AK Parti, 3 isme 81 ilde suç duyurusunda bulunacak

AK Parti, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP'li Fikri Sağlar ve gazeteci Can Ataklı hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunacak.
AK Parti, 3 isme 81 ilde suç duyurusunda bulunacak

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP'li Fikri Sağlar ve gazeteci Can Ataklı, art arda yaptığı açıklamalarla tepkilere neden oldu.

Can Ataklı ile İlker Başbuğ'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak yaptığı açıklamalar darbe iması olarak algılandı.

Fikri Sağlar ise başörtülü hakimleri hedef alarak nefret dolu söylemlerde bulundu.

"TAYYİP ERDOĞAN'IN GİTMESİ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR HALK ÖFKESİ.."

Can Ataklı, "Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi." ifadelerini kullanmıştı.

"ERKEN SEÇİM OLSAYDI DARBE ÖNLENEBİLİRDİ"

İlker Başbuğ ise "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi." sözlerini kullanmıştı.

BAŞÖRTÜLÜ HAKİM ADİL KARAR VEREMEZ

Fikri Sağlar da başörtülü hakimlere yönelik "Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var." ifadeleri ile eleştirilerin hedefi olmuştu.