AK Parti Siyaset Akademisine kayıtlar başladı

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ:- "(Akademi) Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da verecekleri derslerle 38 ilimizde eş zamanlı olarak başlayacak"- "Sınav sonucunda 50 ve üzeri puan alan tüm katılımcılarımıza başar
AK Parti Siyaset Akademisine kayıtlar başladı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin 19'uncu dönem Siyaset Akademisi kayıtlarının başladığını bildirdi.

Dağ, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Siyaset Akademisinin 2008 yılından bu yana 18 dönemdir kesintisiz olarak devam ettiğini anımsattı.

Teşkilatlara ve vatandaşlara yönelik en önemli çalışmalardan birinin akademi olduğunu vurgulayan Dağ, burada tecrübeli siyasetçiler ve akademisyenler tarafından siyaset, sosyoloji, iletişim, ekonomi, dış politika gibi temel alanlarda dersler verildiğini söyledi.

Açıldığı günden bu güne akademide yaklaşık 75 bin kişinin eğitim gördüğünü ifade eden Dağ, bu kişiler arasında siyasetin en üst noktasında görev almış ve almaya devam eden milletvekilleri, il başkanları ve genel başkan yardımcıları bulunduğunu belirtti.

Hamza Dağ, Siyaset Akademisi'nin ''Siyasi alanı genişletmeyi, toplumun siyasete ve siyasetçiye olan ön yargısını kırmayı, ilkeli bir siyaset anlayışını tüm topluma yaymayı" kendine misyon edindiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"18 dönemdir düzenlediğimiz Siyaset Akademisi eğitimlerine sadece parti teşkilatları değil tüm vatandaşlarımız yoğun bir teveccüh gösterdi. 12'nci yılına giren Siyaset Akademisi, Türk siyasetinde bir marka değeri olarak yerini almıştır. Bu süreç içerisinde, yaklaşık 75 bin katılımcı bu eğitimlere katılmış ve 30 bin katılımcı başarı sertifikası almaya hak kazanmıştır. Çalışmalarını tamamladığımız ve 38 ilimizde gerçekleştireceğimiz 19'uncu dönem Siyaset Akademisi kayıtları bugün itibarıyla başlamıştır. Katılımcılar 13-27 Ocak tarihlerinde Siyaset Akademisi kursiyeri olabilmek için iki şekilde başvuru yapabileceklerdir.

Birinci yol "http://siyasetakademisi.akparti.org.tr/" adresinden online başvuru, ikinci yol ise il başkanlıklarına elden başvuru şeklinde belirlenmiştir. Vatandaşlarımız, ilgili siteye girdiklerinde ve il başkanlıklarımıza gittiklerinde, başvuru sürecine ilişkin yönlendirileceklerdir."

- Başvuru ücreti 250 lira

Akademinin başvuru ücretlerine ilişkinde de bilgi veren Dağ, katılım ücretinin 250 lira olarak belirlendiğini, 18-30 yaş arası gençlerden ve kadın katılımcılardan ise 100 lira alınacağını kaydetti.

Şehit ve gazi yakınları ile yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar için kayıtların ücretsiz olmasına karar verildiğini aktaran Dağ, "Ücret konusunu önemsiyoruz, çünkü ücret verildiği zaman katılım daha iyi sağlanıyor. Kursiyerlerimizden bu ücretler dışında herhangi bir ödeme talep edilmeyecektir." dedi.

Siyaset Akademisi 19'uncu döneminin 4'ü online, 16'sı ise yüz yüze olmak üzere 20 dersten oluşacağını anlatan Dağ, şu bilgileri verdi:

"Yüz yüze dersler 'Formal yoğunluklu dersler, Tecrübe Paylaşımı ve Kişisel Gelişim Dersleri' olmak üzere üç kategoride gerçekleşecektir. 'Siyaset Akademide Başlar, Türkiye'nin Geleceğinde Yerini Al' mottosu ile vatandaşlarımızı davet ettiğimiz Siyaset Akademisi'nin ders süreci, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da verecekleri derslerle 38 ilimizde eş zamanlı olarak başlayacaktır. Siyaset Akademisi eğitim programı haftada 2 saat olmak üzere 8 hafta devam edecek olup, 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı olacaktır."

Dağ, bu dönem ders programına diğer dönemlerden farklı olarak "Avrupa'da Yükselen Milliyetçilik ve Popülizm, İslamofobia ve Yabancı Düşmanlığı", "Suriye Krizi'nde Türkiye'nin Dış Politikası ve Göçmen Sorunu", "Sosyal Medya, Siyaset ve Toplum", "Profesyonel Yönetim Teknikleri", "Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi" derslerinin eklendiğini söyledi.

- Dereceye girenlere "gezi programı" hediye edilecek

Katılımcıların program sonunda katıldıkları derslerden sınava tabi tutulacaklarını ve sınav sonuç sıralamasına göre derecelendirileceklerini belirten Dağ, sınav sonucuna göre kursiyerlere çeşitli ödüller verileceğini ifade etti.

Bu dönem diğer dönemlerden farklı olarak Türkiye genelinde dereceye giren katılımcılara ödül olarak gezi programı hediye edileceğini vurgulayan Dağ, "Sınav sonucunda 50 ve üzeri puan alan tüm katılımcılarımıza başarı sertifikası takdim edilecek. Ayrıca Türkiye birincisi Kudüs gezisi, Türkiye ikincisi Balkanlar gezisi, Türkiye üçüncüsü ise Endülüs gezisiyle ödüllendirilecek." diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Dağ, Türkiye genelinde dereceye giren kursiyerlere ödüllerinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vereceğini aktardı.

- "Böyle görüntü vermeleri daha önceden de görmüştük"

Dağ, açıklamalarının ardından bir gazetecinin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun birlikte tiyatro gösterisine gittiklerini anımsatarak, "Eşler buluşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Yerel seçimlerden bu güne devam eden bir süreç olduğuna işaret eden Dağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Böyle görüntü vermeleri daha önceden de görmüştük. Kahvaltılı toplantılarla birlikte görüntü verme durumları söz konusu olmuştu. Görüntü vermeyi, toplumu AK Parti karşıtlığında bir araya getirme noktasında bir hareket olarak görüyorum ve bu şekilde değerlendiriyorum. Biz, 82 milyon vatandaşımıza nasıl hizmet ederiz, buna bakıyoruz. Karşımızda bulunan siyasi elitler ise 'AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığında, 2023 seçimlerine giderken bu karşıtlık üzerinden nasıl bir netice alabiliriz.' üzerinden bir tarz belirlemişler. 'Millete dair neler yapabiliriz, nasıl bir yol izleyebiliriz, nasıl hizmet ortaya koyabiliriz?' hususunu çok konuşmuyoruz, tartışmıyoruz. Daha çok 'Kim kiminle nerede bir araya geldi' bunları konuşma ve bunların üzerinden toplumu konsantre etme gibi bir durum olarak gözlemliyorum."

Kaynak: