Ahmet Nur Çebi'den şampiyonluk sözleri

Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Ahmet Nur Çebi'den şampiyonluk sözleri

Çebi'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Değinmek istediğim konuların başında, 2 maçtır kaybettiğimiz puanların, Beşiktaş'ın yarışta geri düştüğü ve şampiyon olamayacağı şeklinde algılanmasını doğru bulmuyorum. Art niyet arıyorum. 3 puan öndeyken tereddüt varmış gibi algı yaratanlar, 6 puan geride olanların "şampiyon biz olacağız" söylemlerine neden gereken tepkiyi ve cevabı vermiyorlar? 6 puan geride olanların şampiyonluk ihtimali konuşulurken, 3 puan önde olmamızın avantajının görmezlikten gelinmesini doğru bulmuyorum."

"Şerefli şampiyonlukları kovalayan bir ekibiz. Bu vizyonumuzdan ve kafa yapımızdan hiçbir şekilde geri durmayacağız. Şampiyonluklar bir ekip işidir, takım işidir. Ekibim, yöneticilerim, teknik kadrom, hocam ve futbolcularımla beraber bizler inandık. Tüm Beşiktaşlıların da buna inanmasını istiyorum. En ufak tereddütleri olmasın. 13. sıradayken bu senenin şampiyonu Beşiktaş diyordum, lideriz ve yine diyorum. Benim gönlümde, kafamda bir şey yok. Şampiyon yine biziz. Onurlu ve şerefli şampiyonluk kovalayan Beşiktaş bunu sezon sonu görecektir."

"Rakiplerimizin de puan kaybedeciğini düşünüyorum"

"Ligin bitmesine daha 6 hafta var. Özellikle puan kaybettiğimiz maçlarda, düşme hattında oynayan takımlar da vardı; Bunların verdiği mücadeleyi daha sonra rakiplerimize karşı vereceklerine de hiç şüphem yok. Bizim puan kaybımıza sebep olan, düşme hattındaki takımların oynadığı muhteşem oyunun rakiplerimize karşı da olacağından tereddüt etmiyorum. Rakiplerimizin de puan kaybedeceğini düşünüyorum."

"Medyada bazı yorumcuların yapmış oldukları 'Beşiktaş kötü oynuyor, şampiyonluğu eliyle verdi' şeklindeki algılardan vazgeçmelerini talep ediyorum. Bunun, camiamıza zarar vermek adına yapıldığını düşünüyorum. Camiama sesleniyorum, bunları çok fazla kaale almayın lütfen. Bunların arkasında başka bir hesap ve kitap olduğunu bilmelerini istiyorum."

"Biz Beşiktaş'ı koruma adına her türlü mücadeleyi yapıyoruz"

"Şunu da belirtmek istiyorum ki, çok konuşmakla icraatta başarılı olunmuyor. Ben ve yöneticilerim, Beşiktaş'ın ihtiyacı olan her türlü mücadeleyi veriyorlar ve vermeye devam edecekler. Bizim az konuşmamız, yaptıklarımızı söylemememiz, bunları yapmadığımız anlamına gelmez. Biz, Beşiktaş'ı koruma adına her türlü mücadeleyi namuslu, onurlu, şerefli şekilde yapıyoruz."

"TFF ve MHK'nin 'birilerinin şampiyon olması' amacı içerisinde olduğuna inanmıyorum ancak hakemin iyisine iyi, kötüsüne kötü deriz. Dolayısıyla hakem hatalarının söylenmiş olması, Federasyon ve MHK üzerinde tereddütlerimizin olması anlamına gelmez. Bunu hissettiğimiz anda gereğini yaparız."

"Çok ilginç bir sezon geçiriyoruz. Pandemi süreci yaşıyoruz. 21 takım ile fazla maç oynuyoruz. Sıkıntılı bir süreç. Maçlara baktığımız zaman muhteşem goller, oyunlar seyrettiğimiz birçok maç var. Düşme hattındaki takımlar, can havliyle şampiyonluğa oynayan takımlardan puan alıyor. Geçen yıl şampiyon olmuş Başakşehir'in düşme hattında verdiği mücadele var. Son oynadığı oyuna bakıyoruz, ilginç gelişmeler, ilginç oyunlar..."

"Buradan şunu da söylemek istiyorum: Düşme hattındaki takımların fazla olması, şampiyonluğa giden takımları çok zorlayacaktır. Buradan başarıyla çıkanlar kümede kalacak, başarısız olanlar küme düşecektir. Onlarla mücadele ederken başarılı olan takım da şampiyon olacaktır. Diğer kulüplerin yöneticilerine seslenmek istiyorum. Eski alışkanlıklarınızı lütfen bu lige bulaştırmayın. Futbolcu arkadaşlarım ve kardeşlerime de şunu söylemek istiyorum: Kendinize yapılmasını istemediğiniz her şeyi başkasına yapmayın. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi, futbolcunun zeki ve ahlaklı olanı önemli. Futbolcu arkadaşlarınızın emeklerine saygı göstermenizi rica ediyorum."

"Sezon açıldığında bizim küme düşeceğimizi bile söyleyenler oldu"

"Medyada bazı Beşiktaşlıların, Beşiktaş'ın zarar göreceği söylemlere kasıtlı olarak davranmaktan vazgeçmelerini talep ediyorum. Beşiktaş büyük bir kulüptür, köklü bir kulüptür, bu şekilde yıpratılma çabalarının saygı görmeyeceğini belirtmek istiyorum. 3 puan önde ve lideriz. Sezon açıldığında bizim küme düşeceğimizi bile söyleyenler oldu ama ben kesinlikle fikrimi 13. sıradayken de beyan ettim. Şampiyonluğa inanıyordum, arkadaşlarımın inandığına inanıyordum. Hocamızın takıma olumlu yansıdığını biliyordum. Futbolcularıma güveniyordum. Dolayısıyla baştan bunu söyledim." 

"Eğer bir şey varsa umarım Demba Ba fermuarını açar"

"Şu anki algı kesinlikle Beşiktaş'a zarar verme adına yapılan bir algı operasyonudur. Hangi takım 3 puan önde olsa şampiyon ilan etmişlerdi ama bize şampiyon demeye bir türlü dilleri varmıyor. Olsun, biz bekleriz. Demba Ba tanıdığım ve Beşiktaş'a transferinde emin olan birisiyim. Kendisinin çok dürüst, onurlu, gururlu ve başarılı bir futbolcu olduğunu biliyorum. Dünkü olay beni gerçekten şaşırttı. Ne olduğunu bilmiyorum. Eğer bir şey varsa umarım Demba Ba fermuarını açar, ne söyleyecekse söyler. İlginç bir durum. Temenni ediyorum Demba Ba bir şey varsa söyler. Yoksa da yok olduğunu söylemeli, camiaların zan altında kalmaması lazım."

"Kulüpler Birliği Başkanlığı'nda yaptığım görevde, çözmeye çalıştığım sorunların hepsi Beşiktaş'ın da sorunları. Ben Beşiktaş'a ayırdığım zamandan çalıp Kulüpler Birliği'nde zaman geçirmiyorum. Orada geçirdiğim zaman, uykumdan ve ailemden yaptığım fedakarlıktır. Kulüplerin Beşiktaş Başkanı'nı seçmesinin bir onur, gurur konusu olması lazım."

"Beşiktaş'ın, şu an futbolcusuna 1 aylık dahi borcu yoktur"

"Beşiktaş'a karşı zamanımı çok daha fazlasıyla harcadığımızı herkes biliyor. Gitmediğimiz deplasman hemen hemen yok gibi. Ne kadar çalıştığımı covid olmam sayısıyla da göz önüne alabilirsiniz. Herkes istihrahat ederken biz ortalıkta mücadele ediyoruz. Kulüpler Birliği yüzünden Beşiktaş'la ilgilenmediğimi söyleyenler fuzuli konuşuyorlar. Şu anda Beşiktaş'ın hatırladığım kadarıyla son 10 yıldır teknik kadrosuna, futbolcusuna borçlu olduğu sürece 6 aydan, 4 aydan aşağı değilken şu an biz 1 ay bile borçlu değiliz. Beşiktaş'ın, şu an futbolcusuna 1 aylık dahi borcu yoktur.

Kulüpler Birliği'ne gelirken 2-3 aylık borcumuz vardı. Sonrasında günü gününe gidiyoruz. Demek ki Beşiktaş'la daha fazla ilgileniyoruz. Bankalar Birliği ile yapılan sözleşmede çok emeğimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz, Türk futbolu tıkanmıştı ve önünü açtı. Yalnız bu sözleşmesinin bize sadece nefes aldırdığını, daha çok dikkat etmemiz gerektiğini söylemek zorundayım."

Avrupa Süper Ligi hakkında

"Avrupa Süper Ligi'ne ilk tepkiyi, çok çabuk şekilde biz verdik. UEFA köklü bir kurumdur, organizasyonlarını başarıyla getirmişlerdir. Futbolun içinde rakipler yoksa, takımlar yoksa, 5-10 takımla pastayı bölüşmek gibi adaletsiz tavırla hareket etmelerini doğru bulmuyoruz. Bu uygulamada çok şükür kendileri de akıllanıp geri basmışlardır. Buradan UEFA'ya şunu söylemek istiyorum; Pandemide tüm futbolcuları haklı gibi görürken, kulüplere zarar verecek kararlar almalarını doğru bulmuyorum."

"Futbolculara milyonlarca lira para verirken, statlarımıza bakmalıyız"

"Altyapıya önem vermeliyiz. Milli Takımımızın başarısı için de kulüp başkanlarının çok dikkatli şekilde, futbolcu yetiştirmeye 'katlanması' gerekir. Futbolculara milyonlarca lira para verirken, statlarımıza bakmalıyız. Son Erzurumspor maçında Cenk Tosun'un sakatlığı ortada. Beşiktaş zarar gördü, Milli Takım zarar gördü, Cenk Tosun zarar gördü. Her sene en başarılı bakımı yapılmış stada ödül verilsin. Birinci gelen stadın masrafları Federasyon tarafından karşılansın. Böyle bir önerim var."

"Ghezzal ve Rosier dahil oyuncularımızın hepsi kalmak istiyor"

Rosier ve Ghezzal'i takımımıza kazandırmak istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor ama noktaladığımız bir süreç yok henüz. Ghezzal ve Rosier dahil olmak üzere oyuncularımızın hepsi kalmak istiyor. Aboubakar da burada top oynamak istiyor."

1959 öncesi şampiyonluklar hakkında 

"O günün şartları ne gerektiriyorsa onu yaparız. Beşiktaş'ın menfaatine göre hareket ediyoruz. Yayıncı kuruluşun paylaşımıyla ilgili de kendilerine gereken söyleniyor. Bunlara dikkat edilsin. Aksi halde bu kadar hoşgörülü olmayız. Umuyoruz ki arkasında bir art niyet yoktur."

"Kendimizde ayrıcalık istemiyoruz"

"Fikstürün sonuna doğru her takım aynı sıkıntıyı yaşıyor. Kendimize ayrıcalık talep etmiyoruz, biz Beşiktaş'ın. Makul olan kısmını yaptırdık ama sezon sonuna kadar tüm maçlara yaptırırsak başka takımlar etkilenir. Sezon sonuna dek fikstür değişikliği tahmin etmiyorum."

"Hakem hatalarında en çok mağdur olan takım Beşiktaş"

"Ben MHK'nin ve TFF'nin taraf olduğuna inanmıyorum, düşünmüyorum dedim. Hakemlerin hata yaptığını da, yapmayanları da söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz dedik. Kurumları ve kurulları ayırdım, hakemlerin hatalarını tabii ki hoş görmemiz mümkün değil. Bu konularda en çok mağdur olan takım Beşiktaş'tır. Bunu görüyoruz ve defalarca dile getiriyoruz. Huzur ortamı içinde, bu problemlere karşı mücadele vermeye devam edeceğiz."

"Net bir şekilde söylüyorum: Şampiyon biziz"

"Erken şampiyonluk havasına girildiğini sanmıyorum. Böyle bir hava yok. Olmaması için de elimizden geleni yaptık. Bakın, son 2 haftada kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algıdan dolayı neler söylemeye başladık. Bugüne dek rakiplerimize saygımız gereği bunları ifade etmeye hassasiyet gösterirken, artık ben de net bir şekilde söylüyorum: Şampiyon biziz. Futbolcularımın da "şampiyon biziz" demelerini beni mutlu edecek, keyif verecektir. Diğer takımların bize karşı motivasyonları da umarım sadece iyi futbol oynamamızdan kaynaklanıyordur."

"Larin'e teklif geliyor"

"Larin benim çok sevdiğim bir futbolcu. Neredeyse başka takıma gitsin diye üstüne para verilecek konuma gelmiş ama biz ona imkan verdik, sahip çıktık. Ona sahip çıkan hocamıza da teşekkür ediyorum. Larin'e teklif geliyor, gelecektir ama sezon bitene kadar futbolcularımın talepleriyle ilgili ne konuşurum, ne cevap veririm."

"Cenk ne zaman isterse, "'ben geldim' derse kapımız sonuna kadar açık olacak."

"Atiba'yı herhalde genel kurul üyeliği yapacağız, tahmin ediyorum başkanlığa da aday olur. Sanıyorum rakip olarak da bir tek onu görüyorum. (gülerek)"

"Erken şampiyonluk gelme ihtimali yine var, rakiplerimizin oynayacağı maçlar var. Biz, iyi oyunumuzda geri dönersek erken bir şampiyonluk ilan edebiliriz ama geç olsun, temiz olsun."

Çebi, açıklamalarını "Hayırlı ramazanlar diliyorum" diyerek sonlandırdı.