• Haberler
  • Konya
  • AK Parti Karatay'dan 'Dünya Rabia Günü' kutlaması

AK Parti Karatay'dan 'Dünya Rabia Günü' kutlaması

AK Parti Karatay Gençlik Kolları Genç Bayan Komisyonu, 14 Ağustos 'Dünya Rabia Günü' münasebetiyle program düzenledi.

AK Parti Karatay Gençlik Kolları Genç Bayan Komisyonu, 14 Ağustos "Dünya Rabia Günü” münasebetiyle anma programı düzenledi.

Karaaslan mahallesi Rabia Ormanında düzenlenen anma programına AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Karatay Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yıldırım, AK Parti Karatay Gençlik Kolları Genç Bayan Komisyon Başkanı Nefise Şahin ve Komisyon üyeleri, AK Parti İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda parti mensubu katıldı.

Anma programında kısa bir söz alan AK Parti Karatay Gençlik Kolları Genç Bayan Komisyon Başkanı Nefise Şahin, 2014 yılında Karaaslan mahallesine oluşturulan Rabia Ormanında yeşeren her ağacın mazlumun sesi olması temennisinde bulunarak; "Biz Esma'lar daima bu sahalarda olacağız" dedi. Ak Parti İl Gençlik Kolları Yönetimi adına yönetim kurulu üyesi Yasin Doğan'ın konuşmalarının ardından söz alan Ak Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yıldırım ise "Rabia bizim için her şeyden önce özgürlüğün, dirilişin, davanın sembolüdür. Rabia tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devletin sembolüdür." dedi. Son olarak söz alan Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ise konuşmasında, Rabia Ormanına  ağaçların dikilmesine sebep olan, bu imkanı sağlayan, emeği geçen, bakımını yapan herkese ve programı düzenleyen Gençlik Kollarına teşekkür etti. Mehmet Genç "Burası hepimizin bildiği gibi 'Rabia Ormanı'. Nasıl ki burada bulunan ağaçlar büyüyor, yeşeriyor ise Rabia'da hepimizin gayreti ile İslam Aleminde büyüyecek, yeşerecek ve mana kazanacaktır.  Maalesef şu an da Mısır'da ki anlayış zalim bir anlayıştır. Mısır, halkını zulüm ile yönetmeye devam etmektedir. Er-geç adalet yerini bulacaktır " dedi.

Karatay Belediyesi Rabia Ormanında düzenlenen anma programının sonunda katılımcılar Mısır'daki zulmün durması ve Dünya Rabia Günü anısına ağaçlara su verdi.

Bakmadan Geçme