirdik. Ligin genel sonuçlarına baktığımız zaman alt sıralar da dahil olmak üzere kıyasıya giden bir yarış var. İlk yarı performansımıza 10 üstünden 7, 7.5 veriyorum. 7.5'tan 8 de olabilir. Tabii tarafsız veriyorum ben bu notu." dedi.

Ağaoğlu, Ünal Karaman'ın takımdan ayrılma süreciyle ilgili de konuştu. 

"Ünal Karaman'ın ismi hiç gündemde değildi"

"Ben sadece belirli bir süre görev yapmak için seçilmiş yönetim kurulunun başkanıyım. 8 Nisan itibarıyla göreve gelmiştik, Rıza hocayla 6 maçlık birlikteliğimiz oldu. Hemen hemen herkesin aklında farklı bir isim vardı. Ünal Karaman'ın ismi hiç gündemde değildi. Ünal Karaman'la anlaşma yolunu seçtiğimizde destekleyenler oldu ancak hatırlarsanız ciddi bir şekilde de eleştirilere hedef olduk. Trabzon kalibresinde bir takım çalıştırmadığı söyleniyordu. "Küme düşen takımdan geldi" deniyordu."

"Ünal hocanın tüm transferlerden haberi var"

"Hocamız, eleştirilerin altında kalıp AEK ve Krasnodar maçından sonra çok enteresan 2 açıklama yaptı. Hocamız, 'Transferleri ben yapmadım.' dedi. Avdijaj ve Andusic dışında Ünal hocanın tüm transferlerden haberi var. Ünal hocanın serzenişleri transfer döneminde başladı. Kaybettiğimiz maçlardan sonra hakeme yönelik eleştiriler yapmazken, buradaki eleştirilerin hedefi yönetimdi. Ne ben, ne yönetim kurulu üyeleri bu konuya ilişkin hocayla tek kelime konuşmuş değildi."

"Sivas maçında 'ben ayrılsam daha iyi olacak' demiş"

"Alınan her sonuçtan sonra hocayı eleştirmeyin, eleştirecekseniz beni eleştirin demiştim. Krasnodar maçından sonra hocamız, 'Söylemekte zorlandığım şeyler var.' dedi. Bunlar, hocanın basın toplantısında söylediği ama söylememesi gereken şeyler. Bunları bana söyle. Ailemden fazla seninle birlikte vakit geçiriyorum, şartlar ne olursa olsun sana güveniyorum. Biz beraber yola çıktık ve yolun sonu nereye götürürse birlikte gideceğiz. Ben öyle inanıyorum, kendisinin de ifade ettiği gibi büyüklerinin etkisinde kalarak bu tip demeçleri vermekten geri kalmadı kendileri. Sivas maçında 'ben ayrılsam daha iyi olacak' demiş zaten."

"Hocanın buna müsade etmemesi gerekirdi"

"İM Kayserispor maçından önce, hoca yapmış olduğu toplantıda, 'Gidip de gelmemek var.', 'Devam edeceksem başkan dahil herkes ayağını yere sağlam basacak.' demiş. Bu ifadeler, hocanın ifadeleri. Peki bu ifadeleri kullanmaya götüren sürecin içerisinde yer alan aktörler kimler? Hocanın buna müsade etmemesi gerekirdi.