Ahmet Çalık'ın vefatının üzerinden 1 yıl geçti... Bu kalp seni unutur mu?

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık, vefatının birinci yılında anılıyor. Türk futboluna Gençlerbirliği, Galatasaray ve Konyaspor takımlarında oynayarak hizmet veren merhum futbolcu, A Milli Takım formasıyla da 8 maçta görev almıştı. Futbol camiasında beyefendi kimliğiyle anılan Çalık, 27 yaşında hayatını kaybetti. Çalık'ın vefatı futbolseverleri derinden üzdü. Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun kalan haftaları "Ahmet Çalık Sezonu" olarak oynatıldı
Ahmet Çalık'ın vefatının üzerinden 1 yıl geçti... Bu kalp seni unutur mu?

26 Şubat 1994'te Ankara'da doğan Ahmet Çalık, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı. Gençlerbirliği A takım formasını ilk kez 21 Nisan 2013'te Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında giyen Çalık, başarılı performansıyla dikkati çekti. Altyapısında yetiştiği Gençlerbirliği Kulübü'nde genç yaşta kaptanlık görevini üstlenen Çalık, kırmızı-siyahlı kulüple 118 maçta görev yaptı. Gösterdiği performansla A Milli Takım'a davet edilen savunma oyuncusu Ahmet Çalık, 2016-2017 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray ile sözleşme imzaladı. Galatasaray'da 3,5 sezon görev alan Çalık, sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesini karşılıklı feshettikten sonra Konyaspor ile anlaştı. Stoper bölgesinde görev yapan Çalık, 2020-2021 sezonundan itibaren Konyaspor adına mücadele etti.

cesitli-fotograflar-2.jpg

DEFANSIN BEL KEMEĞİ OLDU

Konyaspor’a transferinin ardından uyum sürecini kısa sürede atlatan Ahmet Çalık, yeşil beyazlılarda gösterdiği başarılı performansla defansın bel kemiği oldu. Konyalı futbolcu Abdülkerim Bardakçı ile iyi bir ikili oluşturan Ahmet Çalık, stoperde rakip futbolculara geçit vermeyerek adından sıkça söz ettirdi. Çalık, yeşil beyazlı formayla Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda toplam 51 maçta görev yaptı. Gençlerbirliği, Galatasaray ve Konyaspor takımlarıyla Süper Lig'de 192 maça çıkan Çalık, 6 gol attı. Milli oyuncu, üç kulüple tüm kulvarda ise 225 maçta görev yaptı.

cesitli-fotograflar-3.jpg

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

16 yaş altı kategorisinden itibaren milli takıma çağırılan Ahmet Çalık, A Milli Futbol Takımı formasını ilk kez 17 Kasım 2015'te Yunanistan ile oynanan özel maçta giydi. A Milli Takım'da 8 maça çıkan Çalık, Türkiye'nin Moldova'yı 3-1 yendiği özel maçta gol sevinci de yaşadı.

cesitli-fotograflar-4.jpg

TRAFİK KAZASINDA VEFAT ETTİ

Ahmet Çalık, 11 Ocak 2022'de Konya'dan Ankara'ya dönerken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Çalık'ın kullandığı otomobil, Ankara-Niğde otoyolunda seyir halindeyken, Gölbaşı Hacılar mevkisinde kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Şubat ayında düğün yapmayı planlayan Ahmet Çalık’ın, izin gününde Ankara'ya giderek nişanlısıyla birlikte nikah tarihini almayı planladığı öğrenildi. Futbol camiasında beyefendi kimliğiyle anılan Çalık, 27 yaşında hayatını kaybetti. Çalık'ın vefatı futbolseverleri derinden üzdü. Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun kalan haftaları "Ahmet Çalık Sezonu" olarak oynatıldı.

cenazesinde-yogun-kalabalik-1.jpg

CENAZESİNDE YOĞUN KALABALIK

Trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık için Elmadağ Sungur Camisi'nde 11 Ocak Salı günü ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı. Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör İlhan Palut, Çalık'ın takım arkadaşları, birlikte futbol oynadığı eski takım arkadaşları, çalıştığı teknik adamlar, Gençlerbirliği ve Hacettepe takımları ile spor camiasından çok sayıda isim de cenaze programında yer aldı.

cenazesinde-yogun-kalabalik-2.jpg

Genç yaşta hayatını kaybeden futbolcunun ailesi ve sevenleri gözyaşlarını tutamadı. Türk bayrağı ve Ahmet Çalık'ın oynadığı takımların forma ve atkıları, tabuta bırakıldı. Çalık'ın cenazesi daha sonra Elmadağ Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

cesitli-fotograflar-5.jpg

ADI ÇEŞİTLİ YERLERDE YAŞATILIYOR

Vefat eden futbolcu Ahmet Çalık’ın ismi, Karatay Belediyesi tarafından Akabe Mahallesi’ne kazandırılan bir parka verilmişti. Yapımı tamamlanan Ahmet Çalık Parkı, 27 Eylül 2022 Salı günü düzenlenen programla hizmete açıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreni Ahmet Çalık anısına Karatay Belediyesi tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile devam edildi. Ahmet Çalık'ın anne ve babasının da katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, örnek kişiliğiyle tüm gönüllerde yer edinen Ahmet Çalık’ın Karatay’da yaşamaya devam edeceğine vurgu yaptı. Öte yandan örnek kişiliği ile de öne çıkan milli futbolcu Ahmet Çalık'ın adı Ankara Altındağ Belediyesi tarafından, Beşikkaya Mahallesi’nde yapımı tamamlanan spor merkezine de verildi.

adi-cesitli-yerlerde-yasatiliyor.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :