Ahmet İnceçayır: Personelin maaşını ancak çıkartıyoruz

Konya’da koronavirüs sebebiyle çok sayıda otelin kapandığını ve açık olanlarda da işlerin yüzde 80 oranında düştüğünü kaydeden Rumi Hotel İşletme Müdürü Ahmet İnceçayır, personellere maaş verebilmek için çalışmaya devam ettiklerini, şu süreçte kazançlarının ancak masrafları karşıladığını belirtti.
Ahmet İnceçayır: Personelin maaşını ancak çıkartıyoruz

Turizm sektörünün koronavirüs sebebiyle zor günler geçirdiğini dile getiren Rumi Hotel İşletme Müdürü Ahmet İnceçayır, “Koronavirüs salgını, dünyada bütün sektörleri olduğu ­gibi turizm sektörünü de etkiledi. İşlerimiz, yüzde 80-90’a yakın oranda azaldı. Hızlı trenler, otobüsler kontrollü olarak kullanılmaktadır. Uçakların yurtdışı bağlantıları kapandı. Bu durum turizmde büyük oranda düşüşe sebep oldu. Son 2 yıldır sektörümüz yükselişe geçmişti fakat şuanda yüzde 15-20 seviyelerine düştü. Yani kısacası bu virüsün turizme büyük bir etkisi oldu. Şuandaki öngörülerimiz Ramazan Ayı’nın sonuna kadar sürecin bu şekilde devam edeceği yönündedir. Belki 2 ay kadar daha bunu yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı.

konya-rumi-hotel-dezenfekte-7.jpg

‘PERSONELİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Bünyelerinde çalışan personellerin istihdamına devam ettiklerini ve onların maaşını verebilmek için çalıştıklarını vurgulayan Ahmet İnceçayır, “Konya’da koronavirüs sebebiyle oteller yüzde 75 oranında çalışmalarına ara verdi. Bizler çalışmalarımıza devam ediyoruz. Otellerin büyük bir kısmının kapanması bizim gibi açık olan otellere olumlu yansıdı. Şehir dışından iş için gelen insanlar adına konaklama alternatifi oluyoruz. Bu aşamada diğer otellerin kapanmasından dolayı gelenler, en azından masrafımızı karşılamaktadır. Rumi Hotel olarak herhangi bir personelle yol ayrımına gitmedik. Çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürüyoruz. Onların da ailelerini geçindirmesi gerektiğini bildiğimiz için bu şekilde otelimizi açık tutup en azından onlara maaşlarını verebilmek ve otel masraflarımızı giderebilmek için çalışıyoruz. Günlük ortalama 10-15 misafir ağırlayarak masraflarımızı karşılayıp daha sonra bu süreci en az hasarla atlatmayı planlamaktayız” dedi.

ahmet-incecayir-3.jpg

ÇOK SAYIDA REZERVASYON İPTAL

Daha önceden rezerve yaptıran çok sayıda müşterinin bunu iptal ettiğini, kendilerinin de iptal etme yetkisine sahip olduğunu dile getiren Ahmet İnceçayır, “Bu süreçte çok sayıda rezervasyon iptalleri de söz konusu oldu. Konuyla ilgili Valiliğimizden ve Turizm İl Müdürlüğümüzden bizlere yazı geldi. Bu yazıda da bizlere yetki verildiği belirtildi. Yani otel işletmeleri kendi iradeleriyle bu süreçte rezervasyonları iptal edebilecek. Herhangi bir ceza uygulanmayacak. Zaten birçok misafirimiz kendiliğinden iptal ediyorlar fakat oteller de kendi iradeleriyle iptal edebilecek” diye konuştu.

konya-rumi-hotel-dezenfekte-1.jpg

‘TÜM TEDBİRLERİ ALDIK’

Rumi Hotel olarak koronavirüsle ilgili tüm tedbirleri aldıklarını ve dezenfekte çalışmalarını yaptıklarını belirten Ahmet İnceçayır, “Koronavirüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren gerekli önlemlerimizi aldık. Otelimizin belirli yerlerine el dezenfekteleri koyduk. Ayrıca otelimize gelen tüm misafirlerimizi hem dezenfekteler hem de kolonyalarla el hijyenlerini yaparak içeriye kabul etmekteyiz. Yine otelimizin tamamını antibakteriyel ürünlerle dezenfekte ettirdik. Normal zamanda da her iki haftada bir ilaçlama yaptırdığımız arkadaşımız artık daha sık gelerek otelimizin tamamını dezenfekte etmektedir. Bünyemizdeki tüm personelimize gerekli uyarıları yapmaktayız. Her 15 dakikada bir ellerini bol sabunlu suyla yıkayarak işlerine devam etmektedirler. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

konya-rumi-hotel-dezenfekte-2.jpg

‘OTELİMİZ AÇIK KALMAYA DEVAM EDECEK’

Olağanüstü durum olmaması halinde otellerini açık tutmaya devam edeceklerini söyleyen Ahmet İnceçayır, “Her halükarda otelimizi açık tutmaya devam ediyoruz. İnşallah kısa sürede durumun düzelmesini temenni ediyoruz. Fakat olağanüstü bir durum olursa ve yetkililerimiz tarafından otellerin tamamı kapatılırsa o zaman yeni bir plan yapmak durumunda kalacağız. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’da tüm oteller kapatılmıştı. Henüz ülkemizde bu durum yaşanmadı ve bu şekilde süreci atlatmak istiyoruz. Başta da belirttiğimiz gibi en azından personel maaşını ve masraflarımızı çıkarmak için sonuna kadar açık tutmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

konya-rumi-hotel-dezenfekte-3.jpg

‘YETKİLİLERİN ÇAĞRILARINA UYMALIYIZ’

Salgınla ilgili yetkililerin yaptığı açıklamalara uyulması gerektiğini kaydeden Ahmet İnceçayır, “Bu süreç içerisinde tüm vatandaşlarımızın hem Sağlık Bakanımızın hem de diğer devlet yöneticilerimizin söylemlerini dikkate almaya davet ediyoruz. Hem kendi sağlığımızın hem de tüm vatandaşlarımızın sağlığı açısından bu çok önemlidir. Hükümetimiz, İŞKUR üzerinden işletmelerimize gerekli desteği sağlamaktadır. Ayrıca konaklama vergisi de ötelenmiştir. Bunun için de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

konya-rumi-hotel-dezenfekte-4.jpg

konya-rumi-hotel-dezenfekte-5.jpg

konya-rumi-hotel-dezenfekte-6.jpg

konya-rumi-hotel-dezenfekte-hbr8.jpg