Ahmet Çalık Parkı dualarla açıldı

Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık adına, Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmet Çalık Parkı Akabe Mahallesinde dualarla açıldı.
Ahmet Çalık Parkı dualarla açıldı

Geçtiğimiz Ocak ayında trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık’a Konya’da vefa devam ediyor. Karatay Belediyesi tarafından son yıllarda yapılan Kafe Karatay ve park yapımlarının yenisine Ahmet Çalık’ın ismi verildi. Akabe Mahallesinde spor sahası, park ve kafenin bulunduğu Ahmet Çalık Parkı dualarla açıldı.

Programa, merhum Ahmet Çalık’ın babası Ali Çalık annesi Nurhan Çalık, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, spor camiası ve Konya protokolü katıldı.

BAŞKAN KILCA GÖZYAŞLARINI TUTUMADI

Programda konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca duygu dolu konuşma yaptı. Başkan Kılca, hayatında yaptığı en zor konuşmayı yaptığını dile getirerek, “Ahmetimizi kaybetmenin üzüntüsünü hep yaşıyoruz. Kısa sürede tanımamıza rağmen ona çok alışmıştık. Türk futbolunun büyük bir kaybı oldu. Ahmet hayat tarzı ve ahlakıyla da herkese örnek bir kişiliğe sahipti. Ahmet’i herkes öz evladı gibi severdi. Böyle bir insanın hiçbir zaman unutulmamasını ve onun örnek almasını diliyoruz. 10 bin metrekarelik bu parkta Ahmet Çalık’ın ismini yaşatılmasına vesile olduk. Burası Ahmet Çalık’ın ismini yaşatacak ve buradaki spor kompleksinde nice Ahmetler yetişecek. Ahmet’le birlikte maç izledik ve Konyaspor gol atınca o kadar sevindi ki aşağıya düşecekti. Ahmet’le kısa sürede çok güzel anılar yaşadık. Konuşmakta güçlük çekiyorum, Allah’a emanet olun” dedi. Başkan Kılca konuşmalarının son bölümünde göz yaşlarını tutamayarak sahneden indi.

PALUT: BİR GÜN BİLE AHMET’İ UNUTMUYORUZ

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut konuşmasında zorlandığını ve Ahmet’i çok sevdiğini söyledi. Cümle kurmakta bile zorlandığını söyleyen Palut, “Annesi babası için muhteşem bir evlat ve hepimizin için çok değerli bir kardeşimizdi. Karakteriyle ve örnek yaşamıyla çok değerli bir insandı. Ahmet’in acısı yüreğimizde gönlümüzde hep sabit duruyor. Asla bir gün bile Ahmet’i unutmuyoruz. Bu parkın yapılmasıyla gelecek nesiller de Ahmetimizi hep hatırlayacak. Parkta emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen konuşmasında Ahmet’in örnek kişiliğini anlatarak onunla yaşadıkları anılarını anlattı.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, parkta yapımı geçen herkese teşekkür ederek, “Konya vefalı şehirdir. Ahmet Çalık bu şehrin öz evladı olmuştu. Konya asla Ahmet’i unutmayacak, unutturmayacak” dedi.

Konuşmaların ardından Müftü Prof. Dr. Ali Öge’nin okuduğu dua ile kurdele kesimi yapılarak Ahmet Çalık Parkı’nın açılışı yapıldı.