AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı: Sevdiklerimiz için kurallara uymalıyız

Koronavirüsle mücadele konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “Mücadelemizi hep birlikte dayanışma içinde yürütmeliyiz. Sevdiklerimiz için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak zorundayız” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı: Sevdiklerimiz için kurallara uymalıyız

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu ile Konya gündemini değerlendirdi. Türkiye’de yaklaşık 6 aydır etkisini devam ettiren yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadelede herkesin kurallara riayet etmesi gerektiğini belirten AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “11 Mart’tan bu yana ülkemizde koronavirüs salgını devam etmektedir. Yaz dönemindeki rahatlamalar, sosyal aktivitelerin fazlalaşması, düğünler, taziyeler, asker uğurlamaları gibi toplu organizasyonların fazlalaşmasıyla beraber pandemi sürecinde virüs bulaşının daha da arttığı gözlemlendi. Hükümetimizin aldığı kararlar, halkımız tarafından dikkate alınmadığı taktirde yeterli olmamaktadır. Burada mücadelemizi hep birlikte dayanışma içinde yürütmeliyiz. O yüzden kendimiz, sevdiklerimiz, ailemiz, arkadaşlarımız ve tüm insanlık için kurallara riayet etmek zorundayız. Çocuklarımızın okullara gönderilemeyişinin sebebi vakaların hızlı bir şekilde artmasından kaynaklıydı. Hep beraber tedbirlere dikkat edersek, biraz daha o konuda irademizi ortaya koyarak daha kararlı davranırsak, maske mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edersek bu günleri geride bırakırız” ifadelerini kullandı.

samanci-lokman-bey-1.jpg

‘KARARLILIKLA VİRÜSÜ YENEBİLİRİZ’

Alınacak tedbirler ve mücadelede gösterilecek kararlılıkla insanların virüsü yenebileceğini kaydeden Gülay Samancı, “Maskeyi taktıktan sonra elimizi yüzümüze götürmememiz gerekiyor. Mümkün olduğu kadar maskeyi sıkça değiştirmemiz ve özellikle el temizliğine dikkat etmemiz gerekiyor. Bu kurallara dikkat ettiğimiz sürece mümkün olduğu kadar virüsü kendimizden uzaklaştırmış oluruz. Eğer gelecekse bile bunu hafif bir şekilde kendimiz açısından sağlamış oluruz. Hep beraber mutlaka kurallara riayet edelim. Çünkü pek çok insanımız ticaret üzerinden geçimini sağlıyor. Yine pek çoğumuz kamu kurumlarında çalışıyor. Çocuklarımızın eğitim görmesi gerekiyor. Birbirimiz için hep beraber kurallara uyarak, maske, mesafe ve temizlik noktalarına dikkat ederek bunu birlikte başarırız. Bunu başarabilmenin yolu önceki dönem gibi değil de yeni normale kendimizi adapte etmeliyiz. Ciddi bir kararlılık gösterirsek virüs değil, insanımız başarılı olacaktır” dedi.

sevdiklerimiz-icin-1.jpg

‘ZAMAN İÇİNDE TANINAN BİR HASTALIK OLDU’

Koronavirüsün ilk zamanlarda bilinmediğini ve zamanla yaşanan tecrübelerle tanındığını dile getiren Gülay Samancı, “Kovid-19 virüsü ilk ortaya çıktığı zamanlarda kimse bunu bilmiyordu. Daha önce üzerinde çalışma yapılmış bir alan değildi. Sonradan tanımlanan, sonradan yaşanan tecrübelerle birtakım gelişmelerin sağlandığı ve zaman içerisinde tanınan bir hastalık oldu. İlk ortaya çıktığı zaman hepimiz tedirgin olduk ve katı tedbirler uygulamaya başladık. Daha sonra sanırım o konuda tedbirlere, maskeli dolaşmaya ve tedbirlere biraz daha alıştık. Mesela kolonya eskiden çok tercih edilmesine rağmen son yıllarda yalnızca bayramlarda kullanılıyordu. Şimdi yine hayatımızın vazgeçilmez ürünlerinden birisi oldu. Belki de yeni normale geçiş sürecini hep birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

‘YENİ NORMALE ALIŞMAK ZORUNDAYIZ’

Yeni normal dönemine herkesin alışması gerektiğini vurgulayan Gülay Samancı, “İlk zamanlarda yasaklar vardı. Bunun farklı sosyolojik boyutları ve ekonomik döngüsü söz konusu oldu. Kovid’in ne zaman biteceği de henüz belli değil. İnşallah aşısı bulunmasıyla kısa sürede yok olur. Fakat şu an için yeni normal dönemine alışmak zorundayız. Daha dikkatli yaşamamız gerekiyor. Vaka sayısında artışa göre bilim kurulunun tavsiyeleri üzerine Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere hükümetimiz tarafından birtakım tedbirlere yine müracaat edilebilir. Fakat şu anda yasaklar konusunda sıcak bir yaklaşım söz konusu değil. Bu yeni dönemi hayatımıza entegre etmemiz gerekiyor. Virüs yaygınlığı devam ettiği sürece bunun gerektirdiği tedbirlerle beraber yaşamaya kendimizi alıştırmalıyız” diyerek sözlerini noktaladı.

samanci-lokman-bey-2.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ