AK Parti’de ilçe kongreleri başladı

AK Parti’de 7. Olağan Kongre Süreci kapsamında Konya teşkilatlarında ilçe kongreleri başladı. Hafta sonu büyük bir coşku ile gerçekleştirilen kongrelerde Cumartesi günü Çeltik ve Tuzlukçu, Pazar günü ise Kulu ve Cihanbeyli İlçe Kongreleri yapıldı.
AK Parti’de ilçe kongreleri başladı

AK Parti Konya Teşkilatlarında 7. Olağan Kongre süreci, İlçe Kongreleri ile devam ediyor. Bu kapsamda Çeltik, Tuzlukçu, Kulu ve Cihanbeyli İlçelerinde 7. Olağan İlçe Kongreleri gerçekleştirildi. Cumartesi günü gerçekleştirilen Çeltik ve Tuzlukçu İlçe Kongrelerine AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İlçe ve Bölge Koordinatörleri ile birlikte çok sayıda teşkilat mensubu katılırken, Pazar günü gerçekleştirilen Kulu ve Cihanbeyli İlçe Kongrelerine AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, İlçe ve Bölge Koordinatörleri ile birlikte yine çok sayıda teşkilat mensubu katılım sağladı. Kongreler sonucunda Çeltik’te Hacı Zuhal, Tuzlukçu’da Mevlüt Turpçu, Kulu’da İsa Ölçer ve Cihanbeyli’de de Mustafa Akoğlu yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

ak-partide-ilce-kongreleri-basladi-10.JPG

“KONGRELER İLE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRİYORUZ”

İlçe Kongrelerinde konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti’de kongrelerin bir yenilen ve tazelenme fırsatı olduğuna değinerek, “AK Parti’de görevler gelip geçicidir önemli olan görev yaptığımız süre zarfında başarılı çalışmalara imza atabilmektir. Kongreleri birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiği, yeni heyecanlar oluşturduğu için önemsiyoruz. Bakanlarımız, Genel Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, Belediyelerimiz ve teşkilatlarımız ile birlikte tek yumruk olarak ülkemizi geleceğe taşımaya gayret ediyoruz. 7. Olağan İlçe Kongremizin ilçelerimize, şehrimize ve tüm teşkilatlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. AK Parti ve MHP’nin 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde yaptığı ittifak büyük başarılar getirdi. AK Parti’nin 10 MHP’nin 2 olmak üzere Cumhur İttifakının Konya’da 12 milletvekili bulunuyor. Konyalı iki bakanımız ve AK Parti ve MHP’den birer genel başkan yardımcısı ile birlikte Konya yatırımlar hizmetler anlamında bereketli bir dönem yaşıyor. Bizler de AK Parti teşkilatları olarak ana kademe, kadın ve gençlik kollarımız ve tüm teşkilat mensuplarımız ile birlikte güçlü bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

ak-partide-ilce-kongreleri-basladi-2.JPG

“DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLAN TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti olarak tüm şer odaklarıyla mücadele ederek Türkiye’nin gücüne güç kattıklarını kaydeden Etyemez, “Ülkemizin geçmişte yaşadığı sorunlar daha dün gibi aklımızda. Hastane kuyruklarını, rehin alınmaları, bozuk yolları, çöp dolu sokakları, iflas etmiş ekonomiyi, teknolojide geri kalmışlığı ve daha nicelerini unutmadık. En önemlisi ise vesayetçi anlayışı ve yasakları unutmayacağız. Çok şükür bunların hepsi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti hükümetlerimizin, milletvekillerimizin ve teşkilatlarımızın büyük fedakârlık göstererek yaptıkları çalışmalar sonucunda geride kaldı. Ancak hiç bir zaman yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz. Her alanda bölgesinde lider, dünyada söz sahibi Türkiye için çalışıyoruz. Gezi eylemleri, 17-25 Aralık yargı darbesi, MİT kumpası, Kobani olayları, çukur olayları, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminde olduğu gibi bundan sonra da bizi durdurmaya çalışan tüm engelleri ve şer odaklarını birer birer aşacağız. İnşallah içimizdeki ilk günkü aşkla, birlik içinde, büyük AK Parti ailesi olarak ülkemizi kalkındırmaya, milletimizin refah seviyesini artırmaya devam edeceğiz. Hedeflerine hep birlikte yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

ak-partide-ilce-kongreleri-basladi-5.JPG

“AK PARTİ SIRADAN BİR SİYASİ PARTİ DEĞİLDİR”

AK Parti’nin hem dünyada hem de ülkemizde çok önemli bir misyonunun bulunduğunu aktaran AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı “Böyle bir kış gününde böyle bir ortamda eğer hepimiz burada bayrağımızı yüceltmek için bir araya geldiysek hepimizin ayrı ayrı hem bölgemiz için hem de memleketimiz için devletimiz için ülkemiz için muhakkak bir derdi vardır. İşte bu dertlerle dertlenen o ateşle yanan bu davanın içerisinde inşallah ülkemizin bayrağı ilelebet yükselmeye devam edecektir. AK Parti öyle bir parti ki sadece bir siyasi parti olarak değerlendirmek kendi kendimize yaptığımız bir haksızlık olur. Bizim partimiz ümmetin bütün yükümlülüğünü bütün sorumluğunu üzerine almış bir partidir. Bizim partimiz memleketimizin milletimizin bütün sorumluğunu bütün yükümlüğünü üzerine almıştır. Teşkilatçılık vazifesi biraz zordur. Çünkü teşkilatçılık gönüllük esasına dayanır. Bu nedenle de bazen ailenizden işinizden kendinizden feragat etmeniz gerekir. Bizler arzu ederiz ki hep birlikte olalım, birlikte yürüyelim davamızı birlikte omuzlayalım” ifadelerini kullandı.

“KONGELER PARTİLERİN BAYRAM GÜNLERİDİR”

Kongrelerin siyasi partiler için önemine değinen AK Parti Kulu İlçe Başkanı İsa Ölçer “Kongreler bir siyasi partinin bayram günleridir. Yeniden tazelendiği günlerdir. Hele AK Parti gibi bir davası, bir derdi, bir yürek sızısı olan partilerde kongreler bir zarafetin güzelliğin zirveye çıktığı günlerdir.  Bizim kongrelerimiz bir bayrak yarışıdır. Hayırda yarıştır. AK Parti’de kongrelerin kazananı olur ama kaybedeni olmaz. Bir partiyi önce millet kurumsallaştırır. Bir siyasi parti milletin kendisi, özü, ruhu olma durumundadır. Bizim siyasi başarımızın altında yatan en önemli gerçekte budur” dedi. AK Parti teşkilatlarındaki bayrak yarışına vurdu yapan Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver de “Teşkilattaki görevlerini yeni arkadaşlarımıza devreden kardeşlerimize teşekkür ediyor, bayrağı devralan kardeşlerimize de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“ASLOLAN DAVADIR”

AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Mustafa Akoğlu “Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları olarak 2023 hedeflerine doğru giderken birlik dirlik kardeşlik için yeniden yollara düştük ve siz dava arkadaşlarımızla ilçe kongremizde tekrar bir araya geldik. Türkiye’nin dava arkadaşlarına ihtiyacı vardır. Dava adamları şunu çok iyi bilirler ki asıl olan davamızdır.  Büyük davalar büyük adamlarla sürdürülür” dedi. Dava adamlığına ve davanın önemine değinen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale “Dava adamlığı sıfatını sonuna kadar taşımak herkese nasip olmaz. Türkiye düşmanları her türlü alçaklığı kullanarak kaos çıkarmak için senaryo kurallarken bu senaryolar dün olduğu gibi bugünde amaçlarına ulaşamayacaklar. Bizler bir oldukça, birlik oldukça, kardeş oldukça bu kutlu yürüyüşümüze kimse engel olamayacak” ifadelerini kullandı.  Tuzlukçu’ya hizmet için büyük bir gayret ile hizmet ettiklerini ve bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceklerini belirten AK Parti Tuzlukçu İlçe Başkanı Mevlüt Turpçu “Mahalle başkanlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda, muhtarlarla yaptığımız toplantılar sonucunda ilçemizin öncellikli ihtiyaçlarını belirleyerek sahaya çıktık kısa ve orta vadedeki hizmetleri kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. İnşallah bundan sonraki seçimlerde Tuzlukçu’da ipi göğüsleyen AK Parti olacaktır” diye konuştu.

ak-partide-ilce-kongreleri-basladi-11.JPG

ak-partide-ilce-kongreleri-basladi-12.JPG

ak-partide-ilce-kongreleri-basladi-13.JPG