AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız:

"Türkiye ekonomisi üretim, ihracat ve istihdam odaklı, reel tüm boyutlarıyla tüm kesimlere büyümenin faydalarını, yararlarını hisseden, hissettiren bir büyüme gösterdi."
AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız:

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Türkiye ekonomisi üretim, ihracat ve istihdam odaklı, reel tüm boyutlarıyla tüm kesimlere büyümenin faydalarını, yararlarını hisseden, hissettiren bir büyüme gösterdi." dedi.

Altunyaldız, AK Parti Konya İl Başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında ülke ve Konya gündemini değerlendirdi. Altunyaldız’a basın toplantısında İl Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Akif Ortagedik ve Feride Ersöz eşlik etti.

Toplantıda konuşan Altunyaldız, Türkiye ekonomisinin 2017 yılı performansıyla dünyada en yüksek oranda büyüyen ekonomi olacağını söyledi.

"İnşallah bu ay içerisinde 2017 yılı büyüme rakamları da ortaya çıkmış olacak ve bizim ve herkesin beklentisi yüzde yedinin üzerinde ve dünyada en yüksek oranda büyümeyi gerçekleştirmiş olacağız" diyen Altunyaldız, şöyle devam etti:

"Bunun yanında Türkiye özellikle yine 2017 yılında 1 buçuk milyonun üzerinde oluşturduğu istihdamla yine dünyada istihdam konusunda en fazla mesafe alan ülke oldu. Toplam Avrupa Birliği’nde 28 ülke bir yılda 1,9 milyon istihdam oluştururken Türkiye tek başına 1,6 milyon istihdam oluşturdu. Dolayısıyla bu son derece önemli bir gelişme. Türkiye ekonomisi üretim, ihracat ve istihdam odaklı, reel tüm boyutlarıyla tüm kesimlere büyümenin faydalarını, yararlarını hisseden, hissettiren bir büyüme gösterdi. İnşallah Türkiye büyüme hedeflerine bu yıl devam edecek. 2018 yılında büyüme hedefimiz yüzde 5 buçuk. İnşallah 2017’deki bu büyümenin ortaya koyduğu bu ivmenin de etkisiyle 2018 hedefimize de ulaşacağız. 2018 ihracat rakamlarımızda en az 170 milyar dolar civarında olmasını bekliyoruz."

Kaynak: