Ağrı'da çakmak ve çakmak gazı satışına yeni düzenleme

Ağrı Valiliği, 18 yaşından küçüklere çakmak ve çakmak gazı satışını yasakladı
Ağrı'da çakmak ve çakmak gazı satışına yeni düzenleme

AĞRI (AA) - Ağrı Valiliğince, 18 yaşından küçüklere çakmak ve çakmak gazı satışı yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, çocukları alışkanlık veya bağımlılık yapan, zihinsel, bilinçsel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen çakmak ve çakmak gazının zararlarından korumak, bu maddelere erişimlerini önlemek ve amacı dışında satışını engellemenin hedeflendiği bildirildi.

Alınan karar doğrultusunda il genelinde 18 yaş altı çocuklara kimyasal gaz içeren çakmak ve çakmak gazı satışının yasaklandığına yer verilen açıklamada, ayrıca çakmak gazı dolumunun da denetim altına alındığı kaydedildi.

Denetime tabi tutulacak iş yerlerinde karara aykırı hareket edenler hakkında 100 lira idari para cezası uygulanacağı vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi:

"Çakmak ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş yerleri ve sokakta çocuklara dolumu ve satışı yapılamaz. Çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen çakmak ve çakmak gazı ürünleri, gerekli işlemler yapıldıktan sonra bu ürünler kanuni temsilcilere teslim edilir. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince idari işlem uygulanır."

Valilik tarafından alınan karar bugün itibarıyla uygulamaya konuldu.

Kaynak: