Ak Parti Gençlik Kolları Konya İl Başkanlığı kongre sürecine giriyor

AK Parti olağan yerel kongreleri, geride bıraktığımız mart ayında yapılması öngörülmüş ancak salgın sebebiyle ertelenmişti. Ertelenen bu kongrelerin gençlik kolları süreci, Konya ili bazında bu eylül ayı itibariyle başlıyor.
Ak Parti Gençlik Kolları Konya İl Başkanlığı kongre sürecine giriyor

8 Kasım 2017 tarihinde göreve gelen AK Parti Gençlik Kolları Konya İl Başkanlığı, kongre hazırlıklarına başladı. 31 ilçe kongrelerini tamamladıktan sonra il kongresi ile süreci sonlandıracak olan gençlik kolları il başkanlığı, aday belirleme ve mülakat sürecine önümüzdeki hafta, 20 Eylül tarihi itibariyle başlıyor.

Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Murat KORU, kongreler ve mülakat süreci ile alakalı;

“Kongreler, teşkilatlarımızın dinamizmidir. Bu süreç, Türkiye’nin şahlanması ve ilerlemesi yolunda yeni ve diri hareketlerin habercisidir. Sizlerin de malumudur ki 8 Kasım 2017 tarihinde ekibimiz ile göreve başlamıştık. Göreve geldiğimiz günden itibaren biri Cumhurbaşkanlığı, biri de yerel seçim olmak üzere iki başarılı seçimi de geride bıraktık. Bulunduğumuz noktada ise artık bir aylık süre içerisinde, ilçe kongrelerimizi tamamlayıp Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’daki uzak mesai arkadaşları olarak tüm teşkilatlarımız ile beraber tempolu bir çalışma sürecine başlamış olduk. Görev süremiz boyunca İl Ana Kademe Kongremizi, İl Gençlik Kolları Kongremizi, mutat süreler ile İl Danışma Meclisi Toplantılarımızı gerçekleştirdik ve Konya gençliğine yönelik birçok etkinlik ile hep sahalarda idik. Bir ayağı “dürüst siyaset” ilkesine sabitlenmiş, diğer ayağı da halkın içinde dolaşan bir pergel misali dolu dolu geçen, üç yıla yakın bir süreci geride bırakmış bulunuyoruz. Dokunduğumuz her gönülde iyi bir iz bırakmış olmayı ümit ederek çıktığımız bu yolu, layıkıyla tamamlayabilmeyi niyet ederek kongrelerimize “Bismillah” diyerek başlıyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın da önemle vurguladığı “Temizlik, Maske, Mesafe” kuralı, her alanda olduğu gibi bu kongre sürecinde de bizim kılavuzumuz olacaktır.” dedi.

AK Parti teşkilatlarının siyasi oluşumunun yanında kardeşlik hukukuna verdiği öneme de dikkat çeken KORU, Konya gençliğinin her daim yanında olduklarını ve gençlere olan güvenlerini dile getirdi. Bu bağlamda “Biz, il başkanlığımız nezdinde tüm Konya gençliğine ulaşmayı ilke edindik. Geçen üç yıl zarfında 31 ilçe teşkilatımızla koordineli olarak her mahalleye, her sokağa, her kapıya ulaşmak adına tüm mensuplarımızla beraber hareket ettik. Geldiğimiz noktada görevi devredeceğimiz dava arkadaşlarımızın heyecanına iştirak edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.