AK Parti Konya’da delege seçimleri başlıyor

AK Parti’nin Konya’da 362 bin 584 üye sayısına sahip olduğunun bilgisini veren İl Başkanı Hasan Angı, 28 Kasım ve 15 Aralık 2019 tarihleri arasında 31 ilçede yapılacak olan delege seçimleriyle 12 bin 400 delegenin seçileceği bilgisini verdi.
AK Parti Konya’da delege seçimleri başlıyor

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, önümüzdeki hafta başlayacak olan delege seçimleri hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Kongre sürecindeki takvimden de bahseden Angı, Konya yatırımları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

’31 İLÇEDE DELEGE SEÇİLECEK’

Konya’nın 31 ilçesinde yapılacak olan delege seçimlerinin 28 Kasım ve 15 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşeceği bilgisini veren Angı, “Eylül ayı itibarıyla 7. Olağan Kongre takvimi başlatıldı. Öncelikle üye güncellemeleri tamamlandıktan sonra bir sonraki delege seçimlerinde manipülasyon olmaması adına üye alım sistemi kapatıldı. Malum coğrafya çok geniş, mahalle sayımız da oldukça fazla. Bin 154 tane mahallemiz var. Her mahalledeki seçmen sayısı, aldığımız oy oranı gibi belirli kriterlerle delege sayıları tespit ediliyor. Her bölgede, 400 seçilmiş delegenin üzerine, mevcut seçilmiş yönetimleri de doğal delege olarak ekleyerek, Ocak-Nisan arasında ilçe kongrelerini tamamlayacağız” dedi.

ak-parti-konyada-3.jpeg

’12 BİN 400 DELEGE SEÇİLECEK’

Yapılan kongrelerin ardından seçilen isimlerin 3 yılık görev sürelerinin başlayacağını ifade eden Angı, “Her ilçede 400 olmak üzere Konya’da 12 bin 400 tane delege seçilecek. Her ilçe kendi 400 delegesini seçecek. 31 ilçeden gelecek 600 delegeyle de il kongresini yapmış olacağız. İl Kongreleri de kısmet olursa yaza başlayacak. Kasım ayına kadar devam edecek. 2 yıl önce biz ilçe kongrelerini Kasım, Aralık aylarında yapmıştık. Bir kongremiz de 2018’in Mart’ın başında yapmıştık. Bu dönem Sayın Genel Başkanımız, MKYK ve MYK toplantılarıyla beraber kongre takvimini başlatma kararı aldı. Daha sonra 2021 sonunda ya da başında büyük kongreler yaparak genel merkez kongre süreçlerini tamamlayacak” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’NİN KONYA’DA 362 BİN 584 ÜYESİ VAR

AK Parti’nin Konya’da 362 bin 584 üye sayısına sahip olduğunun bilgisini veren Angı, “AK Parti’nin en çok üyeye sahip olduğu illerden biriyiz. Üye listelerimizi arada bir güncelliyoruz. Bu her dönem yapılagelen bir şey. Vefat edenlerin, ayrılanların yerine yeni üyelerle o sayıyı düşürmeden tekrar artırmak için her dönem çalışmalar devam ediyor. AK Parti’nin üye sayısı azalmıyor ama çok sirkülasyon var. En fazla sirkülasyon evlilik ve tayin gibi sebeplerle ortaya çıkıyor” dedi. Kongre süreçlerinde son dakika operasyonlarına fırsat vermemek için üye kayıtlarının durdurulduğunu söyleyen Angı, “Normal dönem içerisinde zaten yeni üyelerimiz güncellenerek sisteme ekleniyor. Kongre takvimleri açıklandıktan sonra belli bir takvimde sisteme üye girişleri durdurulur. Mesela delege seçimlerine gidiyorsunuz, bir bölgedeki üyelerin değişimi oradaki dengeleri farklı hale getirebilir. O sebeple delege seçimi sürecinde üye alımı askıya alınmış durumdadır. İlçelere o talimatları vermiştik. İlçelerimiz Eylül ayına kadar sistem girişlerini tamamladırlar. O tarihten sonra ekleme ve çıkarma yapamadılar. Şimdi istesek de yeni üyeleri sisteme alamayız. İlçe kongreleri bittikten sonra sistem tekrar aktif hale gelir. Elimizde bekleyen üyelik başvuruları sisteme kaydedilir” ifadelerini kullandı.

hasan-angi-1.jpeg

METRO İNŞAATININ TEMELLERİ ATILIYOR

Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya gündeminde önemli bir yere sahip olan metro inşaatı, şehir hastanesi ve yüksek hızlı tren garının yapımı hakkında da bilgiler verdi. Metro inşaatı için Aralık ayında şantiyenin kurulacağının müjdesini veren İl Başkanı Hasan Angı, Fetih Caddesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nin kesiştiği alanda şantiye kurulacağını ve çok yönlü bir çalışma olacağını söyledi. 

‘İNŞAATIN HIZLA BAŞLAMASI GEREK’

Metro inşaatının hızla başlaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Angı, “Yerin altına 30 metre inilecek. Bir taraftan 22 tane istasyon tünel açma makinesiyle açılacak. Tünel açma makinesinin özellikleri, yapacağınız işin özelliğine göre değişiyor. İnşaata durakların olduğu yerlerden başlanacak. 22 tane istasyon olacak. 10 katlı bina yüksekliğinde yeri eşeceksiniz orada da imalatlar yapacaksınız. Aynı zamanda tüneller açılırken ortaya çıkan milyonlarca metre küp harfiyatın planlaması da yapılıyor. Önemli olan projenin başlamasıydı. İnşallah biran önce süreç başlar. Yer altında nelerle karşılaşacaksınız belli değil. Konya medeniyetlerin geçtiği bir şehirdir. Yeni oluşmuş bir şehir değil. İnşallah güzergahta bu tür sıkıntılara denk gelinmez” dedi.

manset2-1.jpg

‘ŞEHİR HASTANESİ YAZIN HİZMETE ALINACAK’

Konya Şehir Hastanesi yapımında proje değişikliğinden dolayı bir gecikme yaşandığını kaydeden Angı, “Şehir hastanesi önce 850 yatakken sonra 1250 yatak olarak büyütülmüştü. O proje değişikliğinden doğan bir gecikme oldu. Firma yılbaşına birinci etabı devreye alalım diye Bakanlığa bir teklifte bulunmuştu. Bakanlık ise hastanenin tümünü aynı anda hizmete açma taraftarı. Öyle olunca bir zamana ihtiyaç doğdu. Birinci etabı olan kısmı Aralık ayında hizmete almayla ilgili bir çabaları da vardı. Ama yeni gelişmelere göre, Şehir Hastanesi’nin hizmete gireceği tarihin önümüzdeki yaz aylarında olacağı görünüyor. Önümüzdeki 6-7 ay sıkı bir tempo yapacakları kanaatindeyim. Yaz döneminde şehir hastanesi hizmete girer” ifadelerini kullandı.

 ‘NET BİR TARİH BELİRLEYEMİYORUZ’

Yüksek Hızlı Tren Garı yapımının tamamlanmasında net bir tarih olmadığını ifade eden Angı, “Projeye başlayan ilk firmanın yaşadığı bazı sıkıntılar tabi işi uzattı. Devlet Demir Yolları, son inşaat ihalesine tekrar çıktı. Kalan işlerin tamamlanmasıyla beraber süreç daha da hızlanacak. Büyükşehir Belediyesi oradaki yolu alta alarak bir alt geçit düzenlemesi yaptı ki o çok önemliydi. İstasyon açıldıktan sonra orada inşaat çalışması çok zordu.  Yine bölgede çeşitli kamulaştırmalar da yapıldı. Etraftaki yapılarla ilgili çalışma yürütülmeye de devam ediyor. Yüksek Hızlı Tren Garı’nın önümüzdeki bahar aylarında tamamlanacağı beklentisindeyiz” diye konuştu.

•SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ