AK Parti'de 3 dönem kuralı uygulanacak! Konya'da o isimler aday olamayacak!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, AK Parti'de 3 dönem kuralının uygulanacağını ifade etti. 3 dönem kuralı ile birlikte aday listelerinde büyük değişimler yaşanacak.
AK Parti'de 3 dönem kuralı uygulanacak! Konya'da o isimler aday olamayacak!

'Seçim sonrası Kabine'de yeni isimlere görev vereceğiz'

Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Bakan arkadaşlarımız kabinede verdikleri hizmetleri 14 Mayıs sonrasında Meclis'te sürdürecekler. 9 Nisan'da aday listemizi teslim edeceğiz, 3 dönem kuralı nedeniyle aday listelerimizde yeni isimler olacak. Kabine'de yeni isimlere görev vereceğiz, bu seçimleri daha büyük zaferlerin başlangıç noktası haline getireceğiz." dedi.

Konya'da bazı isimler yeniden aday olamayacak!

3 dönem kuralı ile birlikte AK Parti'de Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Abdullah Ağralı aday olamayacak.

60 milletvekili kurala takılıyor

60’ın üzerinde milletvekilinin 3 dönem kuralına takıldığı ifade edilirken, AK Parti’nin bu konuda nasıl bir tavır alacağı merak ediliyordu.

Kurala takılan isimlerin başında eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Sekreter Fatih Şahin, Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma Eski Bakanı Ahmet Arslan, MKYK üyesi Öznur Çalık, Yalçın Akdoğan, Yılmaz Tunç ve Cevdet Yılmaz geliyor.