AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile ilgili flaş gelişme

Kahramanmaraş merkezli deprem felâketinin ardından depremden etkilenen 11 ilde hayatın normale dönmesine yönelik adımlar atılırken AK Parti, bir yandan seçim stratejisi diğer yandan milletvekilli aday listeleri üzerinde yeniden çalışmaya başladı. Bu kapsamda, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı geçtiğimiz hafta Ankara’ya görüşme için davet edildi.
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile ilgili flaş gelişme

Depremden etkilenen 11 ilde hayatın normale dönmesine yönelik ilk adımlar atılmaya başlanırken, AK Parti de bir yandan seçim stratejisi diğer yandan milletvekilli aday listeleri üzerinde yeniden çalışmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Mart’ta yapacağı açıklamanın ardından resmi süreci başlaması beklenirken, süreç şimdiden şekillenmeye başladı.

HASAN ANGI DA ANKARA’YA DAVET EDİLDİ

Geçtiğimiz hafta içinde bu kapsamda Genel Merkezde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın da aralarında bulunduğu pek çok isim Ankara’ya davet edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir tarafından yapılan ikili görüşmelerde, milletvekili aday adaylığı listeleri üzerinde görüş alışverişleri yapıldı.

HASAN ANGI’NIN MİLLETVEKİLİ OLACAĞI KONUŞULUYORDU

Daha önce gazetemizde de yer verdiğimiz kulis bilgilerine göre AK Parti’nin Konya’da, İl Başkanı Hasan Angı’yı Konya Milletvekilliği için düşündüğüne ve Angı’nın İl Başkanlığından istifa edeceğine yer vermiştik. Aldığımız bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e, “Hasan haketti. Parlamentoya gelsin. Yine de kendisiyle görüşün konuşun” direktifi verdiği ve bunun üzerine geçtiğimiz hafta Perşembe günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’le Angı’nın bir görüşme yaptığı öğrenildi.

GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM!

Gelişmeler hakkında sorularımıza cevap veren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, milletvekili aday adaylığı süreci hakkında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını verdi ve şu ifadeleri kullandı: “Seçime az bir süre kaldı. Deprem felaketinden önce il başkanlarımızın bir kısmına istifa etsin aday olsun, bir kısmı dursun görevine devam etsin denilmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız ve teşkilatımız değerlendirmeleri yapıyorlar. Bu çerçevede 28 civarında bir il teşkilatının değişimi olacak. Geçtiğimiz gün yine 3 il başkanı istifasını verdi. Şahsımı da geçtiğimiz hafta Ankara’ya davet ettiler. Sayın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile bir görüşme gerçekleştirdik. ‘Hasan Bey milletvekili olmak istersen istifanı verebilirsin, sizi listeye yazacağız’ diye ifade etti. Gönlümün kalmaktan yana olduğunu belirttim. ‘Burada da durmana gerek yok diyorsanız kenarda da durur çalışmalarıma devam ederim ama bir talimata dönüşürse, karar milletvekili olmamızdan yana olursa o zaman da üzerime düşeni yaparım. Ama benim gönlüm kalmaktan yana’ ifadelerini kullandım. Sağ olsunlar kararı bize bıraktılar. Bunun rahatlığıyla böyle bir karar aldık. Bu noktada eğer gitmeyi düşünmüş olsaydık biz de istifa edip milletvekili olmak için sürece dahil olmuş olurduk. Biz kendi tercihimizi kalmaktan yana kullandık. Süreç başladığından beri arkadaşlarıma, eğer bize bırakılacak süreç olursa tavrımızın bu şekilde olacağını söylüyordum. Seçimlere 70 günden az bir zaman kaldı. Yeniden teşkilatların toparlanması lazım. Nisan’ın 10’u civarında aday listeleri netleşip YSK’ya verilecek ve yoğun tempoda saha çalışması gerekecek. Ramazan’da artık seçim sathının ikinci yarısına geçilmiş olacak. Arkası bayram ve seçim olacak. Biz görevimizi en iyi şekilde yapıp teşkilatımızı seçimlere hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANLARI MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETMİŞTİ

AK Parti’de il başkanlarının milletvekilliği aday adaylığı için istifa süreci ocak ayında başlamıştı. Bu kapsamda şimdiye kadar Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Antalya İl Başkanı Ethem Taş, Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Rize İl Başkanı İshak Alim, Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ve Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

• SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :