AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: Bu utanç onlara ömür boyu yeter

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, yaşanan deprem felaketi, yürütülen yardım faaliyetleri, yaklaşan seçim ve gündeme ilişkin olarak gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: Bu utanç onlara ömür boyu yeter

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, yaşanan deprem felaketi, yürütülen yardım faaliyetleri, yaklaşan seçim ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu seçim sürecinin çok farklı olacağını dile getiren Leyla Şahin Usta, “Seçim takvimi Sayın Genel Başkanımız tarafından ilan edildi. Çalışmalar başladı. Fakat her zaman yaşadığımız gibi bir seçim sürecini yaşamayacağız. Çünkü 6 Şubat’ta meydana gelen depremle, asrın felaketi sebebiyle diğer seçimlerden çok farklı bir seçim dönemi yaşayacağız. Ama önemli olan ülkenin geleceğinin, bugüne kadar yapılan işlerin devam etmesi, vatandaşın ve milletin teveccühüne layık olarak yolumuza devam etmemiz. AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki süreçte de Türkiye’yi daha ileriye götürmesi için var gücümüzle çalışacağız. Zaten sahadayız. Sahada vatandaşımızla görüşmelerimize, çalışmalarımıza devam ederek 14 Mayıs’ta da yine Sayın Cumhurbaşkanımızın balkon konuşmasıyla yeni, daha büyük bir Türkiye’nin adımlarını atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

1.jpg

‘ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGESİ’

Seçim çalışmalarında önceliklerinin deprem bölgesi olacağını vurgulayan Usta, “Gönül isterdi ki böyle bir felaket yaşanmasın, çok daha büyük bir coşku ve heyecanla seçim çalışmalarını sürdürelim. Ama bu felaket sebebiyle tabi ki normal bir seçim coşkusunu ve heyecanını yaşayamayacağız. 46 bini aşkın vatandaşımız vefat etti. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Önümüzdeki süreçte birinci önceliğimiz depremzedelerin bir an önce konteynerlere, bir yıl içerisinde de kendi evlerine yerleşmesi. 11 ilin tekrar ayağa kalkması. Deprem öncesi ne kadar katma değer üreten şehirlerimiz varsa tekrar aynı şekilde, aynı katma değerlerini üretmelerini istiyoruz. Hayatın normalleşmesi için 14 Mayısa kadar önceliğimiz bunlar olacak. Çünkü orada bulunan atmosferi bizzat teneffüs ettik. Yardımcı olmaya çalıştık ve koşturduk. Oraya gittiğinizde hayatın ritmi farklı dönüyor. Ama hayatın gerçeği de bir taraftan devam ediyor. Bu ülkeyi yöneten, iktidarın gücünü elinde tutan ve her türlü şeyi yapma imkanı bulunan Cumhur İttifakı olarak da dört elle 11 ilin dışındaki bütün illerimizin de sorunlarını çözerek ülkemizi aynı hızla geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

‘DEPREMZEDELER OYLARINI SORUNSUZ KULLANACAK’

Deprem bölgesinden farklı şehirlere yerleşen vatandaşların oy kullanabilmek için ikametgâh değişikliği yapması gerektiği bilgisini veren Usta, “Deprem bölgesinden farklı illere gidenler, 14 Mayıs seçiminde gittikleri şehirde bulunmayı düşünüyorlarsa ikametgâhlarını oraya almaları gerekiyor. İllerin milletvekili sayıları zaten belli, değişmeyecek. Önemli olan Cumhur İttifakı’nın alacağı oy oranlarının düşmemesi ve aynı şekilde devam etmesi. Zaten insanların vereceği oy belliyse, onu farklı şehirlerde kullanması bir şey fark ettirmiyor. Oyunu farklı bir şehirde kullanmasının hiçbir sıkıntısı yok. Sadece vatandaşlarımızdan beklediğimiz, eğer gittikleri ilde kalıyorlarsa ikametgâhlarını alıp, seçim için oradaki sandık listelerinde görünmelerini sağlamaları. Tabi ki temel hedefimiz bu insanlarımızın evleri yapılınca tekrar illerine dönmeleri. Ama oy kullanabilmeleri için bu hassas noktayı kaçırmamak gerekiyor. Hatay’da, Kahramanmaraş’ta kalacağım diyenler zaten adreslerinde ve belirlenen sandıklarda oylarını kullanacaklar. O konuda hiçbir sıkıntımız olmayacak.” ifadelerine yer verdi.

2.jpg

‘KONYA ÇOK BÜYÜK TAKDİR GÖRDÜ’

Konya’nın Hatay’da büyük takdir gördüğünü belirten Usta, “Konya, özellikle Hataylılar tarafından çok büyük takdir gördü. İlk andan beri nereye baksak Konya plakalı araçları ve Konyalıları gördük. Gördükleri yerde çok teşekkür ediyorlar. Biz de bunun görevimiz olduğunu söylüyoruz. Onun için bunun reklamını da yapmak doğru değil. Bir felaketten bahsediyoruz. O bölgedeki insanlar çok olağanüstü şartlardan geçiyor. Türkiye de aynı şekilde. Derdimiz bu insanlara el uzatmak ve şehirleri yeniden ayağa kaldırmaksa bu işin reklamını yapamazsınız. Vatandaş bunun çok iyi farkında. Bizler aşkla çalışıyoruz. Hatay’da günde 20 bin sıcak ekmek çıkaran Büyükşehrimizin tırı var. İnsanlara orada sıcak ekmek ikram etmek, onların sıcak ekmekle buluşması, iyi ki burada varız diyebileceğimiz bir şey. Çok kıymetli. Sokakların temizlenmesi, çöplerin toplanması, temizlik faaliyetlerinin yürütülmesi, normalde AK Partili Belediyelerde çok rutin olarak yaşadığımız için aslında farkında bile olmadığımız hizmetler. İki gün çalışmayınca o ortadaki çöp birikintilerinin insan sağlığını nasıl tehdit ettiğinin o an farkında varıyorsunuz ve diyorsunuz ki ne yapmalıyız? Konya gir devreye, ne yapılacaksa bunu da yap. Bütün Türkiye’de Konya’nın ne kadar güzel çalıştığı konuşuldu. Örnek bir il olarak Belediyeleriyle, Vekilleriyle sahada olarak, ilçelerine varana kadar Hatay’ın her türlü sorunuyla ilgilenmeye çalıştık ve elimizden geldiğince de çözdük.” şeklinde konuştu. CHP’li vekillerin bile yardım taleplerine itiraz etmeden destek sağladıklarını söyleyen Usta, “Muhalefette olmasına rağmen CHP’den de Hatay’ın vekillerinden de sorunu çözemediklerinde arayıp, yardım isteyen, destek isteyenlere de hiç itiraz etmeden, tartışmadan gereken yardımı yaptık. Onlar da teşekkürlerini ve minnetlerini söylüyorlar. Tabi ki bunlar afet bölgesinde yaşanılınca çok daha kıymetli ve anlamlı oluyor. Ama gönlümüz ister ki Hatay Büyükşehir Belediyesi de çok daha hızlı toparlanıp, sahaya hızlı girebilmeliydi. Elindeki bütün araçlarını, ekipmanlarını, otobüslerini vatandaşı için hizmete sunabilmeliydi. Vatandaşların oylarıyla seçilmiş CHP’li Belediyelerin de daha çok hizmet edip, çabalamasını beklerdim. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri de vardı. Fakat sosyal medyada daha çok görünür olurken işi yapma konusunda aynı görünürlüğü ortaya koymadıklarını biliyoruz. Yine de geldikleri ve oradaki insanların yaralarına derman olmaya çalıştıkları için de teşekkür ederiz. Yaşanan şartlar ayrıştırmayı değil, birleşmeyi gerektiriyordu. Biz hep bu tavır ile hareket ettik.” sözlerine yer verdi.

‘STK’LARIMIZ İNANILMAZ İŞLER BAŞARDILAR’

Konya sivil toplum kuruluşlarının deprem bölgesine çok büyük yardımlar yaptığını belirten Usta, şu sözleri kullandı: “Sivil Toplum Kuruluşlarımız inanılmaz işler başardılar. Hem yardımlarıyla hem de gönderdikleriyle. Herkes işini bir kenarı bırakıp geldi. Aş evleri kurdular. Çok ciddi katkıları oldu. Hala devam ediyorlar. Aş evleriyle, erzak kolileriyle nerede ihtiyaç varsa söylediğimizde tamam diyerek yaptılar. Kimsenin itiraz ettiğini duymadım. Biz bir dediysek onlar neredeyse on katı yapma çabası içerisine girdiler ve başardılar. Allah hepsinden razı olsun. Yaptıkları katkıların, hizmetlerin kat kat karşılığını hem bu dünyada hem de öbür dünyada versin Rabbim diye dua ediyoruz. Bu afet süreci kolay bir süreç değil. Daha da devam edecek. Bu yüzden yardım konusunda hepimizin aynı hassasiyetle devam etmesi gerekiyor. Sorun çözülmüştür, bitmiştir diye düşünmeyelim. Az az da olsa sürekli desteğe devam etmemiz gerekiyor. Filtre, zekat, sadakalarımız deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için olsun. Konyalılara, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

3.jpg

‘VATANDAŞA VERDİKLERİ NE BİR MESAJ NE DE BİR ÜMİT VAR’

Seçim sürecine dair değerlendirmelerine devam eden Usta, Altılı Masa’da yaşanan krize ve gelinen sürece dair de önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşın Millet İttifakı'nı inandırıcı bulmadığını söyleyen Usta, “İnsanlar bu olanları inandırıcı bulmuyor. Dertlerinin ülkeyi kaosa götürmek olduğunu vatandaş çok net söylüyor. Bu masadan ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığından sonra ülkede olabilecek her şeyin farkında insanlar. Bizim yerli ve milli dediğimiz her türlü üretimin durdurulacağını, TOGG’un bile fabrikasının kapatılacağı konuşuluyor, vatandaşa verilen mesaj bu. Sınırlardaki operasyonlar da bitecek. Türkiye güvensiz bir ortamda, terörün arttığı, PKK’nın güçlendiği, terör örgütlerinin cirit attığı bir hale gelecek diye vatandaş çok açık ve net söylüyor. Yaptıkları iş sadece kendilerini kandırmak. Vatandaşa verdikleri ne bir mesaj ne de bir ümit var.” dedi.

‘BU UTANÇ ONLARA ÖMÜR BOYU YETER’

Millet İttifakı’ndan bazı isimlerin tehdit dolu mesajlarını da değerlendiren Usta, “Hala kendilerinden emin olmadıklarını ve her an masanın dağılacağı endişesinden dolayı bu kadar tehditkâr olduklarını düşünüyorum. Çünkü birbirlerine güvenmiyorlar. Hiçbiri birbirine sırtını yaslayacak cesarette ve güçte değil. Böyle bir zeminleri, ortamları yok. Her an kırılabilir, biri küsüp gidebilir, anlaşamayabilir. Nitekim geçtiğimiz haftalarda da gördük bunu. Bir aday belirlenme, isim açıklanma sürecinde 6’lı masa 5’ düştü, şimdi 7’ye çıktı. İşte bu güvensizlik ortamında tabi ki saldıracaklar. Tehditkâr söylemleri ve tavırları devam edecek. Bunların hiçbirinin önemi yok. Ne Saadet ne Gelecek ne Deva Partisi’nin masadaki hallerini kendi tabanlarına izah edebilecekleri tek bir cümlelerinin olduğunu düşünmüyorum. 28 şubat dönemi zulmünü tüm inananlara yaşatmış olan CHP‘nin adayı Saadet Partisi binası önünde sloganlarla, alkışlarla açıklandı. Bu utanç onlara ömür boyu yeter” diye aktardı.

4.jpg

‘DERTLERİ BU ÜLKEYE HİZMET ETMEK DEĞİL’

Çekilmiş olan fotoğraflarda hiçbir samimiyet olmadığının altını çizen Usta, “Hiçbirinde samimiyet yok. Sadece çıkar hesaplı bir birliktelik var ortada. Altılı Masa’da görüşmeler bir buçuk yıldır sürerken bunun tamamen bir görsel şov olduğunun farkındaydık hepimiz. Aklı, vicdanı, mantığı normal düzeyde birisinin kabul edebileceği bir durum değil. Orada hiçbir samimiyet yok. Beklentilerinin sadece kişisel çıkar ve hırsa dayalı olduğunu çok iyi biliyoruz. Gerçekçi bulmuyoruz. O fotoğraflar tarihe not düşüldü. Yıllarca gazetelerde, manşetlerde yer alacak o fotoğraflardan 10 sene sonra nasıl bahsedecekler? Kendi tabanlarına nasıl izah edecekler? Bunu düşünsünler. Dertleri bu ülkeye hizmet etmek değil. Birileri tarafından verilen talimatlarla hareket ettiklerinin açık ve net bir tablosu. Gerçek yüzleri ortaya çıktı. Samimiyetsizlik tamamen ortaya döküldü. Sadece kendi koltuk ve hevesleri için bir çaba içerisindeler.” ifadelerine yer verdi.

‘KONYA EN GÜÇLÜ DURAK’

Konya’nın AK Parti için en güçlü durak olduğunu dile getiren Usta, “Konya her zaman AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın en güçlü durağı olan şehirlerimizden bir tanesi. O açıdan ben bu seçimde yine Konyalıların aynı duruşu göstereceğinden eminim. Hem AK Parti’nin hem de Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında çok güçlü bir şekilde duracaklarını düşünüyorum. Özellikle bir takım algı operasyonlarının ve seçime yönelik yalan söylemlerin Konya üzerinden yürütülebileceğine de dikkat etmemiz gerekiyor. Yapılan her türlü algı operasyonlarına karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmasını rica ediyorum. Bu süreçte muhalefetin yapacağı tek bir şey var, o da yalan üretmek ve algı operasyonları yapmak. Bu oyunlara gelmemek lazım. Biz samimiyetle çalışmaya, işimizi yapmaya devam edeceğiz ve karşılığımızı da bulacağımızı inanıyorum. Sağ olsun başkanlarımız vatandaşlarımızın teveccühünü kazandı. İşlerini iyi yapıyorlar. Gerek büyükşehir gerekse de merkez belediyeler, ilçe belediye başkanlarımız var gücüyle seçimden öncesinde de hep çalışma halindeydi. Hepimiz Konya’yı en iyi şekilde nasıl temsil edebiliriz çabasında olarak çalıştık. Bu çalışmalarımızın neticelerini çok daha iyi bir şekilde Konyalılardan alacağımıza eminim.” diye ifade etti.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

 Yazı İşleri Müdürü