Ak Parti Konya’da temayül tamamlandı

AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda heyecan sürüyor. Aday adaylığı başvurularının sona ermesinin ardından milletvekili adaylarının belirlenmesinde teşkilat temayül yoklaması, mülakatlar, anketler ve komisyonlarca alınacak kararlar etkili olacak. Temayül yoklamasının koordinatörlüğünü gerçekleştiren AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Konya için önemli bir süreç olduğunu söyledi.
Ak Parti Konya’da temayül tamamlandı

Konya'da AK Parti İl Başkanlığı'nda 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için teşkilat temayül yoklaması başladı. Konya için önemli bir gün olduğunu vurgulayan ve yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, “Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. AK Parti Genel Merkezi adına bugün Konya'dayız. Konya için önemli bir gün. Konya'da temayül yapıyoruz. Genel merkezden gelen arkadaşlarımız, Niğde milletvekilimiz Selim Gültekin Bey, Kayseri Milletvekilimiz İsmail Tamer Bey, Genel Merkez Kadın Kollarından Kübra Dörtkardeş ve sayın İl Başkanımız Hasan Angı Bey ile birlikteyiz. E-temayülü Türkiye'de en iyi yapan partilerden bir tanesiyiz. Her dönem geliştiriyoruz. Temayülümüzü yapmaya saat 10'da başladık. Saat 16.00 itibarıyla Genel Merkezi ekranlarımızdan her bir ilçemiz için ne kadar oy kullandığını, adaylarımızın ne kadar oy aldığını göreceğiz. Aday adaylığı demokrasiler için çok önemli bir süreç. Burada demokratik olarak partiden milletvekili olmak isteyen herkes başvurularını yaptı. Konya'da da bu manada çok ilgi ve alaka var. Bu Ramazan gününde büyük ilgi ve alaka ile teşkilatlarımızlayız. Hazirun listesinde var olan arkadaşlarımız bugün buradalar. Saat 16.00'ya kadar oylarını kullanacaklar. Konya için Türkiye'de demokrasisi için hayırlı olmasını diliyorum. Herkese tekrar hayırlı ramazanlar temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

ak2.jpg

‘SEÇİMLERİ YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE TAMAMLAYACAĞIZ’

Temayül yoklamasında bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, temayül yoklamasının hayırlı olmasını dileyerek, seçimleri yüzde 50’nin üzerinde tamamlayacaklarını söyledi. Angı, "14 Mayıs 2023'te yapılacak 28. dönem Büyük Millet Meclisi seçimleri ile ilgili olarak AK Partimizin aday adayları arasında olan temayül teşkilat yoklamasını başlatmış olduk. Öncelikle tüm aday adaylarımıza ve teşkilatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Birinci tercih ve ikinci tercih ile beraber 207 aday adayımızın olduğu bu temayülde 3 bin 200'e yakın teşkilat mensubumuz bu adaylar içerisinde en fazla 10 ismi tercih ederek bu tercihlerini online üzerinden yapmış olacaklar. Bu çalışmalarımızda tüm teşkilat mensuplarımızın, aday adaylarımızın tercih noktalarındaki sonuçlarını da genel merkezimiz anlık olarak takip ediyor. Akşam 16.00 itibarıyla 81 ildeki kullanım bittiği andan itibaren tüm sonuçlarını görmüş olacak. Teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. 31 ilçemizden buraya kadar ana kademelerimiz, kadın mensuplarımız, mahalle başkanlarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizle beraber bugünü birlikte geçiriyoruz. Yeni bir süreci birlikte yönetiyoruz. Türkiye'nin arzu ettiği 2002 süreci ile başlayıp 2023'te de devam edecek. 'Türkiye Yüzyılında' AK Partimiz çok daha güçlü bir şekilde hem mecliste temsili olacak hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla bu seçimleri tamamlayıp Cumhurbaşkanlığı görevine devam etmiş olacak inşallah. Hayırlı olsun" dedi.

ak1.jpg

“14 MAYIS’TA SANDIKTAN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇIKACAĞIZ”

Temayül yoklamasının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getiren AK Parti Konya Milletvekili aday adayı Ali Dığrak, “Temayül yoklamamızda il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, belde başkanları ve ana kademelerden dava arkadaşlarımız oylarını sağlıklı bir şekilde kullandılar. Türkiye'nin tamamında eş zamanlı bir temayül yoklaması yapıldı. Konya’da da süreç başarıyla yürütüldü. Genel Merkez Teşkilatımız, İl Teşkilatımız, İlçe Teşkilatımız çok iyi çalıştılar. Aday adayı arkadaşlarım çok iyi çalıştı. Aday adayı arkadaşlarımın ve şahsımın heyecanı üst düzeyde. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yol arkadaşlığı yapmak için çok heyecanlıyız. Türkiye Yüzyılı’nda AK Parti’mizin çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için hepimiz çalışmaya devam edeceğiz. 14 Mayıs’ta sandıktan yine güçlü bir şekilde çıkacağımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden yüzde 50’nin üzerinde oy oranıyla seçeceğimize sonuna kadar inanıyorum. Hepsi birbirinden değerli aday adaylarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

ak3.jpg

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE TÜRKİYE YÜZYILINA ADIM ADIM İLERLİYORUZ”

AK Parti Konya Milletvekili adaya dayı Esra Doğan Candan ise, “14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri nedeniyle yapılan Ak Parti Konya İl Başkanlığı Teşkilat Temayülümüzü, güçlü teşkilat yapımızla ve teşkilat mensuplarımızın yoğun ilgisiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylarımız demokratik bir ortamda kendilerini teşkilat mensuplarımıza tanıtma imkanı buldular. Şahsen kendi aday adaylığım noktasında da tüm teşkilat mensuplarımızın yoğun ilgiyle karşılaşıp, desteklerini, olumlu geri dönüşlerini ve dualarını almak beni de memnun etmiştir, her birisine ayrı ayrı teşekkür ederim. Sonuçların ülkemiz, Konyamız ve teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılına adım adım ilerliyor. Bu yolda Cumhurbaşkanımızla yol yürümekten gurur duyduğumu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NA HEYECANLA HAZIRIZ”

Temayül yoklamasının çok sağlıklı bir şekilde tamamlandığını belirten AK Parti Konya Milletvekili aday adayı Hasan Hüseyin Karapınar, “Partimizin en küçük hücrelerine varıncaya kadar gönül veren herkesin, milletvekili listeleri konusunda fikirlerini ve düşüncelerini almak için temayül yoklamasını gerçekleştirdik. Çok demokratik bir usul olan temayül yoklaması sağlıklı bir şekilde bitti. 200’ün üzerindeki aday adayı arkadaşımızın Türkiye Yüzyılı’na ne kadar heyecanla hazır olduğuna şahit olduk. Bu heyecan Allah’ın izniyle iktidar noktasında da kendisini göstererek memlekete hizmetin en mükemmel şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacaktır. Birçok arkadaşımızla yaptığımız özel sohbette, Türkiye Yüzyılı ile alakalı olarak proje fikirlerini de duyma imkânımız oldu. Bu da yine aday adaylarının ne kadar ciddi bir şekilde olaya sahip çıktıklarının delilidir. Ben bu manada başta İl Teşkilatımıza ve AK Parti Genel Merkezimizden bu işe nezaret etmek için gelen yetkililere, ilçe teşkilatlarımıza, herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“UZUN VE MEŞAKKATLİ BİR YOL”

Seçim sürecinin uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili aday adayı Armağan Güleç Korumaz, “Bu seçimlerin tüm Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Ardından da tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gerçekten birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bu günlerde inşallah bu süreç hayırlara vesile olur. Tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Uzun ve meşakkatli bir yol. Daha önce üniversitede, Mimarlar Odası Başkanlığı süresince çalışmalarda bulundum. Şimdi onu başka bir platformda devam ettirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ak4.jpg

“OLACAK DİYE YOLA ÇIKTIK”

AK Parti Milletvekili aday adayı Nurol Erdem, heyecanlı olduğunu dile getirerek şu sözlere yer verdi: “AK Parti’nin kuruluş yılından beri görev alarak teşkilatta devam ettim. Temayül yoklamamız başladı. Çok başka bir heyecan. Daha önce toplantılara, bu tarz düzenlemelere eşlik etmiştim ama aday adayı olarak böyle bir temayül yoklamasında bulunmak çok heyecan verici. İnşallah hayırlısı olur. Olacak diye yola çıktık. Herkese başarılar diliyorum.”

“ÜLKEMİZİN DE NABZINI TUTTUĞUMUZ BİR YER

Temayül yoklamasında ülkenin nabzının da tutulduğunu dile getiren milletvekili aday adayı Asuman Arslan, “Heyecanımız var. Bu coşku bir panayır havasında geçmekte. Bu heyecan her ne kadar bu salonun içerisinde olsa da aslında ülkemizin de nabzını tuttuğumuz bir yer. 20-30 yıl içerisinde değişen bir Türkiye’yi görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın arkasında olduğunu gösteriyoruz. Herkese başarılar diliyorum.” diye aktardı.

BAŞKAN ALTAY’A GÜLÜMSETEN SORU!

Temayül yoklamasına Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da katıldı. Başkan Altay ile bir vatandaşın konuşması dikkat çekti. Vatandaşın sorusu Başkan Altay’ı gülümsetti. Fotoğraf çekimi sırasında bir vatandaş Başkan Altay’a, “Başkanım ikiziniz falan mı var daha dün Hatay’daydınız” diye sordu. Başkan Altan da vatandaşa, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olmak kolay değil” diyerek yanıt verdi.

BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :