AK Parti Konya bir ilçede aday adayı bolluğu yaşıyor!

Yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kala Konya’da kulisler hareketlenmiş durumda. 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek seçimler öncesi özellikle taşra ilçelerde çok sayıda isim aday adaylığı için çalışmalarını sürdürüyor. Bazı ilçelerde ise adeta aday bolluğu yaşanıyor. Bu ilçelerden biri de Altınekin oldu.
AK Parti Konya bir ilçede aday adayı bolluğu yaşıyor!

Türkiye’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Konya’da da hem mevcut başkanların görevlerine devam etmek istediği hem de yeni isimlerin aday adayı olduğu hareketli bir süreç yaşanıyor. Tüm partilerde durum böyleyken, her zamanki gibi en fazla aday bolluğunun yaşandığı parti AK Parti camiası olarak biliniyor.

TAŞRA İLÇELERDE HAREKETLİLİK ZİRVEDE

Konya merkezde ve büyükşehirde henüz çok fazla bir hareketlilik olmasa da Konya’nın taşra ilçelerinde bütün partilerde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Özellikle AK Parti’deki hareketlilik dikkat çekiyor. Kulislere ise pek çok bilgi ve yeni isim düşüyor. Aday adaylık sürecinin yarın (Çarşamba) saat 19.00’a kadar devam edeceği AK Parti’de hangi isimlerle yola devam edileceği ise merak ediliyor.

ALTINEKİN’DE YOĞUN GÜNDEM

Konya’da en fazla hareketliliğin yaşandığı ilçelerden birisinin Altınekin İlçesi olduğu görülüyor. İki dönemdir Altınekin Belediye Başkanlığı görevini yürüten mevcut başkan Muharrem Dere’nin yeniden aday olmayı düşünmediği öğrenilirken, Altınekin’de yaşanacak değişim için çok sayıda isim kolları sıvadı.

ADAY ADAYI BOLLUĞU YAŞANIYOR

Muharrem Dere’nin yeniden aday olmama kararının ardından Altınekin İlçesi için çok sayıda ismin AK Parti’den Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusu yaptığı öğrenildi. Konya’da AK Parti’den en fazla aday adayı başvurusunun olduğu ilçelerin başında gelen Altınekin’de, alınan bilgiye göre şimdiye kadar 6 ismin aday adaylığı başvurusu yaptığı biliniyor. Son başvuru tarihine kadar bu sayının 8’e ulaşacağı öngörülüyor.

ALTINEKİN’DE ‘DEĞİŞİM’ SONRASI KİMLER ADAY ADAYI OLDU?

Altınekin’de şu ana kadar AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan isimler şöyle: İhsan Ünal, Agah Yılmaz, Mustafa Solak, Mehmet Elmalı, İsa Köprülü, Sami Yatgın. Öte yandan Emre Çınarka’nın da bugün başvuru yapması bekleniyor.

•SEYFULLAH KOYUNCU

ihsan-unal.jpg
Agah Yılmaz

ihsan-unal-001.jpg
İhsan Ünal

isa-koprulu.jpg
İsa Köprülü

mehmet-elmali.jpg
Mehmet Elmalı

mustafa-solak.jpg
Mustafa Solak

sami-yatgin.jpg
Sami Yatgın

Kaynak:YENİ HABER

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :