Ahmet Davutoğlu, Beyşehir, Seydişehir ve Derebucak'ta halka seslendi
Davutoğlu, partisince Beyşehir ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu milletin montaja gelmeyeceğini, şantaja da boyun eğmeyeceğini dile getirdi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Pensilvanya da Türkiye'deki muhalefet de dünyada yükselmemizi kıskananlar da bu şantajları çevirenler de herkes dinleyecek. Dinleyecekler ki; bu topraklarda sadece ve sadece milletin iradesi geçer. Millet iradesinin yolu da helal oyların yansıdığı sandıklardır" dedi.
Davutoğlu, partisince Beyşehir ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu milletin montaja gelmeyeceğini, şantaja da boyun eğmeyeceğini dile getirdi.
"Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Davutoğlu, "Pensilvanya da Türkiye'deki muhalefet de dünyada yükselmemizi kıskananlar da bu şantajları çevirenler de herkes dinleyecek. Dinleyecekler ki; bu topraklarda sadece ve sadece milletin iradesi geçer. Millet iradesinin yolu da helal oyların yansıdığı sandıklardır. Herkes bilecek, eğer bu memleketle ilgili bir iddiası varsa bizler gibi halkın önüne çıkacak, o iddiasını dile getirecek ve oy isteyecek. Kimse perde gerisinden bu ülkeyi idare edemeyecek. Bizimle halkımız arasındaki ilişkinin mantığı, boyutu farklıdır. Beyşehirli, Hüyüklü, Derebucaklı bizden razıysa kime ne gam. Kim gelirse gelsin, kim ne yaparsa yapsın bize engel olamaz" ifadelerini kullandı.
Bu toprakların yetimine, her bir yaşlısına, duluna Allah aşkıyla bağlandıkları için bu milletin de kendilerine aşkla bağlandığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Şimdi bir devletin vatandaşıyla olan bağı budur. 12 yıllık politikalarımızla sağlıktan eğitime her alanda vatandaşımıza yaptığımız hizmetlerden memnun musunuz? Sizden bir emanet almıştık. Milletvekilleriniz olarak bu emaneti hakkıyla temsil ettiğimize şahitlik eder misiniz? Bize her şartta destek vermeye hazır mısınız?"
- "Kimse bu milletin vekillerine bir daha 'dışarı dışarı' diyemeyecek"
Davutoğlu, 30 yılı aşkın süredir başörtülülerin üniversite kapılarında tahkir edildiğini, her türlü hakarete maruz bırakıldığını dile getirerek, "Kardeşlerimiz Meclis'e girdiklerinde hiç kimse 'dışarı dışarı' diye tempo tutamadı. Çünkü o Meclis'te başı dik AK Parti kadroları vardı. Kimse bu milletin vekillerine bir daha 'dışarı dışarı' diyemeyecek. Diyen kendisini dışarıda bulacak. Bu politikalardan razı mısınız?" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akşehir'de miting yaptığını anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Akşehir'e gitti, belediye başkan adayını 'Kırşehir adayı' diye tanıttı. Şimdi, işte bunların bu topraklara ve zemine olan ilgileri bu kadar. Burada ana muhalefet partisi yok. Bütün Türkiye'de olan tek bir parti var, o da AK Parti. O da; Hakkari'den Edirne'ye, Ağrı'dan Muğla'ya, Samsun'dan Mersin'e kadar Türkiye'nin kuzeyinde, güneyinde her bir yerinde bu al bayrağı AK Parti bayraklarıyla dalgalandıran yegane parti AK Parti. Milliyetçilik, oturdukları köşeden hamasi nutuk atmakla olmaz. 780 bin kilometrenin her bir yerine bu al bayrağı başı dik bir şekilde götürmekle olur. İşte onun için bu toprakların çocukları bizler, AK Parti kadroları, Türkiye'nin her yerine gideriz. Her bir kardeşimizle kucaklaşır, dertleşir, onların rızasını alırız. Onun için bize 'sağol' diyorlar. Onun için AK Parti hükümetlerini yıpratmaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki; 90'lı yıllarda olduğu gibi zayıf hükümetler olsun. Hayır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde kimse kontrol mekanizması kuramaz. Kimse bu ülkeyi kontrol edebileceği kanısına kapılmasın. Bu topraklarda artık söz de karar da ilelebet, sadece milletimize aittir. Sadece bu aziz millete aittir."
30 mart mahalli seçimlerinin bir kader seçimi olduğunu ifade eden Davutoğlu, seçimlerde rekorların rekorunu kırmak için gayret edeceklerini aktardı.
Mazlumların dertleriyle dertlendikleri sırada, kendilerine oyun kurulduğuna işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yardımları da engellemeye çalıştılar. Somali'ye, Bosna'ya yaptığımız yardımları eleştirdiler. İstiyorlar ki; Türkiye yardım isteyen bir ülke haline gelsin. Biz ise Türkiye'yi mazlumlara el veren bir ülke haline getirdik. İşte sizden bunun için destek istiyoruz. İşte milliyetçilik budur. Kapalı kapılar ardından yapılmaz . Aksine, alana çıkılır, milletle dertleşilir. Dünyanın her yerinde mazlumlara sahip çıkılır. Allah şahittir ki; bundan sonra da tarihdaşlarımızla, dindaşlarımızla, soydaşlarımızla, zorda bulunan bütün insanlarla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Dünyanın her yerinde sizin o şefkat dolu, merhamet dolu elinizi ve gönlünüzü temsil edeceğiz."
Davutoğlu Derebucak ilçesinde de halka seslendi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "3 gün önce Suriye rejiminin uçakları hava sahamızı ihlal ettiğinde şerefli pilotlarımız 'Türk hava sahamız ihlal edilemez' diyerek gereken dersi verdi. Ne havadan ne karadan ne denizden... Hiçbir güç bu asil vatanın herhangi bir karışını ihlal edemez. Ama muhalefete bakın, bazı basın yayın organlarına bakın, diyorlar ki; 'seçim için bunu yaptılar...' Yani Suriye uçaklarına biz mi 'hava sahamızı ihlal edin de seçim yatırımı olsun' dedik? Suriye uçakları ihlal ettiğinde sessiz mi kalsaydık?" dedi.
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Beyşehir'de düzenlenen mitingin ardından Derebucak ilçesine geçen Davutoğlu, burada vatandaşlara hitap etti.
30 Mart seçimlerinin sadece bir yerel seçim olmadığını anlatan Davutoğlu, dünyanın her yerinde al bayrağı onurla dalgalandıran AK Parti üzerine oyunlar oynandığını söyledi.
Seçimlerde AK Parti'ye gönül verenlerin bu oyunu bozacağına dikkati çeken Davutoğlu, kim olursa olsun, ne yaparsa yapsın Türkiye'nin son 12 yılda dünya ülkesi olmasının baş mimarı AK Parti'ye kimsenin çelme takamayacağını belirtti.
Davutoğlu, daha sonra Derebucaklı olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden aday olan Tahir Akyürek ile Derebucak Belediye Başkan adayı Ahmet Kısa için destek istedi.
Daha sonra Seydişehir ilçesine geçen Davutoğlu, burada partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Seydişehir meydanında dalgalanan milli birliğin sembolü al bayrakların dünyanın her yerinde dalgalandığını ve dalgalanmaya da devam edeceğini dile getirdi. 30 Mart'ta Seydişehirlileri "gür bir sesle" AK Parti kadrolarına destek vermeye davet eden Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:
"AK Parti kadrolarına destek verecek misiniz? Siz destek verdiğiniz müddetçe biz de dünyanın neresinde olursa olsun Seydişehirliler ve bütün Konyalılar için gece gündüz uyumadan çalışacağız. Ereğli'ye giderken ilçeye bağlı Belkaya beldesinde yaşlı bir vatandaşın evine misafir olduk. Bana, geçtiğimiz yıllarda kendisinin ve eşinin kalp ameliyatı olduğunu söyledi. 'Hastaneye giderken, (acaba ne kadar fatura gelecek?) diye çok korkuyorduk. Ankara'da büyük bir hastanede ameliyat oldum. Gelen fatura sadece 4 liraydı. O da telefon faturasıydı. Bunun dışında tek bir kuruş ödemedim. Allah bu devlete, millete zeval vermesin' dedi. 12 yıl önce bu yaşlı amcalar hastanelerde rehin kalıyordu. Bu hükümetin AK Parti'nin şefkatli elinden razı mısınız? Bir kardeşimiz Kulu'da yolumu kesti ve 'Bu hükümete teşekkür borçluyuz. Ben 40 senedir gurbetçiyim. Sizler hükümete gelene kadar kimliğimizi nerdeyse saklıyorduk. Utanıyorduk (Türküz) demeye. Ama şimdi sokağa çıktığımızda herkesin gözünün içine bakıyor ve ah bir sorsalar da (Türküz) diye haykırsak diye bekliyoruz' dedi. Çünkü artık pasaportlarımız daha kıymetli, Türk lirası daha kıymetli. Bir milletin onuru, bu albayrağın onuru bu hükümetin bir devletin kudretiyle olur. Allah bu devlete millete zeval vermesin. Şefkatli ve kudretli devletimiz daha da güçlü kılsın."
Davutoğlu, 90'lı yıllarda olduğu gibi karanlık yılların koalisyonlarına geri dönmeye çalışanların olduğunu, bu milletin bunlara izin vermeyeceğini aktardı.
Bütün mazlumlara yardım etme kudretinin Türkiye'ye nasip olduğunu vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Borç isteyen Türkiye'den nereye geldik. Gayri safi milli hasılamız 4 misli büyüdü. İhracatımız 4 misli arttı. Kişi başı düşen gelirimiz 4 misli arttı. Allah'ın izniyle geçen sene IMF borç defterini kapattığımız gibi mazlum milletlere 3 milyar dolar yardım eli uzattık. Bu milletin gönlü ganidir. Somali'ye 20 yıl hiç uçak inmemişti. Onlar 'dünya bizi unuttu zannediyorduk. Kimse bizim hatırımızı sormuyordu. Açlıktan, susuzluktan bebeklerimiz ölüyordu ama bir Ramazan günü Somali'ye Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının uçağı indi, onunla birlikte bereket geldi, yardım indi. Allah Türklerden razı olsun' diyor. Şimdi bu paralel yapılar Somali'ye yaptığımız yardımı eleştiriyorlar. Onlar ne derlerse desinler. Söz Seydişehir Meydanı'ndaki kardeşlerimizdedir."
- TSK'nın Suriye uçağını düşürmesi
Davutoğlu, TSK'nın Suriye uçağını düşürmesiyle ilgili şunları kaydetti:
"3 gün önce Suriye rejiminin uçakları hava sahamızı ihlal ettiğinde şerefli pilotlarımız 'Türk hava sahamız ihlal edilemez' diyerek gereken dersi verdi. Ne havadan ne karadan ne denizden... Hiçbir güç bu asil vatanın herhangi bir karışını ihlal edemez. Ama muhalefete bakın, bazı basın yayın organlarına bakın, diyorlar ki; 'seçim için bunu yaptılar...' Yani Suriye uçaklarına biz mi hava sahamızı ihlal edin de seçim yatırımı olsun dedik? Suriye uçakları ihlal ettiğinde sessiz mi kalsaydık? İşte şimdi Seydişehir'in bu aziz insanları bunlara cevabı verecek. Türk hava sahası ya da kara sınırını ihlal eden herkese gerekli dersi veren bu hükümetimiz ve ordumuzdan razı mısınız? Bunun yerine hükümetimiz ve görevini hakkıyla yapan ordumuzun yanında durmak yerine, Suriye rejiminin ağzını kullananlara gerekli dersi vermeye hazır mısınız?"
Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal için destek istedi.
Bakmadan Geçme