Ahmet Haşhaş İmam Hatip Ortaokulu bilimin ve ilmin ışığında geleceğe hazırlıyor!

Ahmet Haşhaş İmam Hatip Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. TÜBİTAK destekli projelerin önemine dikkat çeken Okul Müdürü Ömer Özkaya, “ TÜBİTAK destekli projelerin okullarımızda yaygınlaşması geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde ve yeni dünya düzeninin şekillenmesinde önemli rol oynayacaktır.” dedi.
Ahmet Haşhaş İmam Hatip Ortaokulu bilimin ve ilmin ışığında geleceğe hazırlıyor!

Uhut Mahallesi Ahmet Haşhaş İmam Hatip Ortaokulu yaptıkları projelerle öğrencilerin bilimin aşığında geleceğe taşınmalarını sağlıyor. Öğrencileri çağın getirdiği yeniliklere göre yetiştirdiklerini vurgulayan Uhut Mahallesi Ahmet Haşhaş İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Özkaya, “Bugün dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin temeli İslam Medeniyetinin yetiştirdiği alimlerin yazdığı ve tercüme ettiği eserler üzerinde yükselmiştir. Öğrencilerimizi yetiştirirken bu tarihi gerçekliği kavratarak, geleceğe hazırlamak en önemli görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

ahmet-hashas-3.jpg

‘GAYEMİZ ÖĞRENCİLERE ÖZGÜVEN AŞILAMAKTIR’

Okul olarak TÜBİTAK 4006 projesinin hayata geçmesi için özverili bir şekilde çalışma yürüttüklerini belirten Ömer Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Çağımızın bir gereği olarak bilimin, teknolojik gelişmelerin bir şekilde ülkemizde de hayat bulmasının en temel unsurun okullar olduğu kanaatindeyim. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın asıl gayesi, öğrencilerimize özgüven aşılamaktır. Bir şeyler yapamayacağına inanan değil her şeyi yapabileceğine inanan, kendisiyle, toplumuyla, milli ve manevi değerleriyle barışık erdemli insanlar yetiştirmektir. Geçmişimizde olduğu gibi kendi öz dinamiklerimize inanmadan başaramayacağımızın bilincini idrak etmektir. Bugün dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin temeli İslam Medeniyetinin yetiştirdiği alimlerin yazdığı ve tercüme ettiği eserler üzerinde yükselmiştir. Öğrencilerimizi yetiştirirken bu tarihi gerçekliği kavratarak, geleceğe hazırlamak en önemli görevimizdir. Bu açıdan baktığımızda TÜBİTAK destekli projelerin   okullarımızda yaygınlaşması geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde ve yeni dünya düzeninin şekillenmesinde önemli rol oynayacaktır.”

omer-ozkaya.jpg

‘TÜRKİYE BİLİMDE BİR NUMARA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR’

Devletin son zamanlarda TÜBİTAK gibi projelere çok önem verdiğinin altını çizen Özkaya, “Son yıllarda devletimiz, okullarımızda TÜBİTAK projelerinin yapılmasını teşvik etmekte, projelerin hayata geçmesi için de ödenek tahsis etmektedir. Burada amaç ülkemizin çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik yarışın gerisinde kalmaması, yarışabilecek bir seviyeye ulaşmasıdır. Bu da başarılmıştır. Daha da güzel günlerin muştusu yakındır. Bu nedenle ilkokul, ortaokul, lise seviyesindeki TÜBİTAK projelerini desteklemek, öğrencilerimizi teşvik etmek, özendirmek, onlara ufuk açıcı fikirler vermek biz öğretmenlerin en önemli görevidir. Türkiye şu anda bilimde, medeniyette, gelinen teknolojik seviyede dünyada bir numara olma yolunda ilerleyen bir ülkedir. Okullarda yapılan bu tür çalışmalar sayesinde belki öğrenciler geleceğin İbn-i Sina’ları, Farabileri, Cezeri’leri, bilim insanları olacaktır. Bu bilinç ve duygularla yaptığımız TÜBİTAK 4006 projemizin hayırlı olmasını diler, emek veren öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim, bizlere ses olduğunuz için sizlere de teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

ahmet-hashas-1.jpg

‘BAŞARILI PROJELERE İMZA ATTIK’

TÜBİTAK 4006 projesine 24 proje, 21 öğretmen ve 72 öğrenciyle katıldıklarının bilgisini veren Okulun Fen Bilimleri Öğretmeni ve Proje Yürütücüsü Oğuz Büyükcan, “4006 TÜBİTAK projesine her okul başvurabilmektedir. Başvuran okullar arasında projeler gerekli yeterliliğe sahipse ona göre başvurular kabul edilmektedir. Biz de projeleri kabul edilen okullar arasında yer aldık. Araştırma, inceleme ve tasarım alanında üç temel proje gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin ilk hedefi özgün bir ürün ortaya koymaktı. Bu doğrultuda başarılı projelere imza attık. Projelerde günümüzdeki problemlerden, yenilenebilir enerji kaynaklarından, enerji tasarrufundan ve çevre ihtiyaçlarından, sosyal medyanın insanlar ve çocuklar üzerindeki etkilerinden bahsettik. Konya’da oluşan obruklara dikkat çekmek amacıyla yaptığımız bir bilinçlendirme çalışmamız oldu. Peygamber efendimizin spora verdiği önemi anlatan bir çalışma yaptık. Dikkat çeken çalışmalarımızdan biri de sesin kendine özgü desenler oluşturmasıdır. Kendi kendine yeten ev projemiz de yaptığımız önemli çalışmalar arasında yer almaktadır. Projede emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime ve velilerimize teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

ahmet-hashas-2.jpg

ahmet-hashas-4.jpg

1-20211129110604.jpg

2-20211129110604.jpg

3-20211129110604.jpg

4-841.jpg

5-469.jpg

6-308.jpg

7-258.jpg

8-208.jpg